Det bästa av Costa Rica 13 dagar.

Det bästa av Costa Rica 13 dagar. 
Pris per person från: 23 500 kr

Costa Rica har ett stort djur och naturliv samt härliga stränder. På denna resa har vi plockat ut några av landets riktiga gobitar. Resan börjar i huvudstaden San Jose för att sedan ta sig vidare till landets karibiska kust och de berömda kanalerna runt Tortuguero nationalparken. Här kan man få se havssköldpaddor. Vi fortsätter sedan till Arenal-området för att studera molnskogen och dess biologiska mångfald. Vid Monteverde får vi vara med om en av Costa Ricas mest berömda aktiviteter. En Sky trek Zipline och Tram tour. Sedan är det dags att bege sig till Stillahavskusten för att koppla av och njuta. Vi bor vackert vid Jaco Beach beläget vid stranden på kanten mot regnskogen. Turen avslutas med en stadsrundtur i San Jose innan hemresan.

Detta ingår:
Internationellt flyg tur och retur till San Jose.
Ankomst service meet and greet på flygplatsen.
All transfer under ankomst, avresa och under rundturen.
11 nätter på hotell i standardklass. Möjlighet finns att beställa Comfort klass. Kontakta oss för prisförslag.
Utflykter enligt program.
Entréavgifter till Tortugueros Nationalpark.
Måltider enligt program.
Skatt och serviceavgifter.
Resegaranti via Svenska kammarkollegiet. 

Dagspresentation:
F= Frukost, L= Lunch, M= Middag.

Dag 1: Ankomst San Jose
Vid ankomsten till Costa Ricas huvudstad möts du upp av vår personal och får transfer till ditt hotell. Personalen ger dig information om landet samt ett välkomst kit med all information du behöver för din rundresa i Costa Rica. Kvällen är fri för att på egen hand uppleva San Jose.

Dag 2: San Jose till Tortuguero
Idag förflyttar vi oss från San Jose till Tortuguero. Resan tar ca 6 timmar och vi färdas genom den magnifika Braulio Carrillo National Park med en frukostrast på vägen. När vi kommer fram till båthamnen går vi ombord på vår båt och åker ca två timmar genom Tortugueros berömda kanaler fram till vårt hotell.

Efter lunchen tar vi en promenad i området och har chans att se apor, sengångare, luguaner, grodor, fåglar samt den blå fjärilen som kallas Morpho peleides. Vi återvänder till lodgen för middag och sedan är kvällen fri för att koppla av och njuta av natt ljuden från djungeln. (F,L,M)

Dag 3: Tortuguero.
Efter frukost tar vi en båttur genom Tortugueros national park och studerar den mångfaldiga floran och faunan som finns här. Lägg extra märke till alla vackra fåglar som finns i området. Vi återvänder till lodgen för lunch.

På eftermiddagen tar vi en tur in till byn och får lära oss om dess historia och kultur. Vi får också ta del av det arbete invånarna gör för att bevara havssköldpaddorna i regionen. Vill man besöka the Caribbean Conservation office kostar det 2 $ i entré och denna betalas direkt till centret på plats.
Kvällen är fri att spendera på egen hand. (F,L,M)

Dag 4: Tortuguero – Arenal.
Vår dag börjar med en vacker båt och busstransfer tillbaka till staden Guapiles. Här äter vi lunch innan vi tar en shuttle transfer till Arenal. Arenal området är ett mångfaldigt område med ett stort djurliv. Här finns också en av Costa Ricas trevligast vulkaner samt en berömd molnskog. Vi anländer till lodgen sen eftermiddag. Kvällen är fri att spendera på egen hand. (F,L)

Dag 5: Arenal – Monteverde.
Förmiddagen är fri att spendera på egen hand och för att utforska molnskogen samt vulkanen. För den som gillar windsurfing kan man passa på att ta en tur på sjön som är världsberömd just för sina goda windsurfing möjligheter.

På eftermiddagen får vi transfer via båt och bil till Monteverde. Monteverdes molnskog är berömd för sin mångfald och är hemvist både för den lysande Quetzal och den ovanliga bell bird. Naturområdet skapades av Quakers och här spenderar vi två nätter. (F)

Dag 6: Monteverde.
Idag får vi vara med om en av Costa Ricas mest berömda aktiviteter. En Sky trek Zipline och Tram tour.

På morgonen går vi en vandringstur i skogen. Vi följer den uppmärkta stigen och utforskar naturområdet i hopp om att få se några av de specifika arterna som bor här. På eftermiddagen tar vi en sky trek Zipline och tram tur. Första delen av vår tur består av att förflytta oss mellan 7 st. plattformar byggda uppe i trädkronorna. Vi använder en sorts linbana kallad Zipline för att åka emellan plattformarna. Detta är en upplevelse du sent kommer glömma! Vi fortsätter sedan med en tur i en Sky Tram (linbanekorg) för att studera skogen uppifrån. Vår tur är på ca 1600 meter och tar oss upp till den berömda Costa Rica Continental Divide. (F)

Dag 7: Monteverde – Jaco.
Idag tar vi en shuttlebuss från Monteverde till Jaco för att njuta av strand, sol och avkoppling. Möjlighet finns att boka en privat transfer i stället för den lokala shuttle bussen. Vid intresse kontakta oss för pris. Vid ankomsten till Jaco checkar vi in på vårt hotell. Nu skall vi njuta. (F)

Dag 8-9: Jaco Beach.
Dagarna är fria att spendera på egen hand.

Jaco är den perfekta platsen för solälskare och aktiva resenärer. Här finns fina stränder av vulkansand, frodiga regnskogar och grönskande berg. I byn kan man shoppa, äta gott och utforska nattlivet. I naturparkerna i närheten kan man studera regnskogen och lära sig om växt- och djurlivet i detta imponerande ekosystem. I Carara National Park finns spektakulära vattenfall och floderna är utmärkta för forsränning. Här kan man även hitta ekorrs-apor samt utrotningshotade Scarlet Macaws papegojor! Ta en tur till fyrhjuling eller häst och besök avlägsna byar, vattenfall och paradisstränder. För den mer aktiva kan man prova sportfiske, snorkling, skärmflygning, ziplining, havskajak eller varför inte bungyjump. Det finns även fina golf och surfing möjligheter i närheten. Jaco har något för alla! (F)

Dag 10: Jaco – San Jose.
Idag får vi transfer från Jaco tillbaka till San Jose. Vid ankomsten checkar vi in på vårt hotell. Resten av dagen/kvällen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dag 11: San Jose.
En stadsrundtur i San Jose står på schemat idag. Vi besöker stadens klassiska sevärdheter så som national teatern från 1897 (stängd söndagar), universitetet och den vackra Sabana parken. Vi besöker även ett av stadens många museer. Turen avslutas med ett besök till en hantverksaffär där man har ett utmärkt tillfälle att handla med souvenirer hem.

Turen tar ca 5 timmar och resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dag 12: Hemresa.
Vi får transfer till flygplatsen för att påbörja vår hemresa. Ankomst till Skandinavien nästkommande dag. (F) Dag 13.

Detta ingår ej:
Reseförsäkring.
Tilläggsutflykter.
Utflykter i Jaco.
Entré till the Caribbean Conservation office.
Måltider som inte nämns i programmet.
Dryck.
Dricks.
Ev. lokala flygplatsskatter.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.