Inkariket och Galapagos öarna 14 dagar.

 Inkariket och Galapagos öarna 14 dagar.
Pris per person från: 45 700 kr

Utforska inkaindianernas långa historia samt njut av naturen runt de fantastiska Galapagos öarna. Vår tur börjar i Lima där vi lär oss om Perus historia samt besöker stadens mest kända sevärdheter. Vi förflyttar oss sedan upp i Anderna för att besöka Inkaindianernas gamla huvudstad – Cusco. Här ser man tydligt blandningen av gammalt och nytt och spåren av de spanska erövrarna. Vi tar en tur ut i heliga dalen innan vi besöker den mest kända av Inkaindianernas alla platser – det mytomspunna Machu Picchu.
Vår tur går sedan vidare till Ecuador och dess huvudstad Quito där man kan stå med en fot på var sin sida om ekvatorn. Turen avslutas med ett besök till Galapagos underbara skärgård där vi tar en kryssning runt öarna och ser fåglar, landleguaner och kommer riktigt nära de jättestora sköldpaddorna.
Denna tur har något för både den historia och naturintresserade!

Tips! För den som vill kan man ta en längre rundtur runt Galapagos öarna eller stanna några extra dagar vid kusten i Ecuador. Kontakta oss för förslag.

Detta ingår:
Internationellt flyg in till Lima och hem från Guayaquil.
Inrikesflyg Lima –Cusco samt lokalt flyg Cusco – Quito/ Quito – Galapagos / Galapagos – Guayaquil.
All transfer.
9 nätter på standardklasshotell. (Möjlighet finns att köpa till comfort klass)
3 nätter i hytt på ett tourist klassfartyg. (Möjlighet finns att köpa till supieror eller first klass)
Privat stadsrundtur i Lima.
Stadsrundtur i Cusco.
2 dagars tur till Heliga dalen inkl. Machu Picchu.
Stadsrundtur i Quito.
4 dagars kryssning runt Galapagosöarna.
Måltider enligt nedan.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Skandinavien till Lima.
Vid ankomsten till Limas internationella flygplats möts du upp och får transfer till ditt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand.

Dag 2: Lima.
På morgonen får vi en privat stadsrundtur i Lima där vi besöker torget Plaza Mayor och Limas imponerande katedral. Vi fortsätter till San Francisco klostret och besöker katakomberna.

Eftermiddagen är fri att spendera på egen hand. Passa på att utforska Miraflores eller besök något av stadens många museer. (F)

Dag 3: Lima till Cusco.
Efter frukost får vi transfer till flygplatsen för att flyga till Cusco beläget på ca 3600 meters höjd. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand och för att acklimatisera sig.

Tänk på att luften är tunnare här upp och man bör gå sakta samt dricka mycket vatten. (F)

Dag 4: Cusco.
Förmiddagen är fri att spendera på egen hand.
På eftermiddagen får vi en stadsrundtur i denna metropol med inslag från kolonial tiden. Vi besöker Katedralen Santa Domingo samt templet Koricacha – Inkaindianernas berömda soltempel. Vi fortsätter sedan med bil/minibuss upp i bergen runtom Cusco för att besöka inklämningarna vid Sacsayhuaman, Qenko, Pucapucara och Tambomachay. Passa på att fråga er guide om stadens långa historia och alla funderingar ni har om Peru! (F)

Dag 5: Cusco – Heliga dalen – Aguas Calientes.
Efter frukost tar vi bussen ut i heliga dalen. Vårt första stopp blir till Pisac där vi besöker den arkeologiska platsen för att sedan spendera lite tid på stadens marknad. Vi fortsätter till Urubamba för lunch innan vi kommer fram till Ollantaytambo. Här låg inkafolkets sista försvar mot de spanska erövrarna. Dagen avslutas med en tågresa till Aguas Calientes byn som ligger nedanför det berömda Machu Picchu. (F,L)

Dag 6: Machu Picchu till Cusco.
Vi går upp tidigt för att ta bussen upp till Machu Picchus entré. Inkaindianernas förlorade stad som återupptäcktes av Hiram Bingham ligger vackert inbäddad i molnskogen. Vi går en ca 2 timmars guidad tur i citadellet och lär oss om Machu Picchus intressanta förflutna. Efter turen kan det finnas möjlighet att vandra runt lite på egen hand. Stäm av detta med er guide. Tips! För den som söker en liten utmaning kan man välja att bestiga Huayana Picchu. Denna tur ingår ej och måste förbeställas. Kontakta oss för mer information.

Vid återkomsten till Aguas Calientes finns tid att införskaffa lunch innan vi tar tåget tillbaka mot Cusco. Obs! Vissa tåglinjer stannar i Ollantaytambo och därifrån tar man buss tillbaka till Cusco. (F)

Dag 7: Cusco – Quito.
Vi får transfer till flygplatsen och flyger till Quito i Ecuador. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. (F)

Dag 8: Quito.
Idag beger vi oss ut på en heldagstur i staden Quito med omgivning. Vår guide kommer att berätta för oss om Ecuadors och Quitos historia samt om Inkariket och den spanska invasionen. Turen börjar i stadens gamla centrum med många byggnader från kolonial tiden. Vi ser bland annat Independence Square, the Presidential Palace, the Archbishop Palace, the Municipal Building (City-Hall) samt kyrkor som Metropolitan Cathedral och The Jesuit church of La Compañia de Jesús.
Vi tar oss sedan upp till Panecillo Hill och statyn the Winged Virgin of Quito som är 41 meter hög. Härifrån har man en underbar utsikt över Quito och dess närområde men de snöklädda vulkanerna. Vårt sista besök går till ”Middle of the world” som ligger ca 45 minuters biltur norr om Quito. Detta är platsen där franska forskare på 1730-talet bestämde ekvatorns position. Här kan man stå med ett ben på södra och ett ben på norra halvan av jordklotet! (F)

Dag 9: Quito – Galapagos – North Seymour.
Vi får transfer till flygplatsen för att flyga ut till Galapagos öarna. Vid ankomsten till Baltra flygplatsen möts vi upp av vår guide och får transfer till hamnen och vår båt M/Y Aqua. Vi träffar kaptenen och personalen och visas till våra hytter. Efter lunch beger vi oss till vårt första utflyktsmål på denna kryssning North Seymour. Här kan man se landleguaner samt många fåglar så som bruna pelikaner, red-billed tropicbirds, inhemska swallow-tailed gulls och ibland Nazca boobies. Huvudattraktionen på ön är skärgårdens största häckningskolonier för Blåfotade boobies och fregattfåglar. (F,L,M)

Dag 10: South Plazas och Santa Fe.
South Plazas
ligger på östra sidan av Santa Cruz och här kan man se en mindre sort av landleguaner samt hybrida leguaner som är en korsning mellan manliga och kvinnliga leguaner. Dessa är unika för denna plats! Vid öarna finns också många fåglar så som Swallow-tailed gulls och Audubon shearwaters men också fregattfåglar och bruna pelikaner. Vi fortsätter sedan till ön Santa Fe som är en vulkanisk ö och många tror att detta kan vara den äldsta av alla öarna i skärgården. Här finns många inhemska arter så som Galapagos höken, ormen, mockingbird samt landleguaner. Vi stiger i land vid en sjölejonkoloni och för den som vill kan man snorkla ihop med dessa lekfulla djur. Man kan också gå en upptäcktsfärd på ön och följa stigen för att se de gigantiska prickly pear kaktusarna som växer här. (F,L,M)

Dag 11: Española och Cormorant Point.
Idag skall vi besöka jättesköldpaddorna! Vår tur börjar vid informationsbåset vid Fausto Llerena och vi får lära oss om olikheterna mellan sköldpaddorna på Española ön och de andra öarna. Vi går till Van Straelen interpretation center där vi kan studera uppfödningsprojektet samt se djuren på riktigt nära håll. På slutet av turen besöker vi utställningsområdet där man kan fotografera sig med tillsammans med sköldpaddorna.

Under eftermiddagen besöker vi Cormorant Point som ligger på norra spetsen av Floreana. Området består av små vulkaniska toppar som är täckta av en torr tropisk skog kallas Palo Santo. Vid ankomsten till ön möts vi av en koloni av sjölejon som nyfiket simmar upp till oss. Vi stiger i land på ön och utforskar de två stränderna som har sin alldeles egen karaktär. Den första stranden har en grönaktig ton då den är mycket rik på glasartade olivfärgade kristaller. Den andra stranden har istället en mjöl vit färgad sand som utgörs av vita kristaller och är mycket mjuk under fötterna. Här kan man se många stingrockor och under årets första månader kommer havssköldpaddorna hit för att begrava sina ägg i sanden. (F,L,M)

Dag 12: Dragon Hill – Baltra – Guayaquil.
Vid Dragon Hill kan man se land leguaner samt amerikanska flamingos. Vi följer stigen upp till utsiktsplatsen och häckningsplatserna för dessa djur. På vägen kan man se stora opuntia kaktusar samt prickly pear kaktusar. Från toppen har man en vacker panoramautsikt över bukten och det omliggande vulkaniska området med dess röda lavaströmmar. På ön finns också saltlagunerna där man har stor chans att se flamingos.

Vi får sedan transfer till flygplatsen för att lämna Galapagos öarna och flyga till Guayaquil. Detta avslutar vårt Galapagos besök. Vid ankomsten till Guayaquil får vi transfer till vårt hotell. (F)

Dag 13: Guayaquil – Hemresa.
Dagen är fri att spendera på egen hand tills det är dags för att få transfer till flygplatsen för att påbörja vår hemresa. (F)

Dag 14: Ankomst till Skandinavien.

Detta ingår ej:
Entréavgift till Galapagos nationalpark (ca 100 $ per person betalas kontant)
Transit control card (ca 20 $ per person betalas kontant)
Måltider som inte omnämns i programmet.
Dryck under måltider.
Våtdräkt.
Dricks.
Personliga utgifter.
Reseförsäkring.

OBS! Vänligen observera att Galapagos är en nationalpark och att hänsyn tas till djuren och deras förflyttningar. Därför kan ändringar i programmen uppstå på plats för att inte störa djurlivet. Skulle någon tur inte gå att genomföra erbjuds ni alltid en ersättningstur.

Vänligen observera att ovan dagspresentation är ett exempel på en 4 dagars kryssning. Det finns många båtar runt Galapagos öarna och alla går inte exakt samma rundtur. Vid förfrågan får ni det aktuella programmet för just er tur!

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.