7 dagars Galapagos kryssning.

7 dagars Galapagos kryssning.
Prisexempel : 45 000 kr per person.

För dig som har lite mer tid och vill njuta mer av skärgården passar denna 7 dagars kryssning utmärkt. Besök forskningscentret och se hur övärlden kom till samt hur man arbetar för att bevara den. Studera underbara naturfenomen och lavaformationer. Se sjölejon, hajar, pingviner, havssköldpaddor, fåglar och marina leguaner. Koppla av på båten och njuta av lugnet och naturen runt omkring. En kryssning runt Galapagos underbara övärld är ett minne för livet!

Vänligen observera att du kan välja mellan tourist, superior eller first class båtar!
I prisexemplet ovan är det med en first class båt!

Detta ingår:
Flyg tur och retur från Quito/Guayaquil till Galapagos.
Ankomst och avresetransfer.
6 nätter i delad hytt på ett kryssningsfartyg. Välj mellan tourist, superior eller first class.
Måltider enligt program inkl. vatten, te och kaffe.
Utflykter enligt program.
Snorkelutrustning.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Ankomst till Santa Cruz.
Vid ankomsten till Baltra flygplatsen möts du upp av vår guide och får transfer till hamnen och vår yacht Treasure. Vårt första besöks mål blir till Charles Darwin station där vi kan lära oss om nationalparken och hur man arbetar för att bevara de unika arterna som finns här. Vi besöker också uppfödningsprojektet med sköldpaddor och här kan man komma riktigt nära dessa djur. (L,M)

Dag 2: Santa Cruz.
Idag skall vi vidare utforska ön Santa Cruz. Vi beger oss till dess västra sida för att besöka Whale Bay och dess gröna sand! Stranden har fått denna färg då den innehåller stora mängder av olivkristaller- en sorts vulkanisk materia som bildats då magman fortfarande var under jordytan. I närområdet kan man hitta keramikföremål, vilka är lämningar från några av de tidigaste invånarna på Galapagos redan på 1840 talet!
Vi fortsätter sedan till Dragon Hill som ligger på nordvästra Santa Cruz. Vi vandrar stigen som tar oss till en lagun där man ofta kan få se flamingos, pintail ankor och andra fågelarter. Här finns också landleguaner som importerats från andra öar i skärgården. (F,L,M)

Dag 3: Tintoreras och Isabela.
På förmiddagen tar vi en zodiac, liten båt, tur till Tintoreras vilken ligger på Puerto Villamil kusten. Här kan man se sjölejon och Galapagos pingviner samt vitnosade hajar vilka på spanska kallas Tintorera!

Efter lunch besöker vi the Wetlands på Isabela. Ön är en av de yngsta i skärdgården och den största. Här bor ca 3000 invånare. Vi besöker Flamingo lagunen vilken är en av de största häckningsplatserna för dessa djur. Vi vandrar sedan till ”The Wall of Tears” vilket är en stor lavavägg byggd mellan 1946 och 1959 av straffångar som fällde många tårar under detta tunga arbete! (F,L,M)

Dag 4: Isabela.
Idag skall vi fortsätta att utforska Isabela ön. Vi tar oss till öns norra sida och Punta Morena. Denna plats ligger mellan de två vulkanerna Sierra Negra och Cerro Azul. Vi vandrar en stig som går längst en lavaström kallad Pahohoe, tills vi kommer till lagunerna där man kan se många fåglar bland mangroveträden.

Vi tar sedan båten till öns västra sida och besöker Urbina Bay som ligger mellan Elizabeth Bay och Tagus Cove. Här kan man hitta koraller, snäckor och många andra organismer i vattnet. Området är också hemvist för färgglada land leguaner och stora sköldpaddor. Här kan man även få syn på Darwin finkar. (F,L,M)

Dag 5: Fernandina – Isabela.
Fernandina är den tredje största ön i skärgården och hit kommer man för att besöka Punta Espinoza och den stora koloni av marina leguaner som finns här. Man kan se dem sola i sanden och simma runt nära stranden. Här finns också många andra unika arter så som den flyglösa kormoranen. Denna fågel har fått adaptera sig till att hitta mat i havet, i dess vingar och fötter har utvecklats för att kunna simma.

Efter lunch fortsätter vi tillbaka mot Isabela och till Tagus Cove där vi tar en tur runt klipporna i vår zodic. Här har man en utmärkt chans att få se Galapagos pingviner. Från hamnen är det ca 30 minuters promenadväg upp till toppen av klippön och härifrån har man en fin utsikt över Darwin Lake. En sjö som är saltare än havet! Man kan också se många vulkaner från denna utsiktsplats. Titta även på klipporna runtomkring där man kan se graffiti inristat av pirater, valfångare och upptäcktsresande som besökt området genom århundrandena. (F,L,M)

Dag 6: Egas Port – Rabida
Dagen börjar med ett besök till Egas Port där vi tar en våt landning innan vi promenerar längst med den lätta stigen och den svarta sandstranden. Under promenaden kan man få syn på: fåglar så som Darwin finkar, sjölejon, Sally lightfoot krabbor, marina leguaner och Galapagos sälar.

Vi fortsätter sedan till den vackra röda stranden på Rabida. Ön får sin röda färg från dess järnrika jord. Här kan vi ta två olika promenadvägar och se många olika fåglar. Vid den gröna lagunen växer Palo Santo träd som lockar alla möjliga fågelarter så som pintails och ibland flamingos! I den omliggande mangroveskogen kan man se och höra många sångfåglar. Här finns också en häckningsplats för bruna pelikaner, de enda i världen som gillar att dyka i vattnet likt sjölejon! (F,L,M)

Dag 7: Santa Cruz – Avresa.
Efter frukost besöker vi stränderna Las Bachas som ligger väster om Turtle Cove. Sanden är gjord av nedbruten korall vilket gör den väldigt vit och mjuk. Detta är en populär häckningsplats för havssköldpaddor. Bakom den ena strande finns en svartfärgad lagun som är en populär plats för flamingos och andra kustfåglar så som svartnackade stilts och whimbrels. Vid den andra stranden finns två gamla skeppsvrak från andra världskriget då USA använde Baltra ön som en strategisk plats i försvaret av panamakanalen.

Vi får sedan transfer till flygplatsen för att lämna Galapagos öarna och flyga tillbaka till Quito eller Guayaquil. Detta avslutar vårt Galapagos besök. (F)

Tips! Denna kryssning går utmärkt att kombinera med en rundresa i Ecuador, Peru eller andra länder i Sydamerika. Man kan också förlänga turen med några dagar på hotell på Santa Cruz alt sola och bada längst Ecuadors kust.

Detta ingår ej:
Flyg tur och retur till och från Sydamerika.
Entréavgift till Galapagos nationalpark (ca 100 $ per person betalas kontant)
Transit control card (ca 20 $ per person betalas kontant)
Reseförsäkring.
Måltider som inte omnämns i programmet.
Alkoholhaltiga drycker och läskedrycker. (betalas kontant)
Våtdräkt.
Dricks. 

OBS! Vänligen observera att Galapagos är en nationalpark och att hänsyn tas till djuren och deras förflyttningar. Därför kan ändringar i programmen uppstå på plats för att inte störa djurlivet. Skulle någon tur inte gå att genomföra erbjuds ni alltid en ersättningstur.

Vänligen observera att ovan dagspresentation är ett exempel på en 7 dagars kryssning. Det finns många båtar runt Galapagos öarna och alla går inte exakt samma rundtur. Vid förfrågan får ni det aktuella programmet för just er tur!

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.