Island hopping 4 dagar.

Island hopping – Santa Cruz 4 dagar
  Pris per person från: 8 500 kr

Ön Santa Cruz ligger i hjärtat av skärgården och är Galapagos mest befolkade ö. Här ligger den välbesöka Charles Darwin station där man kan lära sig om nationalparkens historia samt om de inhemska arter som finns här. Man kan även på nära håll studera de berömda jättesköldpaddorna. Vi besöker även Loberia och Tortuga Bay där vi utforskar parkens fantastiska djurliv. Med lite tur kan man förutom sjölejon, sköldpaddor och leguaner även få se de inhemska blue footed boobies fåglarna.

Detta ingår:
Ankomst och avresetransfer.
Transfer under utflykter.
3 hotellövernattningar i delat dubbelrum. Välj mellan tourist, superior eller first class.
Måltider enligt program.
Utflykter enligt program.
Snorkelutrustning.

Dagspresentation:
F= Frukost, L= Lunch, M= Middag

Dag 1: Ankomst till Santa Cruz – Highlands tour.
Vid ankomsten till Baltra flygplatsen får du transfer till hamnen för att ta en båttransfer till ön Santa Cruz. På vägen till hotellet besöker vi högländerna där vi tar en promenad genom området för att titta på de vulkaniska lavaformationerna som finns här. Vi besöker också ett sköldpaddsreservat där man kan se dessa jättar på riktigt nära håll i deras naturliga miljö. Vi får sedan transfer till vårt hotell. Kvällen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dag 2: Bay Tour.
På förmiddagen tar vi en tur till fem besöksområden och studerar naturreservatets fantastiska miljö. Vårt första besök blir till Loberia där det bor många sjölejon. På hösten kan man simma med de nyfikna nyfödda ungarna. Vi fortsätter till Shark Channel och Lovers Channel där man har utmärkta snorklingsmöjligheter samt kan studera de inhemska blue footed boobies fåglarna. Vid Dogs beach kan man ta en promenad och har möjlighet att se leguaner och sköldpaddor. Vårt sista besöksmål blir till Las Grietas där man kan ta ett uppfriskande dopp eller klättra uppför de vertikala väggarna och hoppa ned i vattnet.

Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. För den som vill kan man boka en tilläggsutflykt till Seymore, Batolome eller Plazas. Kontakta oss för prisförslag. (F,L)

Dag 3: Tortuga Bay – Charles Darwin station.
Efter frukost tar vi en promenad på en strand där sanden är lika vit och fin som mjöl. Vi ser de marina leguanerna som kallas Galapagos drakar som gömmer sig i Mangroven och njuter av den vackra bukten.(Tortuga Bay) På eftermiddagen besöker vi Charles Darwin station där vi lär oss historien bakom detta naturreservat och hur man arbetar för att bevara de inhemska arterna här från utrotning. För den som vill kan man boka en tilläggsutflykt till Seymore, Batolome eller Plazas. Kontakta oss för prisförslag. (F,L)

Dag 4: Avresa.
Efter frukost får du transfer till flygplatsen för att lämna Galapagos öarna och flyga tillbaka till Quito eller Guayaquil. Detta avslutar vårt Galapagos besök.

Obs! Man kan få rabatt på turen om man reser 4 personer eller fler i sällskap.

Tips! Denna resa går utmärkt att kombinera med en rundresa i Ecuador, Peru eller andra länder i Sydamerika. Man kan också förlänga turen med fler dagar på Santa Cruz alt sola och bada längst Ecuadors kust.

Detta ingår ej:
Flyg tur och retur till Galapagos. Kan köpas genom oss eller på egen hand. Obs! Vi kan även hjälpa till med att boka flyg till och från Sydamerika.
Entréavgift till Galapagos nationalpark (ca 100 $ per person)
Transit control card (ca 20 $ per person)
Reseförsäkring.
Måltider som inte omnämns i programmet.
Våtdräkt.
Dricks.

OBS! Vänligen observera att Galapagos är en nationalpark och att hänsyn tas till djuren och deras förflyttningar. Därför kan ändringar i programmen uppstå på plats för att inte störa djurlivet. Skulle någon tur inte gå att genomföra erbjuds ni alltid en ersättningstur.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.