Storstad och Bad 10 dagar.

Storstad och Bad 10 dagar.
Pris per person från: 16 500 kr.

Besök Brasiliens pulserande storstad Rio med dess berömda Kristus staty och vackra Copacabana strand. Ta sedan en tur till Ilha Grande – en underbar ö som inte har några bilvägar. Ön har därför kunnat behålla sin skönhet. Här är man verkligen en med naturen och i dess atlantiska skog finns ett av världens rikaste ekosystem. Ön har många vackra stränder och omges av härligt kristallklart vatten vilket gör den till ett populärt turistmål för dem som vill dyka. Här skall vi bara njuta av detta underbara paradis!

Detta ingår:
Flyg tur och retur till Rio.
Ankomst och avresetransfer.
Bil och båttransfer tur och retur till Ilha Grande.
4 nätter på hotell i Rio inkl. frukost.
4 nätter på Pousada Naturalia på Ilha Grande inkl. frukost.
Stadsrundtur i Rio.
Resegaranti via Svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:

Dag 1: Ankomst till Rio.
Vid ankomsten till Rio de Janeiro möts vi upp av en representant och får transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. 

Dag 2: Rio.
Idag beger vi oss ut på en stadsrundtur till några av Rios mest berömda sevärdheter. Vår tur börjar vid det 710 meter höga Corcovado berget och Rios mest berömda monument. Den 38 meter höga Kristus statyn!

Vi fortsätter sedan till Santa Teresa Distriktet, förbi den massiva katedralen och den färgglada Lapa Steps innan vi avslutar vår dag med en tur till “Sugarloaf mountain”. Har vi tur kan vi härifrån se en underbar solnedgång.

Dag 3: Rio.
Dagen är fri att spendera på egen hand.

Dag 4: Rio – Ilha Grande.
Idag får vi transfer till kusten och ön Ilha Grande. Vi färdas med bil ca 2 ½ timme och med båt ca 1 ½ timme. Vid ankomsten till ön visas vi till vårt hotell. Hotellet Pousada Naturalia ligger vackert inbäddad i en trädgård bara 60 meter från stranden. Rummen har havsutsikt och egen balkong med en hammok. En 5 minuters promenad längst stranden tar dig till piren och Abraao centrum med restauranger och barer. Hotellet har wifi och 24 timmars service.

Dag 5-7: Ilha Grande.
Dagarna är fria att spendera på egen hand. Koppla av på stranden, utforska den underbara naturen och träffa lokalbefolkningen, samt prova den utmärkta lokala maten som består till stor del av fisk och skaldjur! Man kan även boka på en tilläggsutflykt så som: Heldagstur till Lago Azul och stränderna eller halvdagsvandring till Lopez Mendez stranden.

Dag 8: Ilha Grande – Rio.
Vi får transfer tillbaka till Rio. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell.

Dag 9: Rio – hemresa.
Dagen är fri att spendera på egen hand fram tills vi får transfer till flygplatsen för vårt flyg hem.

Dag 10: Ankomst Skandinavien.
Tips! Möjlighet finns att välja till ett comfort boende alternativ. Kontakta oss för information och pris.

Detta ingår ej:
Måltider utom frukost.
Personliga utgifter.
Tilläggsutflykter på Ilha Grande.
Reseförsäkring. 

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.

Fakta om Ilha Grande

Ilha Grande, kallas ”Big Island” och ligger på Brasiliens Green Coast väster om Rio de Janerio. Ilha Grande tillhör en skärgård med 187 öar. Ön har inga vägar och ingen biltrafik och har därför behållit sin naturliga charm. Den är känd för sitt vackra landskap med tropiska stränder, en frodande grönska och vackra berg. Här finns en av de mest prestigefyllda atlantiska skogarna i Brasilien då denna har ett av världens rikaste ekosystem. I detta finns många utrotningshotade arter inkl. den berömda Howler apan.

På ön finns vattenfall, vandringsleder, laguner samt Lopes Mendes stranden som räknas som en av de vackraste i hela Brasilien! Man kan ta en båttur runt ön eller till närliggande attraktioner. På ön finns restauranger och barer som serverar traditionell mat med mycket fisk och skaldjur. På vissa barer kan man lyssna på den traditionella Forró musiken.

I havet runt om ön finns ett stort marint liv och denna plats räknas som en av de bästa i Brasilien för att dyka på.
Ön är ett riktigt paradis som bara väntar på att välkomna dig på ett avkopplande besök!