En smak av Peru 7 dagar

En smak av Peru 7 dagar.
Pris per person från:  18 900 kr

Utforska inkaindianernas långa historia.
Vår tur börjar i Lima där vi lär oss om Perus historia samt besöker stadens mest kända sevärdheter. Vi förflyttar oss sedan upp i Anderna för att besöka Inkaindianernas gamla huvudstad – Cusco. Här ser man tydligt blandningen av gammalt och nytt och spåren av de spanska erövrarna. Vi tar en tur ut i heliga dalen innan vi besöker den mest kända av Inkaindianernas alla platser – det mytomspunna Machu Picchu.

Tips! För den som vill kan man förlänga denna tur med ett besök till Amazonas, Titicacasjön eller Galapagos öarna. Kontakta oss för förslag.

Detta ingår:
Inrikesflyg Lima –Cusco – Lima. 
All transfer.
6 nätter på standardklasshotell. (Möjlighet finns att köpa till comfort klass)
Stadsrundtur i Lima.
Stadsrundtur i Cusco.
Tur till Heliga dalen
Tur till Machu Picchu.
Måltider enligt nedan.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Ankomst Lima.
Vid ankomsten till Limas internationella flygplats möts du upp och får transfer till ditt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. 

Dag 2: Lima.
På morgonen får vi en stadsrundtur i Lima där vi besöker torget Plaza Mayor och Limas imponerande katedral. Vi fortsätter till San Francisco klostret och besöker katakomberna.

Eftermiddagen är fri att spendera på egen hand. Passa på att utforska Miraflores eller besök något av stadens många museer.  (F)

Dag 3: Lima till Cusco.
Efter frukost får vi transfer till flygplatsen för att flyga till Cusco beläget på ca 3600 meters höjd. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand och för att acklimatisera sig.

Tänk på att luften är tunnare här upp och man bör gå sakta samt dricka mycket vatten. (F)

Dag 4: Cusco.
Förmiddagen är fri att spendera på egen hand.
På eftermiddagen får vi en stadsrundtur i denna metropol med inslag från kolonial tiden. Vi besöker Katedralen Santa Domingo samt templet Koricacha – Inkaindianernas berömda soltempel. Vi fortsätter sedan med bil/minibuss upp i bergen runtom Cusco för att besöka inklämningarna vid Sacsayhuaman, Qenko, Pucapucara och Tambomachay. Passa på att fråga er guide om stadens långa historia och alla funderingar ni har om Peru! (F)

Dag 5:Heliga dalen .
Efter frukost tar vi bussen ut i heliga dalen. Vårt första stopp blir till Pisac där vi besöker den arkeologiska platsen för att sedan spendera lite tid på stadens marknad. Vi fortsätter till Urubamba för lunch innan vi kommer fram till Ollantaytambo. Här låg inkafolkets sista försvar mot de spanska erövrarna. Dagen avslutas med återresa till Cusco.  (F,L)

Dag 6: Machu Picchu. 
Idag får vi en privat tur till Machu Picchu. Inkaindianernas förlorade stad som återupptäcktes av Hiram Bingham ligger vackert inbäddad i molnskogen. Vi går en ca 2 timmars guidad tur i citadellet och lär oss om Machu Picchus intressanta förflutna. . Tips! För den som söker en liten utmaning kan man välja att bestiga Huayana Picchu. Denna tur ingår ej och måste förbeställas. Kontakta oss för mer information.

Vid återkomsten till Aguas Calientes tar vi tåget tillbaka mot Cusco. Obs! Vissa tåglinjer stannar i Ollantaytambo och därifrån tar man buss tillbaka till Cusco. (F)

Dag 7: Cusco – Lima. 
Vi får transfer till flygplatsen och flyger till Lima.  (F)

Detta ingår ej:
Internationellt flyg. Vi kan gärna hjälpa till att boka detta. Kontakta oss för priser. 
Måltider som inte omnämns i programmet.
Dryck under måltider.
Dricks.
Personliga utgifter.
Reseförsäkring.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong.
Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.