Brasiliens höjdpunkter 15 dagar.

Brasiliens höjdpunkter 15 dagar.
Pris per person från: 26 200 kr

Denna tur tar dig med till några av de mest klassiska sevärdheterna i Brasilien, så som Kristus statyn i Rio, de undersköna Iguazu fallen samt den fantastiska Amazonas regnskogen. För den som vill kan man förlänga sin tur med några dagars sol och bad vid Praia do Forte, känd för sina sköldpaddor mellan dec-feb.

Detta ingår:
Internationellt flyg tur och retur från Skandinavien till Rio och hem från Salvador.
Inrikesflyg Rio – Iguazu, Iguazu – Manaus. Manaus – Salvador.
Privat transfers vid ankomst och avresa.
Delad transfer under utflykter.
13 nätter på standardklasshotell inkl. frukost. (Möjlighet finns att köpa till Comfort klasshotell. Kontakta oss för pris.)
Stadsrundtur i Rio med Corcovado och Suger Loaf.
Heldagstur till Argentinska sidan av Iguazu fallen.
Halvdagstur till Brasilianska sidan av Iguazu fallen.
3 dagars tur till Amazonas regnskogen.
Privat stadsrundtur i Salvador.
Resegaranti via Svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F=Frukost, L= Lunch, M=Middag)

Dag 1: Ankomst till Rio.
Vid ankomsten till Rio de Janerio möts vi upp av en representant och får transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand.

Dag 2: Rio.
Idag beger vi oss ut på en stadsrundtur till några av Rios mest berömda sevärdheter. Vår tur börjar vid det 710 meter höga Corcovado berget och Rios mest berömda monument. Den 38 meter höga Kristus statyn! Vi tar den miljövänliga elektiska bergbanan upp till toppen och njuter av den underbara utsikten!

Vi fortsätter sedan genom centrum för att ta oss till stadens andra utsiktsberg. Det berömda “Sugarloaf mountain”. Har vi tur kan vi härifrån se en underbar solnedgång. (F)

Dag 3: Rio.
Dagen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dag 4: Rio.
Dagen är fri att spendera på egen hand. Passa på att njuta på den berömda Copacabanastranden. (F)

Dag 5: Rio – Iguazu.
Idag får vi transfer till flygplatsen för att flyga till Iguazu och de berömda vattenfallen. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. Tips! Besök gärna den vackra fågelparken som har öppet fram till 19.00. Obs! Sista entrén är 17.00 (F)

Dag 6: Iguazu.
Vi skall nu utforska dessa berömda vattenfall som ligger på gränsen mellan Argentina och Brasilien. Idag skall vi besöka den Argentinska sidan av fallen. Vi får transfer till parkentrén och beger oss sedan ut på stigen för att utforska detta naturfenomen. Oavsett om man går längst med fallen eller på broar och plattformar ovanför dem har man en fantastisk utsikt! Vår vandring avslutas framför det gigantiska Devils throat fallet. Detta fall störtar hela 90 meter nedåt! Vi får sedan transfer tillbaka till vårt hotell. (F)

Dag 7: Iguazu – Manaus.
Idag är det dags att besöka den Brasilianska sidan av Igauzu fallen. Iguazu består av 275 fall och räknas som ett av världens naturunderverk.
Vi får transfer till starten på den sceniska promenadvägen. Längst vägen finns en mängd utsiktspunkter och vi njuter av fina vyer. Vid Salto Floriano kan man se både tvättbjörnar och fjärilar! Då man vandrar i parken skall man även passa på att studera naturen som är mycket fascinerande och varierande. Här finns också en stor mängd flora och fauna, så som fikonträd, änglatrumpeter, tallar, bromlias, orkidéer, toucan fåglar och macaw papegojor.

Efter besöket i parken får vi transfer till flygplatsen för att flyga till Manaus.
Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. (F)

Dag 8: Manaus – Amazonia.
Vi hämtas tidigt på hotellet för att färdas till vår lodge belägen i Amazonas regnskogen. Då vi färdas med båt längst floden kan man inte har med sig sitt stora bagage utan detta får man låsa in i Manaus och endast ta med sig en mindre väska med ca 10 kg.
Vid ankomsten till lodgen får en vi en välkomstdrink och tilldelas våra rum, innan det blir dags för lunch. Vi tar sedan en tur med motorbåt för att lära känna vår nya omgivning. Efter middag tar vi ytterligare en tur med båten. Denna gång för att studera vilka djur som rör sig på natten och för att lyssna till skogens ljud. Huvudattraktionen på vår tur är dock att leta efter kajmaner. Sydamerikas alligatorer. (F,L,M)

Dag 9: Amazonia.

Idag skall vi vidare utforska regnskogen. Efter frukost följer vi en av stigarna och vår guide visar och berättar om den lokala växtligheten och djuren som är hemhörande här. Efter lunch tar vi motorbåten för en fisketur. Vi lär oss om vilka arter som finns i området och har man tur kan man kanske fånga en piraya! Vi klart väder ser vi en underbar solnedgång över floden på vägen tillbaka till lodgen. (F,L,M)

Dag 10: Amazonia.
Dagen börjar med en kanottur för att observera fågellivet samt de legendariska rosa delfinerna. Vi återvänder till lodgen för frukost. Vi tar sedan vår motorbåt för att hälsa på en lokal familj och för att lära oss om deras liv i djungeln. Vi äter middag och sover sedan över hos familjen i hängmattor med myggnät. För den som inte vill övernatta i hängmatta kan man välja att återvända till lodgen. (F,L,M)

Dag 11: Amazonia – Manaus – Salvador.
Om man sovit över hos familjen tar man en tidig vandringstur tillbaka till lodgen. Efter frukost beger vi oss tillbaka till Manaus och flygplatsen för att flyga vidare till Salvador. Vid ankomsten checkar vi in på vårt hotell. (F)

Dag 12: Salvador.
Idag får vi en stadsrundtur i den historiska Salvador, som faktiskt var landets huvudstad en gång! Vi börjar vid Barra’s Lighthouse som ligger vackert vid stranden. Vi fortsätter via Corredor da Vitoria till det historiska centrumet. Har tar vi en promenad i de smala gränderna och tittar på de gamla husen. I Salvadors mest ikoniska område Pelourinho, finns många kyrkor, museum och vackra torg så som Terreriro de Jesus. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dag 13: Salvador.
Dagen är fri att spendera på egen hand. För den som vill kan man boka någon av följande tilläggsutflykter: (säg till i förväg)

Olodum rehearsal
Sunset over the Baía de Todos os Santos
Elevador Lacerda (F)

Dag 14: Salvador – Hemresa.
Dagen är fri att spendera på egen hand tills det är dags för hemresa. Vi får transfer till flygplatsen. Ankomst Skandinavien nästkommande dag. Dag 15. (F)

Tips!
För den som önskar kan man förlänga sin tur med några dagars sol och bad vid Praia do Forte. Kontakta oss för prisuppgift.

Detta ingår ej:
Måltider som inte nämns i programmet.
Dryck.
Dricks.
Ev lokala flygplatsskatter.
Tilläggsutflykter.
Reseförsäkring.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.