Santiago till Påskön 11 dagar.

Santiago till Påskön 11 dagar.
Pris per person från: 25 700 kr

Vår resa börjar i den pulserande storstaden Santiago de Chile där vi tar en stadsrundtur. Vi gör en utflykt till kusten och den färgglada hamnstaden Valparaiso och det mysiga Vina del Mar innan vi fortsätter till den mytomsprungna Påskön. Här får vi lära oss historien bakom de berömda Moaierna. Passa på att koppla av på stränderna eller ta del av någon tillvalsutflykt.

Detta ingår:
Internationellt flyg tur och retur Skandinavien – Santiago de Chile.
Inrikesflyg tur och retur Santiago de Chile – Påskön.
Privat ankomsttransfer.
All transfer inkl. under utflykter.
9 hotellövernattningar på standardklasshotell inkl. frukost.
Stadsrundtur i Santiago de Chile.
Utflykt till Valparaiso och Vina del Mar.
Utflykt Moiaer och stranden Anakena.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Ankomst till Santiago de Chile.
Vid ankomsten till Chiles huvudstad möts du upp av den lokala personalen och får en privat transfer till ditt hotell.

Dag 2: Santiago de Chile.
Idag får vi en guidad stadsrundtur i denna vackert belägna metropol. Vi besöker San Francisco kyrkan, Regerings palatset, Plaza de Armas samt Santa Lucia Hill. Kvällen är fri för egna aktiviteter. (F)

Dag 3: Vina del mar och Valparaiso.
Idag tar vi en utflykt till kusten och besöker de berömda orterna Vina del Mar och Valparaiso. Valparaiso är en lite kuststad känd för sina färgglada hus. I Vina del Mar finns många vackra parker samt den berömda Ciudad Jardin – ett urverk gjort av blommor.

Efter turen återvänder vi till vårt hotell i Santiago. (F,L)

Dag 4: Santiago de Chile
Dagen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dag 5: Santiago de Chile – Påskön.
Vi får transfer till flygplatsen för att flyga ut till Påskön. På denna mytomspunna ö kan man se de berömda Moai statyerna. Vid ankomsten till Mataveri flygplatsen får vi transfer till hotellet som är beläget vid byn Hanga Roa. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dag 6: Moiaer och stranden Anakena.
Dagens tur börjar med ett besök till templet Ahu Vaihu beläget 10 km från Hanga Roa. I närheten av sten plattformen kallad en Ahu eller tempel finns 8 Pukaos och 8 Moaier. Moaierna är stora figurer formade från vulkanisk sten och Pukaos är hattar eller huvudbonader som satt ovanpå Moai statyerna. Plattformarna användes oftast för att samman foga de båda. I området finns även Ahu Akahanga som utgörs av 4 plattformer, 12 Moaier och 8 Pukaos. Från denna plats kan man se en av de bäst bevarade byarna på ön.

Vi fortsätter sedan till den vulkaniska kratern Rano Raraku som är bildad av vulkanisk aska. Här finns även en lagun att beskåda. Denna vulkan är av stor betydelse på Påskön eftersom det var på dess slutningar som Moai statyerna gjordes. I dag finns hela 397 Moaier kvar på denna plats!

Vårt nästa besök går till Ahu Tongariki där 15 stora moaier finns bevarande men mest imponerande av allt är den stora Moai Paro som restes vid Te Pito Kura. Denna Maoi är hela 10 meter hög och väger 85 ton! Te Pito och dess motsvarighet Te Henua sägs vara världens centrum och skall enligt legenden förts till ön av kungen Hotu Matua.

Turen avslutas med ett besök till stranden Anakena. Stranden är känd för sin vita sand, vackra natur och varma vatten. Här finns även Moaier att skåda, som står vända med sin rygg mot havet! Efter ett avkopplande besök hit återvänder vi till vårt hotell. (F,L)

Dag 7-8: Påskön.  
Dagarna är fria att spendera på egen hand. Om man vill kan man boka till en tilläggsutflykt till tex Orongo, stadsrundtur med museum, Ahu Akivi, Tahai sunset tur, Tongariki sunrise tur, dykning, snorkling, surfings lektion, ridtur, vandring till Trevaka eller en Rapa Nui Show dinner. Kontakta oss för priser. (F)

Dag 9: Påskön – Santiago.
Idag tar vi flyget tillbaka till Santiago. Vi checkar in på vårt hotell vid flygplatsen för en sista natt i landet. (F)

Dag 10: Hemresa
Vi påbörjar idag vår hemresa och ankommer Skandinavien nästkommande dag. (F)

Dag 11: Ankomst Skandinavien.

Detta ingår ej:
Måltider som inte nämns i dagspresentationen.
Dryck.
Dricks.
Ev. lokala flygplatsskatter.
Reseförsäkring.

Obs!
Entréavgift till Påsk ön tillkommer med ca 90 USD som måste betalas direkt på plats.

Priserna är baserade på lägst bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter. Flygbiljetterna till Påskön måste betalas omgående efter bokning.