Brasiliens pärlor 10 dagar.

Brasiliens pärlor 10 dagar.
Pris per person från: 16 900 kr.

Denna tur kombinerar 3 av Brasiliens pärlor. Den pulserande storstaden Rio de Janeiro med dess berömda Kristus staty och vackra Copacabana strand. Den gamla hamnstaden Paraty, som finns med på UNESCOs världsarvslista samt den vackra ön Ilha Grande där man kan sola, bada samt bara vara en med naturen i detta paradis!
Tips! Möjlighet finns att förlänga turen med några extra dagar på Ilha Grande samt ta en extra tur till Igauzu. Möjlighet finns även att uppgradera till comfort klass hotell.

Detta ingår:
Flyg tur och retur till Rio.
Privat transfer vid ankomst och avresa.
Transfer Rio – Paraty.
Bil och båttransfer tur och retur till Ilha Grande.
3 nätter på hotell i Rio inkl. frukost.
2 nätter på hotell i Paraty inkl. frukost.
3 nätter på Pousada Naturalia på Ilha Grande inkl. frukost.
Stadsrundtur i Rio.
Stadsrundtur i Paraty.
Resegaranti via Svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
Dag 1: Ankomst till Rio.

Vid ankomsten till Rio de Janeiro möts vi upp av en representant och får transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand.

Dag 2: Rio.
Idag beger vi oss ut på en stadsrundtur till några av Rios mest berömda sevärdheter. Vår tur börjar vid det 710 meter höga Corcovado berget och Rios mest berömda monument. Den 38 meter höga Kristus statyn! Vi tar den miljövänliga elektiska bergbanan upp till toppen och njuter av den underbara utsikten!

Vi fortsätter sedan till via centrum till “Sugarloaf hill”. Har vi tur kan vi härifrån se en underbar solnedgång.

Dag 3: Rio.
Dagen är fri att spendera på egen hand. Passa på att njuta av den populära Copacabana stranden.

Dag 4: Rio – Paraty.
På förmiddagen får vi transfer från Rio til Paraty. Tar ca 5 timmar. Väl framme i Paraty checkar vi på hotellet innan vi tar en stadsrundtur till fots i staden. Paraty har nominerats till UNESCOs världsarvslista och här finns gott om historia. Vår guide tar oss med bakåt i tiden tills då portugiserna ”upptäckte” Brasilien. Vi färdas sedan genom historien förbi socker, guld och kafferusherna, tittar på hus från kolonialtiden samt lär oss om stadens mörka förflutna inom slavhandeln.

Vi går den berömda Gold trail till vattenfallen i regnskogen där vi kan ta ett uppfriskande dopp. Vi fortsätter sedan till det lokala Rum cachaca destilleriet, innan vi tar bussen tillbaka till staden.

Dag 5: Paraty.
Dagen är fri att spendera på egen hand.

Dag 6: Paraty – Ilha Grande.
Idag får vi transfer till paradisön Ilha Grande. Vi färdas med bil och båt ca 2-3 timmar. Vid ankomsten till ön visas vi till vårt hotell. Hotellet Pousada Naturalia ligger vackert inbäddad i en trädgård bara 60 meter från stranden. Rummen har havsutsikt och egen balkong med en hammok. En 5 minuters promenad längst stranden tar dig till piren och Abraao centrum med restauranger och barer. Hotellet har wifi och 24 timmars service.

Dag 7-8: Ilha Grande.
Dagarna är fria att spendera på egen hand. Koppla av på stranden, utforska den underbara naturen och träffa lokalbefolkningen, samt prova den utmärkta lokala maten som består till stor del av fisk och skaldjur! Man kan även boka på en tilläggsutflykt så som: Heldagstur till Lago Azul och stränderna eller halvdagsvandring till Lopez Mendez stranden.

Dag 9: Ilha Grande – Rio.
Idag får vi en privat transfer tillbaka till Rio och flygplatsen för att börja vår hemresa. Ankomst Skandinavien nästkommande dag.

Dag 10: Ankomst Skandinavien.

Tips! För den som vill kan man förlänga sin resa med extra dagar på Ilha grande, i Rio samt ta en tur till Iguazu fallen.

Detta ingår ej:
Måltider utom frukost.
Personliga utgifter.
Dricks.
Tilläggsutflykter på Ilha Grande.
Reseförsäkring.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.

Fakta om Paraty.

Staden Paraty ligger vid kusten och grundades 1667, under sockerrushen. Staden spelade en stor roll under guldrushen då den viktigast exporthamnen var belägen här. På grund av sitt stora arv med många byggnader från kolonialtiden har staden utsetts till en världsarvsplats av UNESCO. Idag är staden en av de mest populära turistdestinationerna i landet och i närområdet finns många sevärdheter. Staden ligger mellan bergen och havet i det området som kallas den Gröna kusten och här finns närmare 60 stränder. Många av dessa kan endast nås med båt. I staden finns också många naturområden och parken och i närområdet finns den berömda Saco de mamangua – Brasiliens enda tropiska fjord!
I staden centrum från 1700 talet är inga bilar tillåtna och man kan enkelt strosa runt i gränderna och titta på de vackra gamla husen från kolonialtiden. Man kan även besöka någon av stadens många museer eller gallerier. I staden erbjuds också ett sort utbud restauranger där många serverar skaldjur och läckerheter från havet. Detta är ett arv från ”Caicara kulturen,” vilket var ett folk som bodde här innan portugiserna tog makten. I dag firas många festivaler i staden.

Fakta om Ilha Grande

Ilha Grande, kallas ”Big Island” och ligger på Brasiliens Green Coast väster om Rio de Janerio. Ilha Grande tillhör en skärgård med 187 öar. Ön har inga vägar och ingen biltrafik och har därför behållit sin naturliga charm. Den är känd för sitt vackra landskap med tropiska stränder, en frodande grönska och vackra berg. Här finns en av de mest prestigefyllda atlantiska skogarna i Brasilien då denna har ett av världens rikaste ekosystem. I detta finns många utrotningshotade arter inkl. den berömda Howler apan.

På ön finns vattenfall, vandringsleder, laguner samt Lopes Mendes stranden som räknas som en av de vackraste i hela Brasilien! Man kan ta en båttur runt ön eller till närliggande attraktioner. På ön finns restauranger och barer som serverar traditionell mat med mycket fisk och skaldjur. På vissa barer kan man lyssna på den traditionella Forró musiken.

I havet runt om ön finns ett stort marint liv och denna plats räknas som en av de bästa i Brasilien för att dyka på. Ön är ett riktigt paradis som bara väntar på att välkomna dig på ett avkopplande besök!