Klassisk Kenya safari 5 dagar.

Klassisk Kenya safari 5 dagar.
Pris per person med camp från: 13 500 kr
Pris per person med lodge från: 14 900 kr.

Under denna safari besöker vi den klassiska parken Masaai Mara samt den grunda soda lake – Lake Nakuru känd för sina flamingos och noshörningar.
Maasai Mara
är en utmärkt plats för game viewing av de stora djuren i deras naturliga miljö och här finns stora chanser att få se de berömda ”Big Five”! Under juli månad kan man också bevittna den stora migrationer när över en miljon vilddjur är på vandring!

Vid Lake Nakuru grundades den första fristaden för noshörningar och parken är en nationalpark sen 1968. Här finns över 350 fågelsorter inkl. de berömda flamingorna.  Detta är verkligen ett paradis för ornitologer.

Tips! Förläng gärna din tur med en sol och badsemester på Zanzibar i Tanzania.

Detta ingår:
Transfer från Nairobi till Maasai Mara och vidare till Lake Nakuru samt återkomst till Nairobi.
3 nätter på Mara Sopa Lodge eller Simba Oryx Camp
1 natt på Sopa Nakuru Lodge eller Maili Saba Camp
Entréavgifter till nationalparkerna.
Gamedrive i en 4X4 land cruiser med engelsktalande guide.
Måltider enligt program.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Nairobi – Maasai Mara.
Vid 8 på morgonen blir du hämtad av vår professionella guide vid flygplatsen eller vid ditt hotell. Guiden ger dig en kort introduktion om vår safaritur. Vi kör sedan till Massai Maras nationalpark via the great rift valley. Turen tar ca 6 timmar och vi stannar vi en utsiktsplats för att beundra utsikten. Vid ankomsten till parken checkar vi in på vår lodge/camp och avnjuter en varm lunch. Efter lite vila tar vi vår första gamedrive i parken. Vi återvänder sedan till lodgen/campen för middag. (L,M)

Dag 2: Maasai Mara.
Idag har vi en full dag i parken framför oss. Efter frukost ger vi oss ut på en gamedrive och spanar efter alla djurarter som har sin hemvist här. Vi äter en picknicklunch i parken med utsikt över Mara floden. Har vi tur kan vi få se flodhästar och krokodiler här. Sen eftermiddag återvänder vi till lodgen/campen för middag. (F,L,M)

Dag 3: Maasai Mara.
Vi spenderar ytterligare en full dag i parken och söker efter storvilt men spanar även efter de 400 olika fågelarterna som har sin hemvist här. Vi äter lunch i bushen och njuter av att vara en med naturen. På kvällen återvänder vi till lodgen/campen för middag. (F,L,M)

Dag 4: Maasai Mara – Lake Nakuru.
Idag förflyttar vi oss till Lake Nakuru, vilket tar ca 5 timmar. Vi stannar i Narok för lunch. Tidig eftermiddag kommer vi fram till parken och tar en gamedrive fram till kvällen. Vi checkar sedan in på lodgen/campen och äter middag. (F,L,M)

Dag 5: Lake Nakuru – Nairobi.
Efter frukost packar vi in vårt bagage i bilen och tar ytterligare en gamedrive. Vi besöker soda lake i mitten av parken där man kan se många fågelarter och andra djur som har sin hemvist här. Vi återvänder sedan mot Nairobi och äter en picknicklunch på vägen. (F,L)

Detta ingår ej:
Internationellt flyg tur och retur till Nairobi. (Kan bokas via oss eller på egen hand)
Hotell i Nairobi.
Visum till Kenya.
Måltider som inte omnämns i programmet.
Alkoholhaltiga drycker och läskedrycker.
Dricks.
Reseförsäkring.  

Obs! Man kan få rabatt på turen om man bokar 3 resenärer eller fler i sällskap.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.