Det bästa av Kenya 6 dagar.

Det bästa av Kenya 6 dagar.
Pris per person från: 15 900 kr.

Under denna tur besöker man 3 av Kenyas mest välkända nationalparker. Vi börjar vid Lake Nakuru känd för sina flamingos och noshörningsreservat. Vi fortsätter sedan till Lake Naivasha med sitt stora utbud av fåglar, innan vi beger oss till den berömda Maasai Mara parken. Parken är hemvist för den stora migrationen och en mängd vilddjur. Här har man stor chans att se de berömda Big five- lejon, leopard, buffel, Noshörning och elefant. Denna safari ger dig det bästa av Kenya.

Detta ingår:
All transfer.
1 natt på Azure Nairobi Hotell eller likande.
1 natt på Flamingo Hills tented Camp eller liknande.
1 natt på Naivasha Sopa resort eller liknande.
2 nätter på Mara Sopa Lodge eller likande.
Entréavgifter till nationalparkerna.
Gamedrive i en minivan med engelsktalande guide.
1.5 liter mineralvatten per person per dag.
Måltider enligt program.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Ankomst Nairobi.
Vid ankomsten till Jomo Kenyattas internationella flygplats hämtas du upp av vår professionella guide som hjälper dig med ditt bagage och ger dig transfer till Azure Nairobi Hotel. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand och för att vila upp sig lite efter nedresan.

Dag 2: Nairobi – Nakuru.
Efter frukost åker vi till Lake Nakurus nationalpark där vi får en varm lunch. Under eftermiddagen tar vi en gamedrive i parken och spanar efter alla djurarter som har sin hemvist här. Parken är mest känd för sina flamingos och noshörningar. Sen eftermiddag återvänder vi till vårt tented camp för middag. (F,L,M)

Dag 3: Nakuru – Lake Naivasha.
Idag skall vi beger oss till Lake Naivasha. Vi kommer fram vid lunchtid, checkar in på lodgen och äter en varm lunch. På eftermiddagen kan vi ta en båttur på sjön, tar ca 1 timme. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. Man kan göra någon av följande tilläggsaktiviteter om man vill: cykeltur, fågelskådning, besök till Hells gates eller Crescent Island. (Bokas och betalas på plats) (F,L,M)

Dag 4: Naivasha – Maasai Mara.
Efter frukost kör vi mot en av Kenyas mest välkända nationalparker – Maasai Mara. Parken är hemvist för den årliga migrationen och här finns många vilda djur. Efter lunch på vår lodge tar vi en gamedrive i parken för att leta efter de stora Big Five samt övriga djur som har sin hemvist här. Vi återvänder sedan till lodgen för middag. (F,L,M)

Dag 5: Maasai Mara.
Dagen kan spenderas på två olika sätt. Antigen spenderar vi en heldag i parken med gamedrives och äter en picknick med utsikt över Mara floden. Eller så kan vi återvända till lodgen för en varm lunch och sedan besöka en Maasai by på eftermiddagen. Vi får där lära oss om hur det är att leva i parken samman med vilddjuren samt om deras stam. Vi kan även få se en Maasai dans! Vänligen observera att besöket till en Maasai by kostar extra och bokas och betalas direkt på plats! (F,L,M)

Dag 6: Maasai Mara – Nairobi.
Tips! För den som önskar stiga upp extra tidigt kan man idag boka en speciell tilläggstur i gryningen, som man garanterat sent kommer att glömma. En ballongfärd över parken, där man kan se djuren vakna upp under sig och börja röra på sig för sina dagliga sysslor. Ballongturen bokas och betalas direkt på plats!

Efter frukost får vi transfer tillbaka till Nairobi. Vi stannar på vägen för att äta en varm lunch och anländer till Nairobi sen eftermiddag. Vi får transfer till flygplatsen. Detta avslutar vår Kenya safari. (F)

Tips! För dem som vill kan man förlänga sin resa med några extra dagar i Nairobi, ta ytterligare en safari till en annan park eller ta några dagars sol och bad vid Kenyas östkust runt Mombasa eller på Zanzibar. Kontakta oss för förslag.

Detta ingår ej:
Internationellt flyg tur och retur till Nairobi. (Kan bokas via oss eller på egen hand.)
Visum till Kenya.
Tilläggsutflykter.
Måltider som inte omnämns i programmet.
Alkoholhaltiga drycker och läskedrycker.
Dricks.
Reseförsäkring.  

Obs! Man kan få rabatt på turen om man bokar 3 resenärer eller fler i sällskap.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.