Klassiska Peru 13 dagar.

Klassiska Peru 13 dagar.
Pris per person standard boende från: 25 000 kr 
Pris per person comfort boende från: 26 800 kr

På vår klassiska Peru resa besöker man Perus mest berömda sevärdheter så som den förlorade inka staden Machu Picchu. Vår resa börjar i storstaden Lima innan vi tar flyget upp i Anderna till den vita staden Arequipa. Vi fortsätter ut i Colca Canyon där man har möjlighet att se den stora andiska kondoren. Vi tar en dagsutflykt på Titicacasjön och besöker det berömda uros folket som bor på flytade öar. I Cusco, som var inka indianernas huvudstad, besöker vi det berömda soltemplet och utforskar den heliga dalen. Denna resa ger dig verkligen chansen att se det klassiska Peru!

Detta ingår:
Internationellt flyg tur och retur Skandinavien- Lima.
Inrikesflyg Lima – Arequipa /Cusco – Lima
All transfer
Turistbuss mellan Chivay och Puno samt Puno och Cusco.
11 hotellövernattningar på standard eller comfort hotell.
Stadsrundtur i Lima
Stadsrundtur i Arequipa
2 dagars tur i Colca Canyon
Heldags utflykt på Titicaca sjön
Stadsrundtur i Cusco
Tur i Inkaindianernas heliga dal
2 dagars tur till Machu Picchu
Resegaranti via svenska kammarkollegiet. 

Dag 1: Skandinavien till Lima.
Vid ankomsten till Limas internationella flygplats möts du upp och får transfer till ditt hotell Resten av dagen är fri att spendera på egen hand.

Dag 2: Lima.
På morgonen får vi en stadsrundtur i Lima där vi utforskar stadens 2000 åriga historia. Vi besöker torget Plaza Mayor med dess historiska byggnader och tittar på Limas katedral, vilken grundlades av Pizzaro.
Därefter besöker vi San Francisco klostret samt Larco Herrera Museet, vilket räknas som ett av de bästa i Peru. Eftermiddagen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dag 3: Lima – Arequipa.
Efter frukost får vi transfer till flygplatsen för att flyga till Arequipa beläget på ca 2400 meters höjd. Tänk på att luften är tunnare här upp och man bör gå sakta samt dricka mycket vatten för att acklimatisera sig till höjden.
På eftermiddagen tar vi en stadsrundtur i denna vackra vita stad byggd av vulkanisk sten. Turen tar ca 4 timmar. Vi besöker det imponerande Santa Catalina klostret samt utsiktsplatsen Yanahuara där man har underbara vyer över vulkanen Misti. Tillbaka på hotellet får du lite information inför vår Colca Canyon utflykt nästföljande dag. (F)

Dag 4: Arequipa – Colca Canyon.
Vi färdas med buss genom nationalparker där man kan se både alpackor, lamor och vicunas. Vi kommer sedan fram till staden Chivay belägen på 3600 meters höjd i Colca Canyon. Vi äter lunch och checkar in på vårt hotell. På eftermiddagen kan man besöka Chivays tempererade källor (ingår) för att koppla av med ett uppfriskande bad efter vår långa resa. (F,L)

Dag 05: Colca Canyon – Puno.
På morgonen utforskar vi den massiva Colca Canyon. Vi färdas till utsiktspunkten Cruz del Condor för chansen att få se den extraordinära andiska Kondoren, som svävar fram på luftströmmar i jakt på föda.
Vi besöker även några av dalens alla byar innan vi återvänder till Chivay för att ta bussen till Puno. Resan tar ca 8 timmar och vi färdas genom ett underbart och ständigt förändrande landskap. Passa på att spanna efter flamingos vid de berömda lagunerna, kallade lake lagunillas. Vid ankomsten till Puno checkar vi in på vårt hotell. (F)

Dag 06: Heldagsutflykt på Titicacasjön.
Vi får transfer till hamnen för att ta en båtutflykt på Titicaca sjön. Vårt första stopp blir till de flytande öarna där vi träffar Uros folket som berättar om livet på sjön och sina traditioner. Passa på att lära dig lite Aymara- “Valiki” är ett bra ord att kunna!
Vi fortsätter sedan till den lugna ön Taquile där vi tar en promenad till en by. Där avnjuter vi en traditionell lunch. Vi återvänder sedan med båt till Puno. (F,L)

Dag 07: Puno – Cusco.
Idag har vi en lång dag i buss framför oss. Resvägen är på ca 9 timmar. Men vi gör många stopp på vägen så som vid Raqchi där man kan se ruinerna av Wiracochas tempel. Vi stannar även vid det höga passet La Raya. Vid ankomsten till Cusco får vi transfer till vårt hotell (F,L)

Dag 08: Cusco.
Förmiddagen är fri att spendera på egen hand. Efter lunch går vi en stadsrundtur i denna metropol med inslag från kolonial tiden. Vi besöker Katedralen med sin stora samling av porträtt (över 400!) samt templet Koricacha – Inka indianernas berömda soltempel. Vi fortsätter sedan med buss upp i bergen runtom Cusco för att besöka inkalämningarna vid Sacsayhuaman, Qenko, Pucapucara och Tambomachay. Vi återvänder till Cusco för middag. (F,M)

Dag 09: Cusco – Heliga dalen – Aguas Calientes.
Efter frukost tar vi bussen ut i heliga dalen. Vårt första stopp blir till Pisac där vi besöker den arkeologiska platsen för att sedan spendera lite tid på stadens marknad. Vi fortsätter till Urubamba för lunch innan vi kommer fram till Ollantaytambo. Här låg inka folkets sista försvar mot de spanska erövrarna. Dagen avslutas med en tågresa till Aguas Calientes byn som ligger nedanför det berömda Machu Picchu. (F,L)

Dag 10: Machu Picchu till Cusco.
Vi går upp tidigt för att ta bussen upp till Machu Picchus entré. Inka indianernas förlorade stad som återupptäcktes av Hiram Bingham ligger vackert inbäddad I molnskogen. Vi går en ca 2 timmars guidad tur i citadellet och lär oss om Machu Picchus intressanta förflutna. Efter turen kan det finnas möjlighet att vandra runt lite på egen hand. Stäm av detta med er guide. Tips! För den som söker en liten utmaning kan man välja att bestiga Huayana Picchu. Denna tur ingår ej och måste förbeställas. Kontakta oss för mer information.
Vid återkomsten till Aguas Calientes finns tid att införskaffa lunch och för den som önskar kan man besöka de varma källorna (ingår ej). Därefter är det dags att ta tåget tillbaka mot Cusco. Obs! Vissa tåglinjer stannar i Ollantaytambo och därifrån tar man buss tillbaka till Cusco. (F)

Dag 11: Cusco – Lima.
Vi får transfer till flygplatsen och flyger till Lima. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. Passa på att utforska Miraflores eller gör lite sista minuten shopping på Indian marknaderna. (F)

Dag 12: Lima och hemresa.
Vi får transfer till flygplatsen för att påbörja vår hemresa. (F)
Ankomst Skandinavien nästkommande dag. Dag 13.

Detta ingår ej:
Måltider som inte nämns i dagspresentationen.
Dryck
Dricks
Ev lokala flygplatsskatter
Entré till Huayna Picchu.
Reseförsäkring. 

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.