Det ultimata Costa Rica äventyret 12 dagar.

Det ultimata Costa Rica äventyret 12 dagar. 
Pris per person från: 24 900 kr

Costa Rica är det perfekt resmålet för den som söker en aktiv semester. Här kan man prova på forsränning, paddla kajak på havet och studerar djurlivet samt ta en nervkittlande Zipline tur, där man åker linbana mellan trädtopparna. Efter alla äventyr kan det vara skönt med lite avkoppling vid Stillahavskusten. Vi bor vackert vid Jaco Beach beläget vid stranden på kanten mot regnskogen. Turen avslutas med en stadsrundtur i San Jose innan hemresan. Detta är verkligen det ultimata Costa Rica äventyret!

Detta ingår:
Internationellt flyg tur och retur till San Jose.
Ankomst service meet and greet på flygplatsen.
All transfer under ankomst, avresa och under rundturen.
Båttransfer på Arenalsjön.
Privat transfer Jaco – San Jose.
10 nätter på hotell i standardklass. Möjlighet finns att köpa till Comfortklass.
Utflykter enligt program.
Entréavgifter.
Måltider enligt program.
Skatt och serviceavgifter.  

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag.)

Dag 1: Ankomst San Jose. 
Vid ankomsten till Costa Ricas huvudstad möts du upp av vår personal och får transfer till ditt hotell. Personalen ger dig information om landet samt ett välkomst kit med all information du behöver för din rundresa i Costa Rica. Kvällen är fri för att på egen hand uppleva San Jose.

Dag 2: Pacuare Whitewater rafting – Arenal.
Tidig morgon beger vi oss till Pacuare floden för vårt forsränningsäventyr. Floden som ligger i en regnskog har blivit utnämnd till en Wild och Scenic river och är en av de bästa platserna i hela Latinamerika för forsränning. Vi äter frukost på vägen och får lunch längst med floden. Efter turen får vi transfer till Arenal området. Arenal området är ett mångfaldigt område med ett stort djurliv. Här finns också en av Costa Ricas trevligast vulkaner samt en berömd molnskog. Vi anländer till lodgen sen eftermiddag. Kvällen är fri att spendera på egen hand. (F,L)

Dag 3: Arenal – Volcano och Tabacon.
Idag skall vi utforska Arenal området och vulkanen. Vi tar en ca 2 ½ timmes vandringstur genom parken och följer leden som tar oss till 1968 området. Här kan vi se var lavan strömmade fram vid utbrottet samma år. Vi har också underbara vyer över Arenalsjön samt Monteverde bergen som omger området. Under vandringsturen får vi lära oss om den flora och fauna som finns här, och kan med lite tur få se fåglar och andra djur.

Vid Tabacon hot springs kan man ta ett uppfriskande dopp och vid vackert väder ser vi en underbar solnedgång. Vi äter middag på spaanläggningens restaurang. (F,M)

Dag 4: Arenal – Monteverde.
På morgonen hämtas vi med buss för att åka till Arenal Lake Dam. Vi går ombord på en båt och tar en ca 30 till 40 minuters båttur över Arenalsjön till den lilla byn Rio Chiquito. Sjön är den viktigast i landet och har sedan den anlades 1974 försett landet med elektricitet. Efter en kort bensträckare tar vi bussen ca 1 ½ timme till Monteverde. Monteverdes molnskog är berömd för sin mångfald och är hemvist både för den lysande Quetzal och den ovanliga bell bird. Naturområdet skapades av Quakers och här spenderar vi två nätter. (F)

Dag 5: Monteverde.
Idag får vi vara med om en av Costa Ricas mest berömda aktiviteter. En Sky trek Zipline tour. Turen tar oss genom både Monteverde parken och La Fortuna parken.  Turen börjar med att vi tar en linbana, med öppen korg, till observationsområdet varifrån vi har en underbar utsikt över parkerna. Vi skall sedan förflytta oss nedåt med hjälp av Ziplines då vi färdas mellan trädkronorna. Detta är en hisnande upplevelse du sent kommer att glömma! Vi kommer tillslut tillbaka till vår startpunkt vid huvudbyggnaden. Detta är den mest nervkittlande Zipline turen i hela Costa Rica och anses av många som det ultimata äventyret!

Eftermiddagen är fri att spendera på egen hand. För dem som vill kan man ta en ridtur eller en guidad promenad genom naturreservatet. (Ingår ej) (F)

Dag 6: Monteverde – Jaco.
Idag tar vi en shuttlebuss från Monteverde till Jaco för att njuta av strand, sol, äventyr och avkoppling. Möjlighet finns att boka en privat transfer i stället för den lokala shuttle bussen. Vid intresse kontakta oss för pris. Vid ankomsten till Jaco checkar vi in på vårt hotell. (F)

Dag 7: Kayak och Agujitas Beach.
På morgonen får vi transfer till Agujitas stranden där vi skall ta en spännande kajaktur. Tillsammans med 7 andra resenärer och en guide paddlar vi fram över havet. Vi flyter tysta förbi spektakulära klippor där pelikaner och fregattfåglar har sin hemvist. Vi ser tropiska fiskar i det varma vattnet och för dem som önskar kan man passa på att ta en snorkeltur för att studera dessa noggrannare. Efter turen återvänder vi till vårt hotell.

Eftermiddagen är fri att spendera på egen hand. Passa på att njuta av stranden eller ta en guidad tur till det närliggande Carara Biological reserve. (ingår ej) (F)

Dag 8: Jaco Beach.
Dagen är fri att spendera på egen hand.

Jaco är den perfekta platsen för solälskare och aktiva resenärer. Här finns fina stränder av vulkansand, frodiga regnskogar och grönskande berg. I byn kan man shoppa, äta gott och utforska nattlivet. I naturparkerna i närheten kan man studera regnskogen och lära sig om växt- och djurlivet i detta imponerande ekosystem. I Carara National Park finns spektakulära vattenfall och floderna är utmärkta för forsränning. Här kan man även hitta ekorrs-apor samt utrotningshotade Scarlet Macaws papegojor! Ta en tur till fyrhjuling eller häst och besök avlägsna byar, vattenfall och paradisstränder. För den mer aktiva kan man prova sportfiske, snorkling, skärmflygning, ziplining, havskajak eller varför inte bungyjump. Det finns även fina golf och surfing möjligheter i närheten. Jaco har något för alla! (F)

Dag 9: Jaco – San Jose.
Idag får vi transfer från Jaco tillbaka till San Jose. Vid ankomsten checkar vi in på vårt hotell. Resten av dagen/kvällen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dag 10: San Jose.
En stadsrundtur i San Jose står på schemat idag. Vi besöker stadens klassiska sevärdheter så som national teatern från 1897 (stängd söndagar), universitetet och den vackra Sabana parken. Vi besöker även ett av stadens många museer. Turen avslutas med ett besök till en hantverksaffär där man har ett utmärkt tillfälle att handla med souvenirer hem.
Turen tar ca 5 timmar och resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dag 11: Hemresa.
Vi får transfer till flygplatsen för att påbörja vår hemresa. Ankomst till Skandinavien nästkommande dag. (F) Dag 12.

Detta ingår ej:
Reseförsäkring.
Tilläggsutflykter. 
Utflykter i Jaco. (förutom Kajakturen som ingår)
Måltider som inte nämns i programmet.
Dryck.
Dricks.
Ev. lokala flygplatsskatter.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.