Ecuador

Ecuador ligger på den sydamerikanska västkusten och var en gång en del av det stora Inkariket. Här kan man besöka den arkeologiska platsen vid Ingapirca där det finns gott om inkaruiner. I Cuenca ser man spår från kolonialtiden och i Otavalo kan man besöka hantverksmarknaden med världsberömt hantverk och textiler. 
Stadens huvudstad Quito ligger högt uppe i Anderna och här kan man besöka Middle of the world där man står med ett ben på varje sida om ekvatorn! 
Landet har också en stor regnskog samt vackra kuststäder och stränder längst dess långa atlant kust. Till Ecuador hör också de berömda Galapagos öarna där man kan ta en kryssning eller bo på hotell på någon av öarna och komma riktigt nära djurlivet i detta naturreservat. Här finns chans att se de berömda jättesköldpaddorna samt inhemska arter så som Galapagos pingvinen, hajen och leguaner. 

Se nedan vårt utbud av resor till detta fantastiska land.
Hittar du inte det du söker? Kontakta oss, vi skräddarsyr resor efter dina önskemål. 

 

null

Det bästa av Ecuador 9 dagar.

Upplev det bästa av Ecuador. Quito med middle of the world, Otavalo med hantverken, Cotopaxis vattenfall, Baños molnskog, Devils nose train och ruinerna vid Ingapirca.

null

Ecuadors regnskog 4 dagar.

Bege dig djupt in i Ecuadors regnskog, bo på lodge, möt lokalbefolkningen och studera djur och natur.

null

En smak av Ecuador 7 dagar.

Denna resa har något för alla smaklökar! Förutom klassiska sevärdheter kan man passa på att besöka chokladfabriken, ölbryggeriet samt smaka på den lokala lövosten som beredes på kex!

null

Inkariket och Galapagos öarna 14 dagar.

Utforska inkaindianernas långa historia samt njut av naturen runt de fantastiska Galapagos öarna.

null

Klassiska Ecuador 12 dagar.

Quito, Otavalomarknaden, Cotopaxivulkanen, Banos, ruinerna vid Ingapirca samt Guayaquil. Vi besöker de mest klassiska sevärdheterna.

null

Molnskogen 3 dagar.

Denna tur passar utmärkt för den som vill uppleva skogen och djurlivet men inte riktigt vill ge sig in i den djupa djungeln. Studera fåglar och se vackra vattenfall.

null

Strandsemester 4 dagar.

Gör ett besök till fastlandets Galapagos. Bo vackert i Puerto Lopez i Machalillas nationalparken och besök fågelön Isla de la Plata.