Klassisk Kenya safari 7 dagar.

Klassisk Kenya safari 7 dagar.
Pris per person med camp från: 18 700 kr
Pris per person med lodge från: 20 200 kr. 

Denna tur kombinerar fyra utmärkta safariparker i Kenya. Nationalparken Amboseli som är känd för sitt stora utbud av vilddjur samt sitt vackra landskap. Lake Naivasha med sitt stora utbud av fåglar och Lake Nakuru med dess flamingo och noshörningsreservat. Turen avslutas i den berömda Maasai Mara parken, hem för den stora migrationen och en mängd vilddjur. Denna safari ger dig verkligen en klassik Kenya upplevelse. 

Tips! Förläng gärna din tur med en sol och badsemester på Zanzibar i Tanzania.

Detta ingår:
Transfer från Nairobi till Amboseli, vidare till Naivasha, Nakuru, Maasai Mara och tillbaka till Nairobi.
2 nätter på Amboseli Serena Lodge eller Kibo Safari Camp .
2 nätter på Sopa Naivasha resort eller Carnellys Camp.
2 nätter på Mara Sopa Lodge eller Simba oryx camp.
Entréavgifter till nationalparkerna.
Gamedrive i en 4X4 land cruiser med engelsktalande guide.
Måltider enligt program.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Nairobi – Amboseli.
Efter frukost hämtas du för en ca 5 timmars bilfärd till Amboseli. Vi anländer till parken runt lunchtid. Efter lunch åker vi ut i parken för vår första gamedrive. Vi letar efter strutsar, zebror och andra vilda djur. Vi återvänder sedan till lodgen/campen för middag. (L,M)

Dag 2: Amboseli.
Idag har vi en full dag i denna berömda park framför oss. Om vädret är klart har vi en underbar utsikt över Mount Kilimanjaro och härifrån kan man få några av de bästa bilderna på berget. Vi har också möjlighet att se några av Afrikas största elefanter som har sin hemvist i den här parken. Vi äter en picknicklunch i parken uppifrån Observation hill där vi har utsikt över hela området. Sen eftermiddag återvänder vi till lodgen/campen för middag. (F,L,M)

Dag 3: Amboseli – Naivasha.
Vi förflyttar oss från Amboseli till Naivasha. Vi äter en varm lunch på vägen. På kvällen tar vi en timmas båttur på Lake Naivasha för att se örnar dyka ned och fånga sina fiskar från luften! Vi ser även många andra fåglar som bor runt denna sjö. Vi äter middag på vår lodge/camp. (F,L,M)

Dag 4: Naivasha – Nakuru – Naivasha.
Idag besöker vi den närliggande parken Nakuru som blev nationalpark 1968. Här har man goda chanser att se noshörningar då Kenyas första reservat för dessa djur grundades just här. I parken finns också flodhästar, flamingos och många andra fåglar. Vi återvänder till Naivasha på kvällen. (F,L,M)   

Dag 5: Lake Naivasha – Maasai Mara.
Via the great rift valley förflyttar vi oss till Kenyas mest kända safaripark Maasai Mara. Parken är hemvist för den årliga migrationen och här finns goda chanser att se många vilda djur i dess naturliga miljöer. Inom parken finns även stora hjordar av de berömda big five- lejon, leopard, buffel, noshörning och elefant. Vi äter lunch vid ankomsten till parken. Sedan är det dags för en eftermiddags gamedrive för att leta efter de stora djuren! Vi återvänder till lodgen/campen på kvällen för middag. (F,L,M)

Dag 6: Maasai Mara.
Idag har vi en full dag i parken framför oss. Efter frukost ger vi oss ut på en gamedrive och spanar efter alla djurarter som har sin hemvist här. Vi äter en picknicklunch i parken med utsikt över Mara floden. Har vi tur kan vi få se flodhästar och krokodiler här. Sen eftermiddag återvänder vi till lodgen/campen för middag. (F,L,M)

Dag 7: Maasai Mara – Nairobi.
Efter frukost är det dags att ta sig tillbaka till Nairobi. Vi äter lunch på vägen och anländer till Nairobi på eftermiddagen. (F,L)

Detta ingår ej:
Internationellt flyg tur och retur till Nairobi. (Kan bokas via oss eller på egen hand)
Hotell i Nairobi.
Visum till Kenya.
Måltider som inte omnämns i programmet.
Alkoholhaltiga drycker och läskedrycker.
Dricks.
Reseförsäkring.  

Obs! Man kan få rabatt på turen om man bokar 3 resenärer eller fler i sällskap.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.