Peru & Bolivia 14 dagar

Peru och Bolivia 14 dagar.
Pris per person standardklass från: 28 900 kr
Pris per person comfortklass från: 30 500 kr

Denna rundresa tar dig med till två länder i Sydamerika. Vi börjar i Peru där vi besöker landets huvudstad Lima innan vi beger oss upp i Anderna och besöker Inkarikets gamla huvudstad Cusco. En tur till den förlorade staden Machu Picchu står också med på programmet.

Vi fortsätter sedan till Tititcaca sjön som ligger både i Peru och Bolivia. Vi besöker den Peruanska sidan av sjön först och bor över hos en lokal familj på en av öarna. Via Copacabana kommer vi in i Bolivia och till dess huvudstad La Paz som ligger nedbäddad som i en gryta bland bergstopparna. Vi hinner även med en tur till Tiwanaku för att lära oss om uråldriga civilisationer.
Tips! För den som vill kan man förlänga sin resa med en tur till den vackra saltöknen i söder eller till Bolivias djungel kallad Pampas i norr.

Detta ingår:
Internationellt flyg till Lima och hem från La Paz.
Inrikesflyg Lima till Cusco.
All transfer.
Turistbuss mellan Cusco och Puno samt Puno och La Paz.
12 hotellövernattningar på standard eller comfort hotell.
Stadsrundtur i Lima.
Stadsrundtur i Cusco.
Tur i Inkaindianernas heliga dal med Machu Picchu.
2 dagars tur på Titicacasjön.
Stadsrundtur i La Paz.
Heldagstur till Tiwanaku.
Måltider enligt program.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Ankomst Lima.
Vid ankomsten till Limas internationella flygplats möts du upp av den lokala personalen och får transfer till ditt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand.

Dag 2: Lima.
På morgonen får vi en stadsrundtur i Lima där vi utforskar stadens 2000 åriga historia. Vi besöker torget Plaza Mayor med dess historiska byggnader och tittar på Limas katedral, vilken grundlades av Pizarro.
Därefter besöker vi San Francisco klostret samt Larco Herrera Museet, vilket räknas som ett av de bästa i Peru. Eftermiddagen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dag 3: Lima – Cusco.
Efter frukost får vi transfer till flygplatsen för att flyga till Cusco beläget på ca 3600 meters höjd uppe i Anderna. Tänk på att luften är tunnare här upp och man bör gå sakta samt dricka mycket vatten för att acklimatisera sig till höjden. Cusco var huvudstaden i Inkariket och här finns många vackra och intressanta lämningar från svunna tider. Många av dessa är med på UNESCO:s världsarvslista.

Resten av dagen är fri att spendera på egen hand för att acklimatisera sig till höjden. (F)

Dag 4: Cusco.
Förmiddagen är fri att spendera på egen hand. Efter lunch går vi en stadsrundtur i denna metropol med inslag från kolonial tiden. Vi besöker Katedralen med sin stora samling av porträtt (över 400!) samt templet Koricancha – Inka indianernas berömda soltempel. Vi fortsätter sedan med buss upp i bergen runtom Cusco för att besöka inkalämningarna vid Sacsayhuaman, Qenko, Pucapucara och Tambomachay. (F)

Dag 5: Cusco – Heliga dalen – Aguas Calientes.
Efter frukost tar vi bussen ut i heliga dalen. Vårt första stopp blir till Pisac där vi besöker den arkeologiska platsen för att sedan spendera lite tid på stadens marknad. Vi fortsätter till Urubamba för lunch innan vi kommer fram till Ollantaytambo. Här låg inkafolkets sista försvar mot de spanska erövrarna. Dagen avslutas med en tågresa till Aguas Calientes byn som ligger nedanför det berömda Machu Picchu. (F,L)

Dag 6: Machu Picchu – Cusco.
Vi går upp tidigt för att ta bussen upp till Machu Picchus entré. Inkaindianernas förlorade stad som återupptäcktes av Hiram Bingham ligger vackert inbäddad I molnskogen. Vi går en ca 2 timmars guidad tur i citadellet och lär oss om Machu Picchus intressanta förflutna. Efter turen kan det finnas möjlighet att vandra runt lite på egen hand. Stäm av detta med er guide. Tips! För den som söker en liten utmaning kan man välja att bestiga Huayana Picchu. Denna tur ingår ej och måste förbeställas. Kontakta oss för mer information.

Vid återkomsten till Aguas Calientes finns tid att införskaffa lunch och för den som önskar kan man besöka de varma källorna (ingår ej). Därefter är det dags att ta tåget tillbaka mot Cusco. Obs! Vissa tåglinjer stannar i Ollantaytambo och därifrån tar man buss tillbaka till Cusco. (F)

Dag 7: Cusco – Puno.
Idag har vi en lång dag i buss framför oss. Resvägen är på ca 9 timmar. Men vi gör många stopp på vägen så som vid Raqchi där man kan se ruinerna av Wiracochas tempel. Vi stannar även vid det höga passet La Raya. Vid ankomsten till Puno får vi transfer till vårt hotell (F,L)

Dag 8: Puno – Titicacasjön – Amantani.
Vi får transfer till hamnen för att påbörja vår båtutflykt på Titicaca sjön. Vårt första stopp blir till de flytande öarna där vi träffar Uros folket som berättar om livet på sjön och sina traditioner. Vi får även en demonstration i hur de bygger sina öar av vass från sjön. Vi spenderar lite tid med dem och för dem som vill kan man handla deras varor. Varför inte en Mercedes Benz! Sedan kan man om man vill ta en tur i de berömda Tortora båtarna. Vänligen observera att det kostar pengar att åka med dessa!

Efter besöket hos Uros folket fortsätter vi till den sceniska och lugna ön Amantani. Där träffar vi vårt värdfolk och visas till huset där vi skall sova över hos en lokal familj. Vi vandrar upp till toppen på ön och kan vid fint väder njuta av en vacker solnedgång över Titicacasjön. (F,L,M)

Dag 9: Amantani – Taquile – Puno.
Vi äter frukost hos våra värdfamiljer, sedan tar vi båten till den lugna ön Taquile där vi tar en promenad till en by. Här får vi avnjuta en traditionell lunch samt se en demonstration om deras berömda vävtekniker. Invånarna på Taquile har till och med blivit utnämnda av UNESCO för sina otroligt vackra väverier.
Efter maten återvänder vi med båt till Puno. (F,L)

Dag 10: Puno – Copacabana – La Paz.
Vi får transfer till busstationen för att ta en turistbuss till La Paz i Bolivia. Turen tar ca 7 timmar och vi besöker många platser med lämningar från Colonialtiden på vägen. Vid ankomsten till La Paz checkar vi in på vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dag 11: La Paz.
Förmiddagen är fri att spendera på egen hand. Passa på att ta en tur med linbanan upp till utsiktsplatsen Mirador för en storslagen vy över La Paz och det bergiga landskapet runt omkring.

På eftermiddagen tar vi en stadsrundtur i La Paz. Turen tar ca 4 timmar och vi besöker stadens mest berömda sevärdheter så som Murillo torget, stadshuset, katedralen samt Pedro Domingo Murillos hus. Vi besöker även den berömda häxmarknaden innan turen avslutas med ett besök till månen…eller nästan i alla fall. Den vackra Moon valley som ligger i utkanten av La Paz har ett landskap som verkligen påminner om månen! Kvällen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dag 12: La Paz -Tiwanaku – La Paz.
Idag tar vi en heldagstur till Tiwanakus arkeologiska plats. Vi besöker museet för att lära oss om denna försvunna kultur innan vi vandrar ut på den arkeologiska platsen där man kan se Akapana pyramiden, Kantatayita, the semi submereged temple, Kalasasaya, the sarcophagus of Putini, the sun door och the Pumapunku temple. Turen tar ca 8 timmar och vid återkomsten till La Paz är kvällen fri att spendera på egen hand. (F,L)

Dag 13: La Paz och hemresa.
Vi får transfer till flygplatsen för att påbörja vår hemresa.
Ankomst Skandinavien nästkommande dag. Dag 14. (F)

Detta ingår ej:
Måltider som inte nämns i dagspresentationen.
Dryck.
Dricks.
Ev. lokala flygplatsskatter.
Entré till Huayna picchu.
Reseförsäkring.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.