Lares treeking 4 dagar.

Lares treeking 4 dagar.
Pris per person från: 5 900 kr

En Lares treeking tar dig med till outforskade marker. Denna leden går via autentiska andiska samhällen där vi får en inblick i den fina vävkonst som finns här med alpackaull. Under vår vandring omges vi av vackra berg, sjöar, dalar samt inkaterrasser. Leden börjar i en liten by i heliga dalen och avslutas med ett besök till det mytomspunna inka citadellet Machu Picchu.

Detta ingår:
Professionell Engelsk/Spansk talande guide. Guiderna bär med sig förbandslåda och syrgastuber för nödfall.
Professionell kock.
Hästar/mulåsnor som bär tält, mat och köksutrustning. Skötar till hästarna medföljer.
Campingutrustning – tält och liggunderlag thermarest.
1 natt på hotell i Aguas Calientes.
Måltider: 3 frukost, 3 luncher, 3 middagar.
Transport Cusco – Lares.
Tåg Ollantaytambo – Aguas Calientes tur och retur.
Buss Aguas Calientes – Machu Picchu tur och retur.
Entrébiljett till Machu Picchu.
Buss Ollantaytambo till Cusco.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M = Middag)

Dag 1: Cusco – Lares – Wacawasi.
Vi hämtas på hotellet för att få en transfer ut i Heliga dalen. Vi kommer till de varma källorna vid Lares där vi njuter av dessa och äter lunch. Därefter är det dags att börjar vår vandring. Vi följer leden till vår campingplats vid Wacawasi. (L,M)

Dag 2: Wacawasi – Patacancha.
Efter frukost besöker vi en Alpaca fabrik och får se hur de väver de speciella kläderna. Vi beger oss sedan ut på leden för att bestiga Abra de Ipsaycocha passet 4400 meter varifrån vi har en underbar utsikt över Vilcanota bergskedjan och det närliggande landskapet. Efter lunch börjar vi ta oss nedåt mot Patacancha där vi skall campa i natt. (F,L,M)

Dag 3: Patacancha- Ollantaytambo – Aguas Calientes.
Idag skall vi göra ledens sista etapp. Vi vandrar nedåt mot Willoc och Pumamarca där vi får se traditionella textiler och kan njuta av Inka terrasserna. Vi tar oss sedan till Ollantaytambo varifrån vi tar tåget till Aguas Calientes. Väl framme i staden checkar vi in på vårt hotell. Nu är det skönt att lägga sig i en riktig säng för en god natts vila! (F,L,M)

Dag 4: Machu Picchu – Cusco.
Vi går upp tidigt för att ta bussen upp till Machu Picchus entré. Inkaindianernas förlorade stad som återupptäcktes av Hiram Bingham ligger vackert inbäddad i molnskogen. Vi går en ca 2 timmars guidad tur i citadellet och lär oss om Machu Picchus intressanta förflutna. Efter turen kan det finnas möjlighet att vandra runt lite på egen hand. Stäm av detta med er guide. Tips! För den som söker en liten utmaning kan man välja att bestiga Huayana Picchu. Denna tur ingår ej och måste förbeställas. Kontakta oss för mer information.

Vid återkomsten till Aguas Calientes finns tid att införskaffa lunch och för den som önskar kan man besöka de varma källorna (ingår ej). Därefter är det dags att ta tåget tillbaka mot Cusco. Obs! Vissa tåglinjer stannar i Ollantaytambo och därifrån tar man buss tillbaka till Cusco. (F)

Detta ingår ej:
Hotell i Cusco.
Frukost dag 1. Lunch dag 4.
Sovsäck.
Entré till Huayna Picchu Mountain.
Entré till varma källor i Aguas.
Dricks.
Reseförsäkring.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar.