Tanzania

Tanzanias mest kända turist attraktioner ligger i den norra delen av landet. Här kan man besöka både Afrikas högsta berg Kilimanjaro samt den världsberömda nationalparken Serengeti. Serengeti agerar som hemvist åt den spektakulära migrationen av vilddjur och zebror då de vandrar norrut mot Kenya. I området finns också Ngorongoro kratern, en utdöd vulkanisk kittel, som utgör en perfekt plats för att se vilda djur. Så som zebror, lejon och den utrotningshotade svarta noshörningen.

Se nedan vårt utmärkta urval av safari program.

Tips! Kombinera gärna din safari med en strandsemester på Zanzibar. Vi skräddarsyr resor efter dina önskemål!

 

null

Camping safari 5 dagar.

Denna turen kombinerar tre nationalparker i norra Tanzania. Lake Manyara med flamingos, den klassiska Ngorongoro kratern med the big five samt Tarangire med stora elefanthjordar och giraffer. Vi bor i tält på campingplats!

null

En smak av Tanzania 6 dagar.

Möt lokalbefolkningen och ta en klassisk safari. Denna tur passar både vuxna och barn!

null

Kilimanjaro trekking 7 dagar.

Under denna tur följer vi den populära Machame Route upp till toppen av Mount Kilimanjaro 5895 meter och det högsta berget i Afrika! Det är en fanatiskt känsla att stå uppe på toppen kallad ”Afrikas tak” och se världen vakna till liv i en underbar soluppgång!

null

Klassiska Tanzania 5 dagar från 18 900:-

Detta är vår mest klassiska safari tur. Besök Ngorongoro kratern, Serengeti och Lake Manyara.

null

Klassisk safari 5 dagar.

Vår klassiska safari går till nationalparkerna Lake Manyara, Serengeti och Ngorongoro. Vi bor bekvämt på lodger och camper och gör gamedrives i parkerna. Alla måltider ingår.

null

Migrationen 4 dagar.

Denna tur är en dröm för dig som alltid velat se stora hjordar av gnuer, zebror och gaseller förflytta sig över den afrikanska savannen, jagandes av lejon, hyenor och andra rovdjur.

null

Ngorongoro safari 4 dagar.

Följ med till nationalparkerna Lake Manyara och Ngorongoro. Bo bekvämt på lodge och utforska djurlivet. Alla måltider ingår!

null

Serengeti safari 3 dagar.

Denna safaritur är utmärkt för den som inte har så mycket tid men ändå vill uppleva det bästa av nationalparken.