Ecuadors regnskog 4 dagar.

Ecuadors regnskog 4 dagar.
 Pris per person från: 10 500 kr

Bege dig djupt in i Ecuadors regnskog. Vi bor på lodge och gör kanot utflykter längst floden för att studera djur och natur. Här finns många fåglar, apor och grodor. Här finns en vacker lagun där man kan njuta av solnedgången.
Vi spenderar tid med lokalbefolkningen och lär oss om livet i regnskogen samt lär oss baka Cassava bread. Passa även på att bara njuta av lugnet i skogen!

Tips! Kombinera gärna denna tur med en rundresa i Ecuador, Peru eller Galapagos.

Detta ingår:
Flyg Quito – Lago Agrio tur och retur.
Transfer Lago Agrio – Jamu Lodge tur och retur.
2 nätter på Jamu Lodge eller likande.
Måltider enligt program.
Utflykter enligt program med engelsktalande guide.
Regnstövlar.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Välkommen till djungeln.
Vi tar flyget från Quito till Lago Agrio för att färdas i nordöstlig riktning till Sucumbios provinsen och Cuabeno Nationalparken. Vi passerar vackra floder och små byar allteftersom vi tar oss längre och längre in i regnskogen. Vid ankomsten till El Puente ,kallad bron, äter vi lunch innan vi fortsätter med kanot längst floden till vår lodge. Under färden får man en utmärkt överblick över den flora och fauna som finns i området. Väl framme vid lodgen checkar vi in och har lite fri tid innan det är dags för middag. Efter middagen går guiden igenom vårt besök och ger oss lite tips om vår nya omgivning. (L,M)

Dag 2: Laguna Grande.
Efter frukost tar vi kanoten uppströms för att utforska det unika ekosystemet vid Laguna Grande. Här finns gott om växter så som majestätiska mimosa träd, bromeliads, ferns och orkidéer. Vi kommer fram till Terra Firme för att ta en vandringstur i skogen. Under turen kan man få syn på några av de många fåglar som finns här i området så som hackspettar, tanagers, macaws och toucans. Man kan även få se apor svinga sig bland trädkronorna. Vi återvänder till lodgen för lunch och avkoppling. Sen eftermiddag tar vi oss tillbaka mot Laguna Grande för att njuta av solnedgången. Om vädret tillåter kan man ta ett dopp i lagunen. På vägen tillbaka kan man se några av nattdjuren fladdermöss, insekter och grodor som vaknat. Vi äter middag och sedan är kvällen fri att spendera på egen hand. För den som vill kan man gå en nattvandring i området runt lodgen för att studera nattlivet i regnskogen. (F,L,M)

Dag 3: Möte med lokalbefolkningen.
Efter frukost tar vi kanoten uppför Cuyabeno floden till ett lokalt samhälle där vi får lära oss om hur folket i skogen lever samt ta del av deras jordbruks/odlings samhälle. Det finns också möjlighet att köpa handgjorda souvenirer. Besöket avslutas hemma hos byns shaman (medicinman) som lär oss om regnskogen och dess krafter att hela/läka hans folk. Vi får ta del av kunskaper som nedärvts från generation till generation!

På eftermiddagen får vi möta en lokal Siona familj. Tillsammans med dem lär vi oss att laga en lokal maträtt – Cassava bread. Brödet görs av Yuca rötterna och är rikt på kolhydrater. Vi återvänder till lodgen för ytterligare en natt i regnskogen. (F,L,M)

Dag 4: Tillbaka till Quito.
Idag färdas vi med kanoten tillbaka till El Punte och får sedan transfer till Lago Agrio. Vi tar flyget tillbaka till Quito. (F)

Detta ingår ej:
Hotell i Quito.
Entréavgift till regnskogen. (8 dollar som betalas kontant)
Måltider som inte omnämns i programmet.
Dryck under måltider.
Dricks.
Personliga utgifter.
Reseförsäkring.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.