5 dagars Galapagos kryssning.

5 dagars Galapagos kryssning.
Prisexempel: 24 900 kr per person.

Ta en 5 dagars kryssning runt Galapagos skärgård och besök några av alla dess öar. Studera underbara naturfenomen och lavaformationer. Se sjölejon, hajar, pingviner, havssköldpaddor, fåglar och marina leguaner. Koppla av på båten och njuta av lugnet och naturen runt omkring. En kryssning runt Galapagos underbara övärld är ett minne för livet!

Vänligen observera att du kan välja mellan tourist, superior eller first class båtar!
I prisexemplet ovan är det med en tourist båt!

Detta ingår:
Flyg tur och retur från Quito/Guayaquil till Galapagos.
Ankomst och avresetransfer.
4 nätter i delad hytt på ett kryssningsfartyg. Välj mellan tourist, superior eller first class.
Måltider enligt program inkl. vatten, te och kaffe.
Utflykter enligt program.
Snorkelutrustning.
Strandhanddukar.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Ankomst till Santa Cruz – Santiago.
Vid ankomsten till Baltra flygplatsen möts du upp av vår guide och får transfer till hamnen och vår båt M/Y Aqua. Du träffar kaptenen och personalen och visas till din hytt. Efter lunch beger vi oss till vårt första utflyktsmål på denna kryssning – den lilla ön Chinese Hat som ligger utanför Santiago. Vi närmar oss ön norrifrån och man kan studera de olika lavaformationerna som skapat denna ö och gett den dess utseende av en hatt! Här finns vackra vita ständer och en liten koloni av Galapagos pingviner! Förövrigt kan man se sjölejon och marina leguaner i området. (L,M)

Dag 2: Isabela – Santiago.
På förmiddagen besöker vi den lilla ön Cowley Islet som ligger utanför skärgårdens största ö Isabela. Här är en utmärkt plats att för dykning och snorkling då det finns många olika djurarter i området. Så som: hajar, sjölejon, rockor och havssköldpaddor. Har man riktigt tur kan man till och med få se en sjöhäst! I området finns också många fåglar så som kormoraner och pingviner.

På eftermiddagen besöker vi klippön Albany som ligger utanför Santiago. Här kan man se tiger nudibranches, havssköldpaddor, svart korall, barnacles, Galapagos hajar och gyllene rockor. (F,L,M)

Dag 3: Egas Port – Sullivan Bay.
Dagen börjar med ett besök till Egas Port där vi tar en våt landning innan vi promenerar längst med den lätta stigen och den svarta sandstranden. Under promenaden kan man få syn på: fåglar så som Darwin finkar, sjölejon, Sally lightfoot krabbor, marina leguaner och Galapagos sälar.
Vi fortsätter sedan till Sullivan Bay. Att landa här är som att landa på månen. Man tycker sig först bara se öde fält och ett livlöst landskap men inser snabbt att det inte är sant. Ön, som är mycket populär bland fotografer, är hemvist både åt gröna havssköldpaddor, krabbor, blå hägrar och oystercatchers. Passa på att studera det vackra landskapet. (F,L,M)

Dag 4: Rabida – Bartolome.
Idag börjar vi med ytterligare en våt landning då vi når den vackra röda stranden på Rabida. Ön får sin röda färg från dess järnrika jord. Här kan vi ta två olika promenadvägar och se många olika fåglar. Vid den gröna lagunen växer Palo Santo träd som lockar alla möjliga fågelarter så som pintails och ibland flamingos! I den omliggande mangroveskogen kan man se och höra många sångfåglar. Här finns också en häckningsplats för bruna pelikaner, de enda i världen som gillar att dyka i vattnet likt sjölejon!

Vårt nästa stopp blir till en av de yngsta av Galapagos öarna. Vulkanön Bartolome, varifrån man har en underbar panoramautsikt över skärgården. Klättra upp för trapporna till utsiktspunkten och njut av en vacker syn över Pinnacle Bay! Här kan man se många lavaformationer samt lava-kaktusar som lever i detta karga landskap. (F,L,M)

Dag 5: Mosquera – Avresa.
Efter frukost besöker vi ön Mosquera som har den största sjölejonkolonin i hela skärgården. På dess härliga vita stränder kan vi se dessa djur njuta i solen eller leka i vattnet. På denna ö får man också strosa runt fritt utan att följa någon stig.

Vi får sedan transfer till flygplatsen för att lämna Galapagos öarna och flyga tillbaka till Quito eller Guayaquil. Detta avslutar vårt Galapagos besök. (F)

Tips! Denna kryssning går utmärkt att kombinera med en rundresa i Ecuador, Peru eller andra länder i Sydamerika. Man kan också förlänga turen med några dagar på hotell på Santa Cruz alt sola och bada längst Ecuadors kust.

Detta ingår ej:
Flyg tur och retur till och från Sydamerika.
Entréavgift till Galapagos nationalpark (ca 100 $ per person betalas kontant)
Transit control card (ca 20 $ per person betalas kontant)
Reseförsäkring.
Måltider som inte omnämns i programmet.
Alkoholhaltiga drycker och läskedrycker. (betalas kontant)
Våtdräkt.
Dricks.

OBS! Vänligen observera att Galapagos är en nationalpark och att hänsyn tas till djuren och deras förflyttningar. Därför kan ändringar i programmen uppstå på plats för att inte störa djurlivet. Skulle någon tur inte gå att genomföra erbjuds ni alltid en ersättningstur.

Vänligen observera att ovan dagspresentation är ett exempel på en 5 dagars kryssning. Det finns många båtar runt Galapagos öarna och alla går inte exakt samma rundtur. Vid förfrågan får ni det aktuella programmet för just er tur!

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.