Peru familjeresan 14 dagar.

Peru familjeresan 14 dagar.
Pris per person vuxen från: 25 900 kr
Pris per person barn från: 18 800 kr

På denna familjeresa besöker vi de mest kända sevärdheterna i Peru så som det mytomspunna Machu Picchu, den magiska Titicacasjön, den vita staden Arequipa samt inkaindianernas gamla huvudstad Cusco. Vi får göra choklad, klappa Alpaca djur, åka båt och lära oss att väva med färgglada garner. För den badsugne kan man passa på att ta ett dopp i den svala Titicacasjön eller i de varma källorna i Aguas Calientes! Peru erbjuder en mängd aktiviteter för den ressugne familjen.

Tips! Förläng resan med några dagars sol och bad vid Perus norra kust alternativt söder om Lima där man även kan besöka Ballestasöarna och titta på sjölejon!

Detta ingår:
Internationellt flyg tur och retur Skandinavien- Lima.
Inrikesflyg Lima – Arequipa /Cusco – Lima.
All transfer.
Turistbuss mellan Arequipa och Puno samt Puno och Cusco.
12 hotellövernattningar på standard eller comfort hotell.
Privat stadsrundtur i Lima med Choco Museum.
Stadsrundtur i Arequipa med Mundo Alpaca.
Båttur på Titicaca sjön med Uros och Taquile.
Privat tur till Sacred valley och Away weaving society i Chincheros.
2 dagars tur till Machu Picchu.
Måltider enligt program.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Skandinavien till Lima.
Vid ankomsten till Limas internationella flygplats möts ni upp och får transfer till ert hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand.

Dag 2: Lima
Förmiddagen är fri att spendera på egen hand. Utforska gärna Miraflores området- besök kärleks parken, park Kennedy med alla katter, gå på indianmarknaderna eller till shoppingcentret Larcomar.

På eftermiddagen får vi en stadsrundtur med besök till chokladmuseet. ”Choco Musseum.” Här får vi lära oss om hur och var kakao växer. Vi får lära oss om olika chokladsorter och framställning och allra bäst – vi får baka våra egna chokladkakor med speciell topping. Dessa får vi sedan ta med hem! (F)

Dag 3: Lima till Arequipa.
Efter frukost får vi transfer till flygplatsen för att flyga till Arequipa beläget på ca 2400 meters höjd. Staden ligger vackert inbäddad bland tre vulkaner Misti (5,822 m), Chachani (6057 m)och Pichu-Pichu (5669 m).

Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand och för att acklimatisera sig. Tänk på att luften är tunnare här upp och man bör gå sakta samt dricka mycket vatten. (F)

Dag 4: Arequipa .
Idag tar vi en stadsrundtur i denna vackra vita stad, som är byggd av en vulkanisk sten som kallas Sillar. Vi ser stora torget och besöker Mundo Alpaca, där vi får lära oss om Alpaca djuren, hur man sorterar ull, väver samt får möjlighet att träffa dessa djur och kanske till och med mata dem! För dem som vill kan man på eftermiddagen besöka nunneklostret Santa Catalina. (obs kostar extra) (F)

Dag 5: Arequipa till Puno.
Vi får en tidig transfer till busstationen för att ta bussen till Puno. Resan tar ca 7 timmar och vi färdas genom ett omväxlande landskap där vi kan få se alpackor, lamor, vicunas samt flamingos på vägen. Tänk på att ta med lite matsäck att äta på vägen!

Vid ankomsten till Puno (3 800 m) får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri för att acklimatisera sig till vår nya höjd.(F)

Dag 6: Titicacasjön.
Idag tar vi en båtutflykt på Titicaca sjön. Vårt första stopp blir till de flytande öarna där vi träffar Uros folket som berättar om livet på sjön och sina traditioner. Om man vill kan man få åka med en vass båt kallas Totora. (obs kostar extra)

Vi fortsätter sedan till den lugna ön Taquile. Ön har många gamla inkaterrasser och invånarna är kända för sina väverier. De har till och med blivit utnämnda av UNESCO. Vi får en demonstration av vävtekniken och äter en traditionell lunch. För dem som vill kan man hinna med ett uppfriskande dopp i sjön. Därefter fortsätter vi tillbaka till Puno. (F,L)

Dag 7: Puno till Cusco.
Idag har vi en lång dag i buss framför oss. Resvägen är på ca 9 timmar. Men vi gör många stopp på vägen så som vid Raqchi där man kan se ruinerna av Wiracochas tempel. Vi stannar även vid det höga passet La Raya. Vid ankomsten till Cusco får vi transfer till vårt hotell. (F,L)

Dag 8: Cusco.
Dagen är fri att spendera på egen hand. Besök gärna Cuscos indianmarknader, den stora katedralen eller inkaindianernas gamla soltempel.
Tips! För den som söker lite mer aktiv semester kan man boka på en forsränningstur, tur med mountainbikes eller Ziplines! (F)

Dag 9: Cusco till Aguas Calientes.
Idag får vi en privat tur till heliga dalen och den lilla staden Chincheros. Här träffar vi lokala kvinnor som lär oss om den berömda vävkonsten och vi får även prova på att väva. Vi fortsätter sedan via Urubamba till Ollantaytambo varifrån vi tar tåget till Aguas Calientes. Staden som ligger nedanför det berömda Machu Picchu. Kvällen är fri att spendera på egen hand. (F,L)

Dag 10: Machu Picchu.
Vi går upp tidigt för att ta bussen upp till Machu Picchus entré. Inkaindianernas förlorade stad som återupptäcktes av Hiram Bingham ligger vackert inbäddad i molnskogen. Vi går en ca 2 timmars guidad tur i citadellet och lär oss om Machu Picchus intressanta förflutna. Efter turen kan det finnas möjlighet att vandra runt lite på egen hand. Stäm av detta med er guide. Tips! För den som söker en liten utmaning kan man välja att bestiga Huayana Picchu. Denna tur ingår ej och måste förbeställas. Kontakta oss för mer information.

Vid återkomsten till Aguas Calientes är resten av dagen fri att spendera på egen hand. För den badsugne kan man besöka byns varma källor. (ingår ej) (F)

 Dag 11: Machu Picchu till Cusco.
Idag tar vi tar tåget tillbaka mot Cusco. Vi åker till Ollantaytambo varifrån vi tar bussen tillbaka till Cusco. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (F)

 Dag 12: Cusco till Lima.
Vi får transfer till flygplatsen och flyger till Lima. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. Passa på att göra lite sista minuten shopping på Indianmarknaderna. (F)

Dag 13: Lima och hemresa.
Vi får transfer till flygplatsen för att påbörja vår hemresa.
Ankomst Skandinavien nästkommande dag. (F)

Dag 14 Ankomst Skandinavien.

Detta ingår ej:
Måltider som inte nämns i dagspresentationen.
Dryck.
Dricks.
Ev lokala flygplatsskatter.
Entré till Santa Catalina, Huayna picchu och de varma källorna.
Totora båttur.
Tilläggsutflykter i Cusco.
Reseförsäkring.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.