Samburu game reserve 4 dagar.

Samburu game reserve 4 dagar.
Pris per person från: 10 400 kr

Samburu game reserve har fått sitt namn efter Samburu folket som levt i detta område i många, många år. Parken ligger ca 6 timmar norr om Nairobi och här kan man få se long necked Gerenuk, the reticulated giraffe, Somali Ostrich, the Gravy Zebra och the Beisa Oryx. Floden Usao Nyiro rinner genom parken och här kan man se några av de största krokodilerna i landet.

Samburu game reserve är ett av de två reservaten där Geroge och Joy Adams som skrev boken ”Born Free” uppfostrade Elsa the Lioness. Den berömda lejoninnan adopterade baby Oryxer flera gånger och försvarade dessa mot andra rovdjur i området.

Tips! Förläng gärna din tur med en sol och badsemester på Zanzibar i Tanzania.

Detta ingår:
Transfer från Nairobi till Mt Kenya, vidare till Samburu och tillbaka till Nairobi.
1 natt på Serena mountain lodge eller likande.
2 nätter på Serena Samburu lodge eller likande.
Entréavgifter till nationalparkerna.
Gamedrive i en 4X4 land cruiser med engelsktalande guide.
Måltider enligt program.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Nairobi – Mt. Kenya.
På förmiddagen färdas vi ca 3 timmar norr om Nairobi till Mt. Kenya dit vi ankommer runt lunchtid. Vi checkar in på vårt hotell som ligger på pelare över vattenhålen. Eftermiddagen spenderas i lugn och ro och fram på kvällen kan vi se djuren komma fram ur skogen för att dricka vid vattenhålen. Passa på att studera dem från de öppna observationsplattformarna. (L,M)

Dag 2: Mt Kenya – Samburu.
Idag förflyttar vi oss till Samburus nationalpark. Efter en varm lunch på lodgen beger vi oss ut i parken för en gamedrive. Vi återvänder på kvällen för middag. (F,L,M)

Dag 3: Samburu.            
Tidig morgon innan vädret blir för varmt beger vi oss ut i parken på en gamedrive där vi letar efter dess rika mångfald av djurliv. Vi återvänder till lodgen för lunch och sedan kan man ta en promenad i området eller besöka en Samburu by (bokas och betalas på plats). För den som vill ta det lite lugnare kan man spendera tid vid swimmingpoolen eller koppla av med en bra bok. Efter middagen beger vi oss ut på en kvälls gamedrive för att se vilka djur som är aktiva nu! Vi övernattar på vår lodge. (F,L,M)

Dag 4: Samburu – Nairobi.
Tidig morgon tar vi återigen en gamedrive innan vi återvänder till lodgen för frukost. Därefter är det dags att bege sig åter mot Nairobi. Vi stannar på vägen för en varm lunch och ankommer Nairobi sen eftermiddag. (F,L)

Tips! Denna safari går utmärkt att kombinera med en safaritur i Maasai Mara och Nakuru. Kontakta oss för mer information.

Detta ingår ej:
Internationellt flyg tur och retur till Nairobi. (Kan bokas via oss eller på egen hand)
Hotell i Nairobi.
Visum till Kenya.
Besök till Samburu by.
Måltider som inte omnämns i programmet.
Alkoholhaltiga drycker och läskedrycker.
Dricks.
Reseförsäkring.  

Obs! Man kan få rabatt på turen om man bokar 3 resenärer eller fler i sällskap.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.