Det bästa av Argentina 10 dagar.

             Det bästa av Argentina 10 dagar
       Pris per person från: 17 000 kr

I denna resa besöker du de mest berömda sevärdheterna i Argentina. Från den pulserande storstaden Buenos Aires tar vi oss till några av världens största vattenfall- de mäktiga Iguazu fallen. Turen avslutas tillbaka i Buenos Aires med en Tango show!

 

Detta ingår:
Inrikesflyg: Buenos Aires – Iguazu. Iguazu – Buenos Aires. 
All transfer vid ankomst, avresa och under utflykter.
9 nätter på standardklasshotell inkl. frukost.
Engelsk talande guider.
Stadsrundtur i Buenos Aires.
Halvdagstur av den Brasilianska sidan av Iguazu fallen.
Heldagstur av den argentinska sidan av Iguazu fallen.
Dinner Tango show i Buenos Aires.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:

(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag.)

Dag 1: Ankomst till Buenos Aires.
Vid ankomsten till Buenos Aires möts du upp av den lokala personalen och får transfer till ditt hotell. Här kommer vi att bo i tre nätter.

Dag 2: Buenos Aires.
Idag följer vi med på en halvdags stadsrundtur i staden. Turen börjar med ett besök till det legendariska Plaza de Mayo torget där parlamentshuset Casa Rosada (det rosa huset) ligger. Vi ser även stadshuset från 1754 samt katedralen.

Vi vandrar längs de trädkantade avenyerna som ger ett inslag av lugn i denna annars pulserande storstads metropol.  Vid 9 de Julio Avenue hittar vi de Obelisker som är en symbol för staden.

Vårt nästa besök blir till det pittoreska och färggranna La Boca distriktet. Här finner man spåren av de europeiska immigranterna som kom hit i slutet på artonhundratalet.

Vi hinner även med ett besök till stadens äldsta område, San Telmo, samt Puerto Madero beläget på kanten av Rio de la Plata, vilket är ett gamalt område som rustats upp och blivit till ett modernt affärscentrum i staden.

Vår tur tar oss förbi Palermo, den botaniska trädgården, stadens zoo och the Hippodrome innan vi kommer till slutpunkten för vår tur Recoleta. Detta är ett av stadens mest förnämsta bostadsområden och på den närliggande kyrkogården finns den legendariska Eva Peróns grav. Vi återvänder till hotellet. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dag 3: Buenos Aires.
Dagen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dag 4: Buenos Aires – Iguazu.
Idag får vi transfer till flygplatsen för att flyga till Iguazu. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dag 5: Iguazu.
Idag skall vi ta en halvdags tur till den Brasilianska sidan av fallen.

Vi går över Juan D. Peron och Tancredo Neves broarna som binder ihop staden Puerto Iguazu i Argentina med Foz do Iguacu i Brasilien. Vi fortsätter på den Brasilianska sidan av fallen via Das Cataratas Avenue för att ta oss till Foz do Iguacu nationalparken en av de största parkerna i Brasilien. Under vandringsturen ser man panoramavyer över San Martin ön och några av de största fallen så som the Bozzeti, Two Sisters, San Martin och Three Musketeers. Vi når sedan fram till utsiktspunkten där vi har en fantastisk vy över det stora fallet Devil’s Throat som ligger endast 150 meter bort. Utsikten här blir ändå mer magnifik av de permanenta regnbågarna som syns över fallen.

Vandringsturen slutar vid Floriano Fall där man kan hitta en liten souvenirshop samt den panoramiska hissen. Vi går sedan uppför trapporna till busshållplatsen för att få transfer tillbaka till vårt hotell. (F)

Dag 6: Iguazu.
Idag skall vi utforska den argentinska sidan av Iguazu fallen. Iguazus nationalpark är den äldsta i Sydamerika och har utsetts till ett Mankind Heritage av UNESCO.

Vår tur utgår ifrån besökscentret varifrån vi tar en 15 minuters färd i ett öppet tåg upp till Cataratas Station. Härifrån beger vi oss till fots ut på en vandringstur som tar oss riktigt nära de 275 vattenfallen, där vattnet dånar ned hela 70 meter! Längs leden kan man även se många orkidéer, begonior, fåglar och fjärilar.

Vi tar sedan tåget till Garganta Station och går ca 1200 meter till Devil’s Throat balcony. Här har man full utsikt över det gigantiska Devil’s throat fallet och får vara med om ett av de största skådespelen i världen! Vi återvänder med tåget till besökscentret och får transfer tillbaka till vårt hotell. (F,L)  

Dag 7: Iguazu – Buenos Aires.
Vi får transfer till flygplatsen och flyger tillbaka till Buenos Aires. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. (F)

Dag 8: Buenos Aires.
Dagen är fri att spendera på egen hand.

På kvällen får vi vara med om dinner show med argentinsk tango. Här kommer några av de bästa dansarna inom denna stil att underhålla oss tillsammans med musiker och sångare. Vi njuter av en god middag innan showen. (F, M)

Dag 9: Buenos Aires – Hemresa.
I tid till vårt internationella flyg får vi transfer till flygplatsen för att påbörja vår hemresa. (F)

Dag 10: Ankomst till Skandinavien.

Detta ingår ej:
Internationellt flyg tur och retur till Buenos Aires. – Vi hjälper gärna till att boka detta. Kontakta oss för prisförslag.
Turistavgift i Iguazu (ca 1,50 dollar per dag som måste betalas på plats)
Måltider som inte nämns i programmet.
Dricks – förväntas i Argentina men är ditt eget beslut.
Tjänster som inte nämns i programmet.
Tidig incheckning eller sen utcheckning på hotellen.
Personliga utgifter.
Alkoholhaltiga drycker samt dryck under måltider.
Reseförsäkring.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong.
Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.