Kenya safari och bad 9 dagar.

Kenya safari och bad 9 dagar.
Pris per person från: 21 400 kr.

Kenya är en utmärkt destination för safari samt sol och bad. Under denna tur utforskar vi det östra Kenya. Vi börjar i huvudstaden Nairobi där vi besöker Daphne Sheldrick Elephant Orphanage och Giraffe Center. Vi beger oss sedan till Amboselis nationalpark där vi tar en gamedrive i hopp om att se många vilda djur i deras naturliga miljö. Turen avslutas vid Mombasas kust där vi bor på ett strandhotell och njuter av värme, sol och bad.  

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Ankomst Nairobi.
Vid ankomsten till Jomo Kenyattas internationella flygplats hämtas du upp av vår professionella guide som hjälper dig med ditt bagage och ger dig transfer till Azure Nairobi Hotel. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand och för att vila upp sig lite efter nedresan.

Dag 2: Nairobi – Daphne Sheldrick Elephant Orphanage.
Efter frukost åker vi till Daphne Sheldrick Elephant Orphanage där vi får lära oss om hur man arbetar för att skydda elefanter mot tjuvjakt samt hur man tar hand om baby elefanter som förlorat sina mödrar. Vi åker tillbaka till Azure Hotel för lunch. På eftermiddagen besöker vi Giraffe Center i Nairobi. (F,L,M)

Dag 3: Nairobi – Amboseli.
Idag skall vi beger oss till Amboselis nationalpark. Vi tar en game drive i parken och letar efter bland annat strutsar, zebror och andra vilda djur. Vi äter en picknicklunch i parken. Efter turen beger vi oss till Kibo safari camp där vi spenderar natten. (F,L,M)

Dag 4: Amboseli.
Idag har vi en full dag i denna berömda park framför oss. Om vädret är klart har vi en underbar utsikt över Mount Kilimanjaro och härifrån kan man få några av de bästa bilderna på berget. Vi har också möjlighet att se några av Afrikas största elefanter som bor i den här parken. Vi äter en picknicklunch i parken och eftermiddag återvänder vi till Kibo för middag. (F,L,M)

Dag 5: Amboseli – Mombasa.
Efter frukost ger vi oss tillbaka mot Nairobi. Vi äter en picknicklunch på vägen och flyger sedan till Mombasa. Vid ankomsten får vi transfer till Nyali Sun Africa Beach hotel. Vi checkar in och äter middag. (F,L,M)

Dag 6- 8: Mombasa.
Dagarna är fria att spendera på egen hand. Passa på att njuta av stränderna och koppla av. (F,M)

Dag 9: Mombasa – Hemresa.
Idag får vi transfer till Moi International airport för att påbörja vår hemresa. Beroende på dina flygtider är ankomst till Skandinavien samma eller nästföljande dag. (F)

Detta ingår ej:
Internationellt flyg till Nairobi och hem från Mombasa. (alt hem från Nairobi om man önskar. Kan bokas via oss eller på egen hand.)
Visum till Kenya.
Måltider som inte omnämns i programmet.
Alkoholhaltiga drycker och läskedrycker.
Dricks.
Reseförsäkring.  

Obs! Man kan få rabatt på turen om man bokar 3 resenärer eller fler i sällskap.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.