Island hopping 5 dagar.

Island hopping – Santa Cruz och Isabela 5 dagar. 
Pris per person från: 10 200 kr

Galapagos öarna är en omtalad och berömd nationalpark. På denna tur besöker du två av de mest kända öarna. Santa Cruz och Isabela. Turen börjat med ett besök till Santa Cruz highlands där man kan studera de berömda jättesköldpaddorna på nära håll. Vi besöker Loberia och Tintoreras för att utforska parkens fantastiska djurliv och studera de inhemska arterna som finns här, så som Galapagos pingvinen, marina leguaner och de vitnosade hajarna. Tid finns även att koppla av och bara njuta på Isabela ön. Välkommen till det biologiska paradiset.

Detta ingår:
Ankomst och avresetransfer.
Public speedboat Santa Cruz – Isabela tur och retur.
Transfer under utflykter.
Engelsktalande guide.
4 hotellövernattningar i delat dubbelrum. Välj mellan tourist, superior eller first class.
Måltider enligt program.
Utflykter enligt program.
Snorkelutrustning.

Dagspresentation:
F= Frukost, L= Lunch, M= Middag

Dag 1: Ankomst till Santa Cruz – Highlands tour.
Vid ankomsten till Baltra flygplatsen får du transfer till hamnen för att ta en båttransfer till ön Santa Cruz. På vägen till hotellet besöker vi högländerna där vi tar en promenad genom området för att titta på de vulkaniska lavaformationerna som finns här. Vi besöker också ett sköldpaddsreservat där man kan se dessa jättar på riktigt nära håll i deras naturliga miljö. Vi får sedan transfer till vårt hotell. Kvällen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dag 2: Bay Tour.
På förmiddagen tar vi en tur till fem besöksområden och studerar naturreservatets fantastiska miljö. Vårt första besök blir till Loberia där det bor många sjölejon. På hösten kan man simma med de nyfikna nyfödda ungarna. Vi fortsätter till Shark Channel och Lovers Channel där man har utmärkta snorklingsmöjligheter samt kan studera de inhemska blue footed boobies fåglarna. Vid Dogs beach kan man ta en promenad och har möjlighet att se leguaner och sköldpaddor. Vårt sista besöksmål blir till Las Grietas där man kan ta ett uppfriskande dopp eller klättra uppför de vertikala väggarna och hoppa ned i vattnet.

Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. För den som vill kan man boka en tilläggsutflykt till Seymore, Batolome eller Plazas. Kontakta oss för prisförslag. (F,L)

Dag 3: Santa Cruz – Isabela – Tintoreras – Isabela.
Efter frukost får du transfer till hamnen vid Puerto Ayora för att ta en public speedboat till Isabela ön. Denna tar ca 2 ½ timme. Vid ankomsten till Puerto Villamil möts du upp av en representant som tar dig med till hotellet.

En tur till Tintoreras står sedan på programmet för dagen. Vi tar en kort segeltur söderut för att besöka den lilla ögruppen som blivit känd för de vitnosade hajarna som simmar i vattnen häromkring. Tillsammans med dessa kan man se bl.a. fiskar och sjölejon, sköldpaddor och leguaner. Här i trakterna finns också pelikaner och Galapagos pingviner. Här finns utmärkta snorkelmöjligheter. Vi återvänder sedan till vårt hotell. (F,L)

Dag 4: Isabela.
Dagen är fri att spendera på egen hand. (F)
För dem som önskar kan man boka någon av följande tillvalsutflykter. Säg till i förväg.
Tillval 1: Sierra Negra Vulkanen. Efter frukost tar vi en biltur till vulkanen, som är en av öns äldsta och promenerar upp till kratern. Vi studerar geologin runt området och lär oss om den lava som format det mesta av ön. Pris per person: 65 dollar. (L)
Tillval 2: The tunnels. Vi besöker den unika platsen som kallas ”Los Tuneles” = Tunnlarna. Vi tar en ca 45 minuters båttransfer till denna specifika formation som formades för miljontals år sedan när lava strömmade över landskapet ned mot kusterna. Det kalla vattnet frös lavan och olika formationer uppstod, men ingen så speciell som denna! Vi snorklar i området för att se dess rika marina liv med bland annat hajar, hummer, pingviner, sjölejon och marina leguaner. Vi äter en lättar måltid ombord på båten. Pris per person: 171 dollar. (L)

Dag 5: Avresa.
Efter frukost får du transfer till hamnen för att ta en public speedboat tillbaka till Santa Cruz. Du får sedan transfer till flygplatsen för att lämna Galapagos öarna och flyga tillbaka till Quito eller Guayaquil. Detta avslutar vårt Galapagos besök. (F)

Obs! Man kan få rabatt på turen om man reser 4 personer eller fler i sällskap.

Tips! Denna resa går utmärkt att kombinera med en rundresa i Ecuador, Peru eller andra länder i Sydamerika. Man kan också förlänga turen med fler dagar på Santa Cruz/Isabella alt sola och bada längst Ecuadors kust.

Detta ingår ej:
Flyg tur och retur till Galapagos. Kan köpas genom oss eller på egen hand. Obs! Vi kan även hjälpa till med att boka flyg till och från Sydamerika.
Entréavgift till Galapagos nationalpark (ca 100 $ per person)
Transit control card (ca 20 $ per person)
Dockningsfee på Isabela ön.
Reseförsäkring.
Måltider som inte omnämns i programmet.
Tilläggsutflykter.
Våtdräkt.
Dricks.

OBS! Vänligen observera att Galapagos är en nationalpark och att hänsyn tas till djuren och deras förflyttningar. Därför kan ändringar i programmen uppstå på plats för att inte störa djurlivet. Skulle någon tur inte gå att genomföra erbjuds ni alltid en ersättningstur.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.