Molnskogen 3 dagar.

Molnskogen 3 dagar.
Pris per person från: 6 500 kr

Denna tur passar utmärkt för den som vill uppleva skogen och djurlivet men inte riktigt vill ge sig in i den djupa djungeln. Vi bor på Bellavista lodgen och gör vandringsturer i området. Här finns fina vattenfall och många fåglar. Har man tur kan man få se den lilla kolibrin!
Tips! Kombinera gärna denna tur med en rundresa i Ecuador, Peru eller Galapagos.

Detta ingår:
Transfer mellan Quito och Bellavista.
2 nätter på Bellavista Lodge eller likande.
Måltider enligt program.
Utflykter enligt program med engelsktalande guide.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Välkommen till molnskogen.
Vid halv sju på morgonen hämtas du vid ditt hotell i Quito för att färdas mot molnskogen. Vår tur går längst Calacali – Nanegalito vägen och vi färdas genom ett färgglatt och omväxlande landskap. Vi tar sedan en mindre väg som leder mot Tandayapa dalen och vår lodge Bellavista. Vi träffar våra guider och blir visade till våra rum.

Dagens första aktivitet blir en vandringstur i molnskogen där guiderna berättar om dess ekosystem. Vi återvänder till lodgen för lunch. Efter lunch ger vi oss ut på en till vandringstur och går nu nya vägar för att fortsätta att utforska denna mystiska skog. Vi kommer tillbaka till lodgen för middag. (F,L,M)

Dag 2: Fåglar och vattenfall.
För dem som önskar kan man ta en tidig vandringstur i skogen (vid 6 snåret) för att studera de olika fågelarterna som finns i området.
Efter frukost tar vi en ny vandringsled vilken leder oss till vattenfallen vid Yumbo/Immersion. Vi återvänder till lodgen för lunch.

Eftermiddagen är fri att spendera på egen hand. Man kan antigen gå på en upptäcktsfärd själv via de självguidade vandringslederna, följa med guiden på ytterligare en vandringsfärd eller ta det lugnt vid lodgen. Har man tur kan man få syn på några av de 10-12 olika arter av kolibris som finns i närområdet. (F,L,M)

Dag 3: Tillbaka till Quito.
Tidig morgon vandrar vi åter ut i skogen för att titta på fåglarna. För dem som önskar kan man välja att stanna på lodgen för en lugn morgon. Kl. 8 serveras frukost. Sedan finns möjlighet att följa med på ytterligare en vandringstur innan det är dags att beger sig tillbaka till Quito. Du släpps av på flygplatsen eller vid ditt hotell (F,L)

Detta ingår ej:
Hotell i Quito.
Måltider som inte omnämns i programmet.
Dryck under måltider.
Dricks.
Personliga utgifter.
Reseförsäkring.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta  säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar.