En smak av Panama 10 dagar.

En smak av Panama 10 dagar.
Pris per person från: 24 600 kr

En båttur längst Panamakanalen, kaffeplantage vid Boquete, nationalparken Barú Volcano och vita sandstränder med turkost vatten ger dig en perfekt smak av Panama. Vill du stanna längre – förläng resan med sol och bad eller kombinera med Costa Rica!

Denna 10 dagars resa börjar i Panama City och vi tar en båttur på den berömda Panamakanalen. Vi flyger sedan till Boquete för att besöka ett kaffeplantage och utforska den vackra nationalparken runt Barú Volcano. Vi fortsätter sedan till det underbara Bocas del Toro där vi njuter av vita stränder och turkost vatten. En mängd aktiviteter finns tillgängliga i området. Passa på att snorkla, titta på delfiner eller bara koppla av.

Detta ingår:
Internationellt flyg tur och retur till Panama City.
8 nätter på hotell i standardklass inkl frukost.
Delad tur på Panamakanalen inkl lunch
Delad vandringstur Giant Millenary Querus Hike
Marktransport i bussar med A/C
Lokalt flyg i Ekonomiklass
Alla skatter och serviceavgifter.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet. 

 Dag 1: Ankomst till Panama.
Vid ankomsten till Panama möts ni upp av den lokala personalen och får transfer till hotellet. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. Besök gärna gamla staden eller utforska det moderna centrumet.

Dag 2: Panamakanalen.
Vi får transfer från hotellet till Flamenco hamnen där vi går ombord på en motorbåt för en 45 minuters tur till staden Gamboa. Här går vi ombord på vår kanalbåt som skall ta oss med på en färd nerför den berömda Panamakanalen. Vår resa börjar vid Gaillard Cut en plats med mycket historiskt och geologiskt värde. Vi färdas ca 13 km ned till Pedro Miguel Locks. På vägen passerar vi Centennial bron som går över kanalen. Vid Pedro Miguel slussas vi ned 9 meter till Miraflores sjön, en konstgjord sjö som leder till Miraflores slussen. Här passerar vi två slussar och sjunker hela 16 meter ned till stilla havsnivån.

Väl ute på Stilla havet seglar vi till den vackra Flamenco hamnen. På vägen passerar vi Bridge of the Americas samt Bay och Panama varifrån vi har en fin utsikt över Panama Citys skyline. Vid Flamenco går vi iland och får transfer tillbaka till vårt hotell i Panama city. (F,L)
Obs! Denna turen avgår fredagar och lördagar och programmet kan modifieras för att passa med dina valda resedatum.

Dag 3: Panama City – David – Boquete.
Vi får transfer till den lokala flygplatsen och flyger till David. Vid ankomsten möts vi av en representant och får transfer till Boquete. Boquete ligger på den östra sidan av Barú vulkanen och är en charmig liten bergsby med vårväder året runt. Här produceras bland annat apelsiner och kaffe.

Vi checkar in på det vackra Finca Lerida som ligger mitt i ett kaffeplantage. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. (F)

Dag 4: Millenary vandring
Den fantastiska Millenary vandringen börjar i naturreservatet som tillhör Baru Valcano National park. Vi vandrar i de gamla indianernas fotspår mot molnskogen där man kan se fem av de äldsta trädsorterna i Panama bland annat Millenary. Vår vandring tar oss längs ån Quebrada La Mina och på vägen tittar vi på det stora Quercus trädet som överlevde ett vulkanutbrott för 800 år sedan! I molnskogen finns mer än 220 olika fågelarter och en av de mest berömda är Resplendent Quetzal. Vid har även möjlighet att se howler apor, capuchins och slothes. Stigarna är väl utmärkta och lätta att gå vilket gör besöket till molnskogen både enkelt och magiskt! (F)

Dag 5: Boquete – Bocas del Toro
Vi får transfer från Boquete till Isla Colon som ligger i Bocas del Toro skärgården. Turen tar ca 3 ½ timme och vi färdas genom högländerna ned mot karibiska havet. Vi går sedan ombord på vår båt som tar oss till Bocas del Toro och Colon.

Isla Colon är den största och mest bebyggda ön i skärgården. Här ligger Boca del Toros provinshuvudort som består av färgglada trähus byggda i början av 1900-talet. Från ön kan man ta en vattentaxi för att komma till öde paradisstränder eller fantastiska snorklings platser. (F)

Dag 6-7: Bocas del Toro
Dagarna är fria att spendera på egen hand och bara njuta av lugnet. För dem som önskar kan man boka en tilläggsaktivet så som snorkling, se på delfiner eller ta en vandringstur. (F)

Dag 8: Bocas del Toro – Panama City
Idag tar vi ett inrikesflyg tillbaka till Panama City för en sista kväll i landet. Vänligen observera att flyget endast tillåter ca 12 kg i incheckat bagage.
Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. (F)

Dag 09: Avresa
Vi får transfer till flygplatsen i tid för vårt internationella flyg hem. (F) Ankomst Skandinavien nästkommande dag.  Dag 10.

Detta ingår ej: 
Reseförsäkring.
Ev. lokala flygplatsskatter. 
Måltider som inte omnämns i programmet. 
Dryck. 
Dricks. 

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.