Klassiska Ecuador 12 dagar.

Klassiska Ecuador 12 dagar.
Pris per person från: 25 100 kr

Under denna tur besöker vi de klassiska sevärdheterna i Ecuador! Turen börjar i huvudstaden Quito med ett besök till den berömda indianmarknaden i Otavalo. Vi fortsätter till Ecuadors mest berömda vulkan Cotopaxi samt besöker äventyrs staden Baños. Vi tar en tur med det berömda Devils nose train vid Alausi samt ser ruinerna vid Ingapirca. Efter ett besök till staden Cuenca beger vi oss till Stilla havet och hamnstaden Guayaquil. Detta är verkligen det klassiska Ecuador. Tips! Kombinera gärna denna turen med en strandsemester alt en tur till de berömda Galapagos öarna.

Detta ingår:
Internationellt flyg till Quito och hem från Guayaquil.
Privat ankomst och avresetransfer.
Privata transfers under utflykter med engelsktalande chaufför/guide.
10 hotellövernattningar i delat dubbelrum.
Måltider enligt program.
Utflykter enligt program.
Entréavgifter.
Tågbiljett till Devils nose train.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Ankomst till Quito.
Vid ankomsten till Quito möts du upp av den lokala personalen och får transfer till ditt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand och för att acklimatisera sig till höjden. Tänk på att gå sakta då Quito ligger på 2 850 meters höjd över havet och är världens högst belägna huvudstad.

Dag 2: Quito.
Idag beger vi oss ut på en heldagstur i staden Quito med omgivning. Vår guide kommer att berätta för oss om Ecuadors och Quitos historia samt om Inkariket och den spanska invasionen. Turen börjar i stadens gamla centrum med många byggnader från kolonial tiden. Vi ser bland annat Independence Square, the Presidential Palace, the Archbishop Palace, the Municipal Building (City-Hall) samt kyrkor som Metropolitan Cathedral och The Jesuit church of La Compañia de Jesús.

Vi tar oss sedan upp till Panecillo Hill och statyn the Winged Virgin of Quito som är 41 meter hög. Härifrån har man en underbar utsikt över Quito och dess närområde men de snöklädda vulkanerna. (F,L)

Dag 3: Quito – Qtavalo – Quito.
Ett besök till den berömda indianmarknaden i Otavalo står på programmet idag. Vi hämtas på morgonen för en ca 2 timmars färd norrut till den vackra staden Otavalo. Här går vi på den största hantverksmarknaden i Sydamerika som kallas Ponchos Market. Här kan man hitta underbara konstverk som lokalbefolkningen producerat. Här finns ponchos, hattar, smycken, väskor, musikinstrument, tavlor, konstverk och allt möjligt att inhandla! Den officiella marknadsdagen är lördag då marknaden är som störst med säljare från hela landet! Efter besöket hit återvänder vi till Quito för middag. (F,M)

Dag 4: Quito – Cotopaxi.
Vi lämnar Quito med privat transfer för att bege oss till Cotopaxis nationalpark. Här kan man se vackra vyer över den strutformade Cotopaxi vulkanen vars topp täcks av en glaciär. Vulkanen når en höjd av ca 5 900 meter och är en av de högst belägna aktiva vulkanerna i världen. I parken runt omkring finns många fåglar och vi tar en vandringstur för att studera dessa. Vi besöker även Limpiopungo lake där man kan få vackra bilder av det kristallklara vattnet. Vi äter lunch på lodgen Tambopaxi innan vi beger oss till vårt hotell Hacienda El Porvernir. Det familjeägda hotellet ligger på sluttningarna av Rumiñahui vulkanen i närheten av entrén till nationalparken. (F,L)

Dag 5: Cotopaxi – Baños.
Idag får vi transfer till äventyrsstaden Baños. Här finns många olika aktiviteter att välja mellan. Man kan ta en cykeltur, paddla kanot, ta en forsränningstur, vandra i parken, eller njuta av en trevlig massage och koppla av i de tempererade poolerna. Vår guide finns till förfogande för att hjälpa till med eventuella funderingar under dagen. (F)

Följande tilläggsturer finns att boka i området:
– Ridning.
– Canopy.
– Cykeltur till vattenfallen.
– Fågelskådning.
– Bungeejump.

Dag 6: Baños – Riobamba.
På morgonen får vi transfer till Riobamba som ligger ca 200 km söder om Quito. På vägen dit besöker vi Ecuadors högst belägna vulkan- The Chimborazo på hela 6 263 meter. Vulkanens topp är den platsen på jorden som är närmast till månen! Vi äter en picknicklunch innan vi fortsätter till Riobamba, som är en viktig transportstad på den Pan-amerikanska motorvägen, vilken passerar förbi staden. (F,L)

Dag 7: Riobamba – Alausi – Ingapirca – Cuenca.
Idag skall vi åka tåg! Vi hämtas på hotellet för att få transfer till tågstationen i Alausi. Vi går ombord på det berömda Devils nose train och tar en tur längst med järnvägen som byggdes i början av 1900-talet. Vid den massiva stenen Devils nose, som blockerar spåret, kan man se en lokal dansföreställning. Vi återvänder sedan till Alausi.

Turen fortsätter till ruinerna vid Ingapirca, som kallas Inca wall! Detta är en av de bäst bevarade platserna av för-colombianska monument i hela Ecuador. Vi entrén kan man köpa hantverk av lokalbefolkningen samt få ta kort med lama-djur. Vänligen observera att de vill ha betalt för detta! Efter besöket hit fortsätter vi till Cuenca. (F,L)

Dag 8: Cuenca.
Dagen är fri att spendera på egen hand. För dem som önskar kan man ta en stadsrundtur i Cuneca eller besöka hantverksshopparna vid Gualaceo, eller varför inte göra båda. Guiden finns till vårt förfogande under dagen. Under en stadsrundtur i Cuenca kan man se många lämningar från Inkariket men även från kolonialtiden. Man kan besöka katedralen, en lokal marknad, Panama Hat museet samt utsiktsplatsen varifrån man har en fin vy över staden.

Gualaceo är en traditionell dal där invånarna bär panamahattar och kvinnorna flätar sina hår. Vi äter lunch i dalen innan vi besöker byn San Bartolo, där man tillverkar gitarrer för hand, byn Bulcay känd för sina färgglada textiler samt byn Sigsig där man odlar de toquilla strån som man gör de berömda Panamahattarna av!

På kvällen äter vi middag på en traditionell lokal restaurang kallad ”Los Tiestos”. Här får man en trerätters middag serverad på handmålade tallrikar! (F,M)

Dag 9: Cuenca – Cajas – Guayaquil.
På morgonen färdas vi till Cajas nationalpark varifrån man har en vacker utsikt över det närliggande bergsområdet. Här finns över 250 sceniska sjöar, vattenfall och klara bäckar fulla av lax! Efter besöket i parken fortsätter vi mot kuststaden Guayaquil. När vi närmar oss Stilla havet förändras vädret. Det blir varmare och vi tar av oss jackor och långärmade tröjor. Ett tips är att klä sig i lager idag och ha t-shirts, linnen samt shorts under tjockare tröjor och byxor så man kan anpassa sig till vädret och vara lättare klädd vid besöket till Cacao och Mango plantaget runt lunchtid. Vi njuter av en lunch i det fria, kom dock ihåg myggsprejen!

I slutet av dagen anländer vi till Guayaquil som är en viktig hamnstad. För dem som orkar kan man ta en kvällsvandring i staden med vår guide och sedan utforska nattlivet. (F,L)

Dag 10: Guayaquil.
Dagen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dag 11: Hemresa.
Efter frukost får du transfer till flygplatsen för att lämna Ecuador. Ankomst Skandinavien nästkommande dag. Dag 12!

Tips! För den som vill kan man förlänga sin resa med några extra dagar i Quito, ta ett besök till de berömda Galapagos öarna eller ta en strandsemester vid Ecuadors västkust. Kontakta oss för förslag.  

Detta ingår ej:
Måltider som inte omnämns i programmet.
Dryck under måltider.
Tilläggsturer i Banos.
Dricks.
Personliga utgifter.
Reseförsäkring.