Det bästa av Ecuador 9 dagar.

Det bästa av Ecuador 9 dagar.
Pris per person från: 22 900 kr

Upplev det bästa av Ecuador. I huvudstaden Quito kan man stå med fötterna på var sin sida om ekvatorn. Vid Otavalos hantverksmarknad kan man hitta lokalt hantverk. I Cotopaxi ser vi vackra vattenfall och levande vulkaner. Vi besöker Baños och utforskar molnskogen innan vi tar oss till Alausi och åker det berömda Devils nose train. Dröm dig tillbaka 500 år i tiden till inkariket vid ruinerna i Ingapirca och beundra de exotiska leguanerna i Bolivar Parken i Guayaquil. Denna resa ger dig verkligen det bästa som landet har att erbjuda. Tips! Förläng gärna turen med en strandsemester eller ett besök till de undersköna Galapagos öarna.

 

Detta ingår:
Internationellt flyg till Quito och hem från Guayaquil.
Ankomst och avresetransfer.
Transfer under utflykter.
7 hotellövernattningar i delat dubbelrum. Välj mellan tourist, superior eller first class.
Måltider enligt program.
Utflykter enligt program.
Entréavgifter.
Tågbiljett till Devils nose train.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Ankomst till Quito.
Vid ankomsten till Quito möts du upp av den lokala personalen och får transfer till ditt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand och för att acklimatisera sig till höjden.

Dag 2: Quito – Middle of the world – Quito.
Idag beger vi oss ut på en heldagstur i staden Quito med omgivning. Våra första besöksmål blir stadens berömda kyrkor: La Compañia (The Church of Society of Jesus), El Sagrario (Church of the Sanctuary or Church of the Shrine), La Basilica del Voto Nacional (The Basilica of the National Vow), och San Francisco (The Church of St. Francis) som har en fin samling av målningar och skulpturer från 1600 talet fram till modern tid.

Vårt nästa besök går till Independence Plaza, där man kan hitta hantverk, lokal gjord glass och typisk mat från Quito. Vi besöker också statyn La Virgen de Quito (Virgin of Quito) som kallas “El Panecillo”. Denna ligger på en kulle med fantastiks utsikt över Quito. Nu är det dags för lunch!

Efter vårt besök i gamla staden beger vi oss till ”Middle of the world” som ligger ca 45 minuters biltur norr om Quito. Detta är platsen där franska forskare på 1730-talet bestämde ekvatorns position. Vi fortsätter sedan till friluftsmuseet IntiÑan och lär oss mer om solsystemet och olika etniska grupper i Ecuador.

Dagens sista besök går till ett bryggeri där vi får lära oss om den lokala bryggarkonsten och för dem som vill kan man smaka det lokala ölet. Därefter fortsätter vi tillbaka till Quito. På kvällen får vi transfer till en lokal restaurang med utsikt över staden för att avnjuta en härlig middag. (F,L,M)

Dag 3: Quito – Cayambe – Otavalo – Quito.
Ett besök till den berömda indianmarknaden i Otavalo står på programmet idag. På vägen dit stannar vi till i den vackra staden Cayambe där vi lär oss om uråldriga civilisationer och hur man odlade förr med hjälp av endast solen och stjärnorna. Passa på att provsmaka det lokala kexet som man har lövost på! Under den fortsatta färden mot Otavalo har vi en utmärkt utsikt över sjön ”San Pablo Lake” som är den största i regionen. Vi kommer fram till marknad staden Otavalo där man kan hitta underbara konstverk som lokalbefolkningen producerat. Här finns ponchos, armband, väskor, musikinstrument och allt möjligt att inhandla! På väg tillbaka till Quito besöker vi en hantverksfamilj i Cotacachi som specialiserar sig på lädervaror. (F,L)

Dag 4: Quito – Cotopaxi – Baños.
Idag beger vi oss söder om Quito till Cotopaxis nationalpark och den högst placerade aktiva vulkanen i världen Cotopaxi! Vid besöker nationalparken och studerar dess flora och fauna medan vi hela tiden har underbar utsikt över vulkanen. Då glaciärisen från vulkanen smält har den skapat floderna Pita och Tambo och här finns vackra vattenfall. Vi ser även de vackra spegelreflektionerna i lagunen Limpiopungo.

Efter turen i parken beger vi oss till den underbara rosengården. Här får vi lära oss allt om att odla och skörda rosor. Underbara dofter fyller vår dag. Vi äter lunch.

På slutet av dagen kommer vi fram till Baños, som är den största staden i bergsområdet innan man kommer ned mot Amazonasdjungeln. Idag räknas staden som en äventyrsstad och här finns många aktiviteter att prova på. (F,L)

Dag 5: Baños – Riobamba – Alausi.
Efter frukost tar vi en promenad i molnskogen och beundrar “Pailon del Diablo” och “Manto de la Novia” vattenfallen. Vi besöker även utsiktspunkten varifrån man kan se den ännu aktiva Tungurahua vulkanen. Vi fortsätter sedan genom Riobamba till Alausi, som är känd för sin arkitektur och många av husen här är minst 100 år gamla. (F,M)

Dag 6: Alausi – Devils nose train – Ingapirca – Cuenca.
Idag skall vi åka tåg. Vi tar oss till Alausis station för att gå på det berömda Devils nose train som trafikerar den mest spektakulära tågsträckan i hela Ecuador. Tåget har fått sitt namn efter berget som visade sig bli den största utmaningen för rallarna då de byggde den trans-andiska järnvägen. Då berget har nästa vertikala väggar var det svårt att lägga rälsen längst dessa och därför stiger järnvägen närmare 500 meter på bara en sträcka av 12 km! Detta gör denna tågresa till en hissnade åktur! Under färden har vi vacker utsikt över floden Chanchan och får också lära lite oss om Puruhua folkets traditioner vid Sibambe. Tillbaka i Alausi får vi transfer till Ingapirca ruinerna eller ’Inka väggarna’ som de också kallas. Dessa ruiner är Ecuadors bäst bevarade från inkatiden och räknas som de viktigaste i landet. Stå vid ruinerna och blicka ut över landskapet och de närliggande bergsmassiven, så kanske du känner hur du färdas bakåt i tiden och ser världen som den var för 500 år sedan då präster, farmare och krigare återvände till staden efter sina dagliga sysslor. Efter besöket äter vi lunch innan vi fortsätter till Cuenca. (F,L)

Dag 7: Cuenca – Cajas – Guayaquil.
På morgonen tar vi en stadsrundtur i Cuenca och tittar på stadens mest berömda sevärdheter så som barrio of San Sebastian, the Museum of Modern Art, Parque Calderón (stora torget), the Flower Plaza, the Sagrario Cathedral (som också kallas gamla katedralen) samt the Cathedral of the Immaculate Conception, vilken också kallas nya katedralen och räknas som en av de största i Latinamerika. Vi hinner också med ett besök till El Barranco, innan vi kommer till utsiktspunkten vid Turi.

Vi lämnar Cuenca för att bege oss till Cajas nationalpark. I denna parken finns över 230 sjöar och vi beundrar utsikten över dessa, samt över de närliggande bergsmassiven som vackert omringar parken.

Vid ankomsten till Guayaquil tittar vi på de exotiska leguanerna i Bolivar Park samt korsar över Plaza Administrativa för att titta på det vackra rådhuset byggt i en neoklassisk stil. Vi besöker också klocktornet Moorish och Malecón Simon Boliviar– vilket är en 3 km lång promenadväg vid sidan av Guayas floden. Denna leder oss till monumentet La Rotonda där vi lär oss om två av Sydamerikas mest hyllade hjältar- Simon Bolivar och José de San Martin. På kvällen äter vi en middag på en lokal restaurang. (F,M)

Dag 8: Avresa.
Efter frukost får du transfer till flygplatsen för att lämna Ecuador. Ankomst Skandinavien nästkommande dag. Dag 9. 

Tips! För den som vill kan man förlänga sin resa med några extra dagar i Quito eller Guayaquil, ta ett besök till de berömda Galapagos öarna eller en strandsemester vid Ecuadors västkust. Kontakta oss för förslag. 

Obs! Man kan få rabatt på turen om man reser 4 personer eller fler i sällskap.

Detta ingår ej:
Måltider som inte omnämns i programmet.
Dryck under måltider.
Dricks.
Personliga utgifter.
Reseförsäkring.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.