Maasai Mara safari 4 dagar.

Maasai Mara safari 4 dagar.
Pris per person med camp från: 11 200 kr
Pris per person med lodge från: 12 100 kr.

Maasai Mara är en av Afrikas och Kenyas mest populära turistdestinationer. Parken anses som Kenyas juvel och här finns världens ”åttonde underverk” – den årliga migrationen! I mitten på juli förflyttar sig över en miljon vilddjur från Serengeti i söder för att söka grönare marker och fortplantningsplatser. I november vandrar de sedan tillbaka till Serengeti igen. Maasai Mara är en utmärkt plats för game viewing av dessa djur i deras naturliga miljö och här finns stora chanser att få se de berömda ”Big Five”!

Tips! Förläng gärna din tur med en sol och badsemester på Zanzibar i Tanzania.

Detta ingår:
Transfer från Nairobi till Maasai Mara och tillbaka.
3 nätter på Mara Sopa Lodge eller Simba Oryx Camp.
Entréavgifter till nationalparken.
Gamedrive i en 4X4 land cruiser med engelsktalande guide.
Måltider enligt program.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Nairobi – Maasai Mara.
Vid 8 på morgonen blir du hämtad av vår professionella guide vid flygplatsen eller vid ditt hotell. Guiden ger dig en kort introduktion om vår safaritur. Vi kör sedan till Massai Maras nationalpark via the great rift valley. Turen tar ca 6 timmar och vi stannar vi en utsiktsplats för att beundra utsikten på vägen. Vid ankomsten till parken checkar vi in på vår lodge/camp och avnjuter en varm lunch. Efter lite vila tar vi vår första gamedrive mellan ca halv 4 och halv 7. Vi återvänder sedan till lodgen/campen för middag. (L,M)

Dag 2: Maasai Mara.
Idag har vi en full dag i parken framför oss. Efter frukost ger vi oss ut på en gamedrive och spanar efter alla djurarter som har sin hemvist här. Vi äter en picknicklunch i parken med utsikt över Mara floden. Har vi tur kan vi få se flodhästar och krokodiler här. Sen eftermiddag återvänder vi till lodgen/campen för middag. (F,L,M)

Dag 3: Maasai Mara.
Vi spenderar ytterligare en full dag i parken och söker efter storvilt men spanar även efter de 400 olika fågelarterna som har sin hemvist här. Vi äter lunch i bushen och njuter av att vara en med naturen. På kvällen återvänder vi till lodgen/campen för middag. (F,L,M)

Dag 4: Maasai Mara – Nairobi.
Efter frukost åker vi tillbaka mot Nairobi. För dem som önskar kan man på vägen besöka en Maasai by där man får se hur folket bor i harmoni med naturen och lära sig om deras traditioner. (Obs! Besöket ingår ej i resans pris utan betalas extra)

Vi äter en varm lunch på vägen i Narok innan vi anländer till Nairobi sen eftermiddag. (F,L)

Detta ingår ej:
Internationellt flyg tur och retur till Nairobi. (Kan bokas via oss eller på egen hand)
Hotell i Nairobi.
Visum till Kenya.
Besök till Maasai by.
Måltider som inte omnämns i programmet.
Alkoholhaltiga drycker och läskedrycker.
Dricks.
Reseförsäkring.  

Obs! Man kan få rabatt på turen om man bokar 3 resenärer eller fler i sällskap.
Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.