Inkaleden 4 dagar.

Inkaleden till Machu Picchu 4 dagar.
Pris per person från: 5 900 kr

Den klassiska inkaleden är en av världens mest berömda vandringsleder. Tusentals har följt i Inkaindianernas fotspår på leden som tar dem fram till den berömda förlorade staden Machu Picchu. På vägen dit passerar vi många berömda inka ruiner samt njuter av den vackra omgivningen.

Detta ingår:
Professionell Engelsk/Spansk talande guide. Guiderna bär med sig förbandslåda och syrgastuber för nödfall.
Bärare som bär tält, mat och köksutrustning. (Obs! Ej personlig utrustning. Se mer info under detta ingår ej)
Campingutrustning – tält och liggunderlag thermarest.
Måltider: 3 frukost, 3 luncher, 3 middagar.
Entrébiljett till Inkaleden och Machu Picchu.
Transport Cusco – Km82.
Buss Machu Picchu till Aguas Calientes.
Tåg Aguas Calientes till Ollantaytambo.
Buss tillbaka till Cusco. 
Resegaranti via svenska kammarkollegiet. 

Dagspresentation:
F= Frukost, L= Lunch, M = Middag

Dag 1: Cusco – Km 82 – Wayllabamba.
Tidig morgon (ca 6.00) blir du hämtad från ditt hotell i Cusco, för att ta en busstur genom den heliga dalen till staden Ollantaytambo. Efter en kort rast fortsätter resan till KM 82 där vår vandring börjar. Vi följer Vilcanota floden till vårt första stopp vid Inka ruinerna av Llactapata, för att sedan ta oss vidare till byn Wayllabamba. (3000 m.ö.h) Beroende på gruppens vandringshastighet spenderar vi natten här. (L,M)

Dag 2: Wayllabamba – Pacaymayo.
Efter frukost tar vi oss an den mest ansträngande delen av vår vandring. Vägen går rakt upp mot Warmiwanuska Pass eller döda kvinnans pass som ligger på en höjd av ca 4000 meter. Vandringen hit tar ca 3 timmar. Från toppen har vi en underbar utsikt över Vilcanota bergskedjan. Vi vandrar nedåt genom en grönskande dal och stannar för lunch. Sedan är det dags för dagens sista etapp till byn Pacaymayo där vi övernattar. (F.L.M)

Dag 3: Pacaymayo – Wiñaywayna.
Vi vandrar över ytterligare ett högt pass för att ta oss till den arkeologiska platsen Runkuracay (3800m.ö.h) Efter ca två timmars vandring besöker vi Sayacmarca (3600 m.a.s.l.) som var känd som The dominant town. Här finns många intressanta inka lämningar. Vi äter lunch i dalen innan vi fortsätter nedåt mot byn Phuyupatamarca (3665 m.ö.h). På vägen till vår campingplats passerar vi Wiñaywayna citadellet. (2700 m.ö.h) Nu är det dags att vila. (F,L,M)

Dag 4: Wiñaywayna – Machu Picchu – Cusco.
Vi stiger upp tidigt för att vandra de sista 3 timmarna fram till Machu Picchu. (ca 6km) När vi kommer upp till Solporten – Inti Punktu (2490 m.ö.h) har vi en underbar utsikt över den förlorade staden. Vi vandrar ned i citadellet och får en ca två timmars guidad rundtur. För den som söker ytterligare utmaningar kan man bestiga toppen Huyana Picchu. (Måste beställas till se information nedan) Om tid finns kan man vandra runt lite på egen hand innan det är dags att ta bussen ned till Aguas Calientes. Här kan man införskaffa lunch innan det är dags att ta tåget och bussen tillbaka till Cusco. (F)

Obs! Man behöver ett tillstånd för att vandra inkaleden och det finns endast 500 tillstånd per dag tillgängliga. Så beställ i god tid. Vi rekommenderar att man är ute ca 6 månader i förväg.

Obs! Inkaleden är stängt under februari.

Detta ingår ej:
Internationellt flyg. (Kan köpas på egen hand eller via oss.)
Hotell i Cusco
Reseförsäkring
Lunch och middag dag 4
Sovsäck
Dricks
Entré till Huayna picchu Mountain.
Personlig bärare som bär din sovsäck samt personlig utrustning. Kan hyras för 100 dollar och då bär de upp till 7 kg.

Tilläggstjänster
Vandringsstavar 20 dollar.
Uppgradering till Vistadome tåg 80 dollar.
Entrébiljett till Huyana Picchu 65 dollar.

Priserna är beräknade per person i delat tält.
Vi reserverar oss för valutaförändringar.