Det bästa av Costa Rica & Panama 13 dagar.

Det bästa av Costa Rica och Panama 13 dagar.
Pris per person från: 28 200 kr

 Denna resa ger dig det bästa av Costa Rica och Panama. Turen börjar i Costa Ricas huvudstad San Jose för att sedan förflytta sig till Tortuguero och de berömda kanalerna. Här kan vi se arbetet med att bevara havssköldpaddor. Vi besöker Arenal området med den berömda vulkanen och vandrar lavastigen från 1968. Vid Bocas del Toro kopplar vi av och njuter av vita stränder och turkost vatten. Vi tar även en tur för att titta på delfiner i deras naturliga miljö. Vid Boquete besöker vi ett kaffeplantage och utforskar den vackra nationalparken. Vår tur slutar i Panama City där vi får se stora lastfartyg slussas genom Miraflores slussen på Panamakanalen.

Detta ingår:
Internationellt flyg till San Jose och hem från Panama City.
Lokala flyg San Jose – Bocas del Toro / David- Panama City.
Meet och greet på flygplatsen.
Marktransport i bussar med A/C.
11 nätter på hotell i standardklass inkl frukost.
Utflykter enligt program nedan.
Alla skatter och serviceavgifter.
Resegaranti via Svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L = Lunch, M= Middag)

Dag 1: Ankomst San Jose
Vid ankomsten till Costa Ricas huvudstad möts du upp av vår personal och får transfer till ditt hotell. Personalen ger dig information om landet samt ett välkomst kit med all information du behöver för din rundresa i Costa Rica. Kvällen är fri för att på egen hand uppleva San Jose.

Dag 2: San Jose till Tortuguero
Idag förflyttar vi oss från San Jose till Tortuguero. Resan tar ca 6 timmar och vi färdas genom den magnifika Braulio Carrillo National Park med en frukostrast på vägen. När vi kommer fram till båthamnen går vi ombord på vår båt och åker ca två timmar genom Tortugueros berömda kanaler fram till vårt hotell.

Efter lunchen besöker vi byn Tortuguero där vi lär oss om dess kultur och historia samt tar del av det projektet de bedriver här för att bevara havssköldpaddor, samt lokal flora och fauna. Vi återvänder till lodgen för middag och sedan är kvällen fri för att koppla av och njuta av natt ljuden från djungeln. (F,L,M)

Dag 3: Tortuguero.
Efter frukost tar vi en båttur genom Tortugueros national park och studerar den mångfaldiga floran och faunan som finns här. Lägg extra märke till alla vackra fåglar som finns i området. Vi återvänder till lodgen för lunch.

På eftermiddagen tar vi en promenad i området och har chans att se apor, sengångare, luguaner, grodor, fåglar samt den blå fjärilen som kallas Morpho peleides. Kvällen är fri att spendera på egen hand. (F,L,M)

Dag 4: Tortuguero – Arenal.
Vår dag börjar med en scenisk båt och busstransfer tillbaka till staden Guapiles. Här äter vi lunch innan vi tar en shuttle transfer till Arenal. Arenal området är ett mångfaldigt område med ett stort djurliv. Här finns också en av Costa Ricas trevligast vulkaner samt en berömd molnskog. Vi anländer till lodgen sen eftermiddag. Kvällen är fri att spendera på egen hand. (F,L)

Dag 5: Arenal – San Jose.
Idag tar vi en vandringstur på stigarna längst vulkanen och njuter av de mest spektakulära vyerna över detta fantastiska naturfenomen. Vi följer den så kallade 1968 stigen vilken går genom ett landskap som förstorades av lavaströmmar vid utbrottet 1968. Än idag kan man se spåren av dessa i naturen. Promenaden tar ca 2 ½ timme och vi studerar den lokala fauna och floran på vägen.

På eftermiddag får vi transfer tillbaka till San Jose. Kvällen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dag 6: San Jose – Bocas del Toro.
På morgonen får vi transfer till flygplatsen för att ta ett lokalt flyg till Bocas del Toro och Colon Island. Vid ankomsten checkar vi in på vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand och för att njuta av de karibiska stränderna.

Colon Island är den största och mest bebyggda ön i skärgården. Här ligger Boca del Toros provinshuvudort som består av färgglada trähus byggda i början av 1900-talet. Från ön kan man ta en vattentaxi för att komma till öde paradisstränder eller fantastiska snorklings platser. (F)

Dag 7: Bocas del Toro.
Idag skall vi ta en utflykt i skärgården. Vårt första besök blir till Dolphin Bay där man kan se delfiner leka i deras naturliga miljö. Passa på att fotografera dessa med Panamas kust och bergsregion som en vacker bakgrund! Vi fortsätter sedan till Crawl Cay där man kan snorkla och får införskaffa lunch på egen hand. Passa på att äta på en vacker “over-the-water” restaurang med underbara vyer över skärgården.

På eftermiddagen beger vi oss till Red Frog Beach som anses vara den bästa i regionen. Vi spenderar några timmar här och njuter av solen, stranden och havet. Sen eftermiddag återvänder vi till hotellet. (F)

Dag 8: Bocas del Toro – Boquete.
På morgonen träffas vi vid Bocas hamn för att ta båten till Almirante. Vi får sedan transfer genom molnskogen till Boquete. Boquete ligger på den östra sidan av Barú vulkanen och är en charmig liten bergsby med vårväder året runt. Här produceras bland annat apelsiner och kaffe. I området finns också många vackra fåglar och den mest berömda är Guatemalas nationalfågel – Resplendent Quetzal. Denna utrotningshotade fågel har hittat en fristad i detta område.

Vi checkar in på det vackra Finca Lerida som ligger mitt i ett kaffeplantage. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. (F)

Dag 9: Boquete.
Idag tar vi en vandringstur genom Finca Leridas nationalpark. Här finns en stor mängd flora och fauna och vi studerar denna under vår tur. I molnskogen finns mer än 220 olika fågelarter samt många olika träd. På slingriga skogsstigar tar vi oss till ett undangömt vattenfall. Här lämnar man civilisationen bakom sig och njuter av naturen och ljudet av vattnet som blandar sig med fågelsång! (F,L)

Dag 10: Boquete – David – Panama City.
Vi får transfer till David för att ta ett inrikesflyg till Panama City. Vid ankomsten möts vi upp av den lokala personalen och får transfer till hotellet. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. Besök gärna gamla staden eller utforska det moderna centrumet. (F)

Dag 11: Panama City – Panamakanalen – Panama City.
På morgonen tar vi en stadsrundtur genom Panama City och besöker några av staden mest berömda sevärdheter. Vi ser skyskrapor, vackra herrgårdar samt besöker den traditionella marknaden. Vi beger oss sedan till området Casco Antiguo. Här kan man se många byggnader från kolonialtiden och lära sig om stadens historia.

Vi tar oss sedan ut via Causeway till utsiktsplatsen för att njuta av fina vyer över staden och panamakanalen. Vi tar oss ned till kanalen och besöker Miraflores slussen. Här kan man se stora lastfartyg slussas 16 meter uppåt eller nedåt för kanalen! (F)

Dag 12: Avresa
Vi får transfer till flygplatsen i tid för vårt internationella flyg hem. Ankomst Skandinavien nästkommande dag. Dag 13.

Detta ingår ej:
Måltider som inte nämns i programmet.
Dryck.
Dricks.
Ev. lokala flygplatsskatter.
Reseförsäkring.

Vänligen observera att på lokala flyg och båt transfern får man endast ha med sig 25 pounds = 12 kg bagage per person.

Flyget mellan San Jose och Bocas del Toro har inte avgångar varje dag. Man kan ta en landtransfer istället om det inte passar med ens resdagar.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.