Kenya

Kenya är berömt för dess stora djurliv och kontrasterande landskap. Från de svindlande höjderna av Mount Kenya till dess tropiska regnskog färdas man över öppna savanner och njuter av den största samlingen av sötvattens sjöar längst hela Afrikas Great Rift Valley. Detta är verkligen en underskön plats att vila ögonen på!

I landets många nationalparker och rancher finns skyddade områden för vilddjur. Här har man concervation areas och sanctuaries för både chimpanser och noshörningar. I landet finns ju också den imponerande Masai Mara parken som är platsen för ett av världens största naturunderverk. Den stora migrationen!  De berömda ”Big five” – lejon, leopard, buffel, noshörning och elefant finns även dem representerade i Kenya i stora hjordar. Landet har dessutom många vackra städer och marina nationalparker.

Nedan finner du vår kollektion av safariprogram noggrant utvalda för att reflektera doften av Kenya! Vi skräddarsyr även resor enligt dina önskemål. 

null

Amboseli safari 3 dagar.

Nationalparken Amboseli är känd för sitt stora utbud av vilddjur samt sitt vackra landskap.

null

Amboseli Tsavo safari 5 dagar.

Besök djurrika Amboseli samt Tsvao känd för sina röda elefanter och trädklättrande lejon!

null

Det bästa av Kenya 6 dagar.

Under denna tur besöker man 3 av Kenyas mest välkända nationalparker. Lake Nakuru, Lake Naivasha samt den berömda Maasai Mara. Här kan man boka till en tur till en Maasai by eller en ballongfärd över parken för att studera djuren uppifrån!

null

Kenya safari och bad 9 dagar.

Kenya är en utmärkt destination för safari samt sol och bad. Besök Nairobi och elefantcentret. Amboselis nationalpark med strutsar, zebror, lejon och många andra djur. Vi avslutar turen med några härliga dagars sol och bad vid Mombasas kust!

null

Klassisk Kenya safari 5 dagar.

En kombination av den klassiska Maasai Mara med sötvattenssjön Lake Nakuru.

null

Klassisk Kenya safari 7 dagar.

Denna tur kombinerar fyra utmärkta safariparker - Amboseli, Lake Naivasha, Lake Nakuru och Maasai Mara.

null

Maasai Mara safari 4 dagar.

Denna tur går till den klassiska safariparken Masaai Mara.

null

Samburu game reserve 4 dagar.

Denna undangömda pärla ligger i norra Kenya. Här bodde Elsa the lioness!