Strandsemester 4 dagar.

 Strandsemester 4 dagar.
Pris per person från: 4 500 kr

Gör ett besök till fastlandets Galapagos. Vi bor vackert vid Puerto Lopez, en liten fiskeby som ligger i Machalillas nationalparken. Här kan man sola och bada samt engagera sig i vattensporter, ta en ridtur eller utforska nationalparken med cykel. I turen ingår också ett besök till ön Isla de la Plata som är ett paradis för fågelskådare. Under juni till okt kan man se valar i vattnet utanför kusten.
Tips! Kombinera gärna denna tur med en rundresa i Ecuador, Peru eller Galapagos.

Detta ingår:
Privat transfer från Guayaquil till Puerto Lopez.
3 nätter på Mantaraya Lodge eller likande.
Måltider enligt program.
Utflykter enligt program med engelsktalande guide.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Guayaquil – Puerto Lopez.
Vi får privat transfer från Guayaquil till Puerto Lopez. Puerto Lopez är en charmerande fiskeby som ligger vid Stilla havskusten. I området finns Machalillas nationalpark och här fokuserar man mycket på ecoturism. Från juni till oktober kan man se valar passera utanför kusten. Vi checkar in på hotellet och sedan är det dags att njuta av stränderna.

Dag 2: Isla de la Plata.
Idag skall vi ta en utflykt till ön Isla de la Plata som också kallas Silver ön! Ön ligger i Machalilla nationalparken och hit är det populärt att bege sig för att uppleva ’Galapagos’ vid fastlandet! En del skämtsamma röster har döpt området till ’fattigmans Galapagos’ då det inte är lika dyrt att besöka detta som det riktiga Galapagos! Dock är djurlivet minst lika bra här som ute vid övärlden. Mellan juni och oktober kan man se valar röra sig i området. (bästa tid är slutet av juli samt augusti) Dock finns det mycket mer att utforska här. Ta en snorkeltur över korallrevet och se många vackra revfiskar, sköldpaddor och ibland kan man även få syn på sjölejon!

Dagen börjar med att vi hämtas på hotellet och får transfer till hamnen. Vi tar en speedboat i ca 1 timme för att komma till Isla de la Plata. Ön, som var ett tillhåll för pirater är obefolkad men här finns många djur och framför allt fåglar. Promenera förbi kolonier av frigattfåglar, blåfotade boobies, warbler finkar, vermillion flycatchers, longtailed mockingbirds, peruvian medowlark eller red-billed tropicbirds. Här vi tur kan vi även få se några albatrosser som normalt sett endast skall finnas på Espanola ön ute på Galapagos men som på senare tid har hittat även hit!
I de aromatiska Palo santo buskarna kan man se ödlor och ormar. Efter turen återvänder vi till vårt hotell. (F,L)

Dag 3: Puerto Lopez.
Dagen är fri för att spendera på egen hand. Utforska det lilla fiskesamhället, gör ett nytt besök i nationalparken, njut av stränderna eller koppla av vid poolen. Man kan också engagera sig i snorkling, hyra kajak, rida eller ta en cykeltur. (F)

Dag 4: Puerto Lopez – Guayaquil.
Efter frukost får du transfer tillbaka till Guayaquil. Detta avslutar vår strandtur. (F)

Tips! Man kan boka fler eller färre nätter i Puerto Lopez. Kontakta oss för pris.  

Detta ingår ej:
Måltider som inte omnämns i programmet.
Dryck under måltider.
Dricks.
Personliga utgifter.
Reseförsäkring.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar.