Indien

The republic of India som landet officiellt kallas ligger i Sydostasien. Landet är det sjunde största i världen och det näst mest befolkade med över 1.2 billioner invånare. Indien har en lång historia och ett stort kulturellt arv. Dess vackra landskap och intressanta flora och fauna gör det till ett väl värt besöksmål. Landet gränsar till Indiska oceanen i söder, arabiska havet i sydväst, Bengal bukten i syd ost samt länderna Pakistan, Kina, Nepal, Bhutan, Burma och Bangladesh. Närmsta grannländerna i Indiska Oceanen är Sri Lanka och övärlden Maldiverna. Förutom detta har Indien också två öar tillhörande landet. Andaman och Nicobar. Dessa delar marina gränser med Thailand och Indonesien.

Det Indiska klimatet påverkas av bergskedjan Himalaya samt ”Thar” öknen. Himalaya hindrar att kalla nordanvindar blåser in över landet och Thar öknen drar till sig den varma och fuktiga monsun sommaren samt det regn som faller över Indien. Landet är mycket välkänt för dess rika djurliv med den Bengaliska tigern, asiatiska lejonet samt den asiatiska elefanten. Indien är mycket färgglatt och fyllt av karaktär och värme.

Finn nedan våra resor till detta underbara land för att få det bästa av Indien!
Hittar du inte det du söker? Kontakta oss, vi skräddarsyr resor efter dina önskemål. 

 

 

null

Den gyllene triangeln 8 dagar.

Den gyllene triangeln är en av Indiens mest populära turer. Se Delhi, Agra och Taj Mahal!

null

Det bästa av Indien 13 dagar.

Denna resa går till den gyllene triangeln med Agra och Taj Mahal, Japiur med Amer fort samt till handelsstaden Mandawa och Ranthambores Nationalpark där man kan få se tigrar!

null

Det kulturella Indien 16 dagar.

Detta är en resa som öppnar våra sinnen och ger oss en djupare förståelse för andras seder och bruk. Vi besöker infödingsbyar, beundrar vävtekniken och ser vacker natur!

null

Det vackra Kerala 8 dagar.

Kerala ligger i sydvästra Indien och räknas ofta som södra Indiens pärla! Här finns vackra stränder, orörd natur, historiska platser och ett rikt djurliv.

null

Det vilda Indien 14 dagar.

På denna tur utforskar vi Indiens nationalparker och stora djurliv men hinner även med en forsränningstur och att sova över på kryssningsbåt.

null

Djungelsafari 15 dagar.

Under denna safaritur besöker vi några av Indiens mest berömda nationalparker. Den äldsta parken Corbett, Ranthambore med sina tigrar, fågelparken Keoladeo, Bandhavgarh med den kungliga bengaliska Tigern och Kanha med tigrar och Barasingha hjortar.

null

Från fort till skogar 8 dagar.

På denna rundtur besöker vi några av Indiens mest kända fort och skogar. Se red fort i Delhi och Amer fort i Jaipur. Besök fågelparken i Bharatpur samt tigerparkerna vid Sariska och Ranthambore.

null

Indien och Maldiverna 12 dagar.

Denna tur går till både den populära gyllene triangeln i Indien samt till sol och bad paradiset Maldiverna. Se Taj Mahal och Amer Fort!

null

Indien och Nepals höjdpunkter 18 dagar.

Det här är en klassisk resa från Indiens slätter till bergsriket Nepal.

null

Klassiska Indien 12 dagar.

Delhi, Taj Mahal, Agra fort, Varanasi - denna tur går till Indiens mest klassiska sevärdheter!

null

Triangel och bad 10 dagar.

Kombinera den populära gyllene triangeln med en strandsemester vid Goa. Besök Delhi, det makalösa Taj Mahal, Fatehpur Sikri samt Amer Fort.

null

Triangel och Tigrar 9 dagar.

Denna tur kombinerar några av Indiens mest kända sevärdheter så som Amer fort och Taj Mahal med en spännande tiger safari. Vi besöker även en av Indiens mest kända fågelparker.