Amboseli & Tsavo safari 5 dagar.

Amboseli & Tsavo safari 5 dagar.
Pris per person från: 12 600 kr

Nationalparken Amboseli är känd för sitt stora utbud av vilddjur samt sitt vackra landskap. Här kan man se stora elefanthjordar promenera i skuggan av det höga berget Mount Kilimanjaro. Här finns också stora hjordar av buffalo och mer än 350 olika fågelsorter.
Tsavo är en av de största parkerna i Kenya och känd för sina röda elefanter, som får sin färg genom att bada i den röda leran! Här finns också många giraffer, kudus samt gnuer. Här ligger även den berömda Mzima Springs som förser Mombasa med vatten! I östra delen av parken kan man se trädklättrande lejon!

Tips! Förläng gärna din tur med en sol och badsemester på Zanzibar i Tanzania.

Detta ingår:
Transfer från Nairobi till Amboseli, vidare till Tsavo och tillbaka till Nairobi.
2 nätter på Amboseli Serena Lodge eller likande.
2 nätter på Ashnil Aruba eller likande.
Entréavgifter till nationalparkerna.
Gamedrive i en 4X4 land cruiser med engelsktalande guide.
Måltider enligt program.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Nairobi – Amboseli.
Efter frukost hämtas du för en ca 5 timmars bilfärd till Amboseli. Vi anländer till parken runt lunchtid. Efter lunch åker vi ut i parken för vår första gamedrive. Vi letar efter strutsar, zebror och andra vilda djur. Vi återvänder sedan till lodgen/campen för middag. (L,M)

Dag 2: Amboseli.
Idag har vi en full dag i denna berömda park framför oss. Om vädret är klart har vi en underbar utsikt över Mount Kilimanjaro och härifrån kan man få några av de bästa bilderna på berget. Vi har också möjlighet att se några av Afrikas största elefanter som bor i den här parken. Vi äter en picknicklunch i parken uppifrån Observation hill där vi har utsikt över hela området. Sen eftermiddag återvänder vi till lodgen/campen för middag. (F,L,M)

Dag 3: Amboseli – Tsavo
Efter frukost åker vi vidare mot Tsavo. På vägen till lodgen besöker vi Shentai Lava och Mzima Springs. Efter en varm lunch på lodgen beger vi oss ut på en gamedrive i parken och spanar efter alla de djur som bor här. Vi åker sedan vidare mot en annan lodge där vi äter middag och övernattar. (F,L,M) (Tips! Vill man spendera mer tid i parken på gamedrive kan man välja en picknicklunch istället för lodge lunch. Säg till oss i så fall)

Dag 4: Tsavo.
Vi spenderar dagen i parken med att leta efter bland annat de trädklättrande lejonen. Vid lunchtid återvänder vi till lodgen för en varm lunch innan vi åter ger oss ut i parken för en eftermiddags gamedrive. På kvällen kommer vi tillbaka till lodgen för middag. (F,L,M)

Dag 5: Tsavo – Nairobi.
Idag återvänder vi till Nairobi och detta avslutar vår safari. (F)

Detta ingår ej:
Internationellt flyg tur och retur till Nairobi. (Kan bokas via oss eller på egen hand)
Hotell i Nairobi.
Visum till Kenya.
Måltider som inte omnämns i programmet.
Alkoholhaltiga drycker och läskedrycker.
Dricks.
Reseförsäkring.  

Obs! Man kan få rabatt på turen om man bokar 3 resenärer eller fler i sällskap.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.