Salkantay till Machu Picchu 5 dagar.

Salkantay till Machu Picchu 5 dagar.
  Pris per person från: 6 100 kr

Salkantayleden är en fin alternativ vandringsled till den klassiska Inkaleden. Leden följer mer outforskade delar av den originella inkaleden, som ju var mycket längre än den leden man idag refererar till. Turen tar oss till Salkantay berget och vi har fina utsikter över området samt det närliggande inka citadellet Machu Picchu. Vi besöker även byn La Playa och njuter av den vackra molnskogen som vi vandrar igenom. Givetvis avslutas vår tur med ett besök till självaste Machu Picchu.
Tips! Priset är i 2 persons delat tält. Det går att beställa en helt privat vandring om man vill. Kontakta oss för pris.

Detta ingår:
Professionell Engelsk/Spansk talande guide. Guiderna bär med sig förbandslåda och syrgastuber för nödfall.
Professionell kock.
Hästar/mulåsnor som bär tält, mat och köksutrustning. Skötar till hästarna medföljer.
Campingutrustning – tält och liggunderlag thermarest.
1 natt på hotell i Aguas Calientes.
Måltider: 4 frukost, 4 luncher, 4 middagar.
Entrébiljett till Machu Picchu.
Transport Cusco – Mollepata.
Buss Aguas Calientes – Machu Picchu tur och retur.
Tåg Aguas Calientes till Ollantaytambo.
Buss Ollantaytambo till Aguas Calientes.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet. 

Dagspresentation: 
(F= Frukost, L= Lunch, M = Middag)

Dag 1: Cusco – Mollepata – Soraypampa.
Vi hämtas på hotellet vid halv fem på morgonen för att få en transfer till Mollepata. Vi färdas genom Limatambo och stannar på vägen för att njuta av panoramautsikten över Apu Salkantay. (Salkantay berget) Vid ankomsten till Mollepata- Cruzpata träffar vi våra bärare och lastar om vårt bagage på hästar och mulåsnor. Vi börjar sedan vår vandring mot Soraypampa som ligger på 3 900 meters höjd över havet. Vandringen tar ca 3 timmar och vid ankomsten sätter vi upp vår lägerplats och äter lunch. På eftermiddagen tar vi en tre timmars vandringstur (tur och retur) till Humantay Lake (4 200 meter). Vi återvänder till lägerplatsen för middag. (L,M)

Dag 2: Soraypampa – Chaullay.
Efter frukost fortsätter vi vår vandring mot Apachete passet på 4590 meter. Passet ligger mellan de snötäckta topparna av Humantay och Salkantay bergen. Vid passet berättar vår guide för oss om de uråldriga ceremonierna när man offrade till bergsgudarna kallade Apus. Vår väg fortsätter sedan nedåt, vi stannar för lunch vid Huayracpunku och njuter av de vackra omgivningarna. Tillslut når vi vår campingplats vid Chaullay. Vi äter middag och tar sedan en välförtjänt nattvila! (F,L,M)

Dag 3: Chaullay – La Playa.
Idag vandrar vi ned mot början av djungeln. Vår vandring tar ca 5 timmar och vi ser den gamla staden Collpabamba på vägen. Här kan man studera det rika växt och djurlivet. I området finns många fåglar, vattenfall och tropiska växter. Vi kommer ned i dalen mot samhället La Playa där vi skall övernatta. (F,L,M)

Dag 4: La Playa – Llaqtapata – Hidroelectrica – Aguas Calientes.
Tidig morgon tar vi en vandringstur på ca 2-3 timmar upp till Mirador eller Abra Qelloqasa (2860 meter) varifrån vi har en fin utsikt över inkacitadellet Machu Picchu. Vi vandrar sedan mot den arkologiska platsen Llaqtapata som var sambunden med både Machu Picchu och Sayacmarka. Vi vandrar ned mot Aobamba floden genom ett lummigt skogsområde med många kaffeplantager. Tillslut kommer vi fram till Hidroelectrica där vi äter vår lunch innan vi tar en tre timmars promenad mot Aguas Calientes. Väl framme i staden checkar vi in på vårt hotell. Nu är det skönt att lägga sig i en riktig säng för en god natts vila! (F,L,M)

Dag 5: Machu Picchu – Cusco.
Vi går upp tidigt för att ta bussen upp till Machu Picchus entré. Inkaindianernas förlorade stad som återupptäcktes av Hiram Bingham ligger vackert inbäddad i molnskogen. Vi går en ca 2 timmars guidad tur i citadellet och lär oss om Machu Picchus intressanta förflutna. Efter turen kan det finnas möjlighet att vandra runt lite på egen hand. Stäm av detta med er guide. Tips! För den som söker en liten utmaning kan man välja att bestiga Huayana Picchu. Denna tur ingår ej och måste förbeställas. Kontakta oss för mer information.

Vid återkomsten till Aguas Calientes finns tid att införskaffa lunch och för den som önskar kan man besöka de varma källorna (ingår ej). Därefter är det dags att ta tåget tillbaka mot Cusco. Obs! Vissa tåglinjer stannar i Ollantaytambo och därifrån tar man buss tillbaka till Cusco. (F)

Detta ingår ej:
Hotell i Cusco.
Lunch och middag dag 5.
Sovsäck.
Dricks.
Entré till Huayna Picchu Mountain.
Entré till varma källor i Aguas.
Reseförsäkring. 

Priserna är beräknade per person i delat tält/dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar.