South Dakotas Black Hills 6 dagar.

  • DU ÄR HÄR:
  • Home
  • USA
  • South Dakotas Black Hills 6 dagar.

South Dakotas Black Hills 6 dagar.

Pris per person från:26 900 kr

The Black Hills i South Dakota har många intressanta och spännande monument, minnesplatser och nationalparker. Denna tur tar dig med till det berömda Mount Rushmore, västernstaden Deadwood samt Crazy Horse Monument som restes till minne av Sioux indianen. Vi lär oss om urinvånarnas historia, tar en Jeep Safari i Custer State park för att se bison & Buffalo samt besöker grottorna vid Wind Caves National Park vilka är några av de längsta grottkomplexen i världen! Denna tur är utmärkt för den som söker en annorlunda resa i USA.

Tips! Denna tur går utmärkt att förlänga med andra turer i USA eller varför inte ett besök till storstäder som New York, Washington eller Los Angeles. Kontakta oss för vidare information.

Detta ingår:
All transfer.
5 nätters hotellboende inkl. frukost.
Utflykter enligt program nedan med kunniga guider.
Transport under utflykter inkl. Wildlife Jeep Safari i Custer State Park.
Entréavgifter till national parkerna.
Måltider enligt program nedan.
Skatter och avgifter.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Ankomst till South Dakota – Keystone.
Vid ankomsten till Rapid City Airport möts du upp av den lokala personalen och får transfer till ditt hotell beläget i hjärtat av The Black Hills nära Keystone. Efter check in äter vi en gemensam välkomstmiddag. (M)

Dag 2: Badlands – Rapid City.
Idag skall vi besöka Badlands Nationalpark. Den berömda parken består av nästan 99 000 hektar tunnland och innefattar en av de största blandgräsprärierna i USA. Parken etablerades 1939 under namnet Badlands National Monument och blev Nationalpark 1978. Inbäddat i områdets magnifika geologiska bergsformationer finns också en av världens rikaste fossilbäddar. Parken är idag hemvist för bison, bighorns får, präriehundar och svartfotade illrar. Efter besöket i parken stannar vi till vid Wall Drug för att äta lunch. När vi kommer tillbaka till Rapid City besöker vi The Prairie Edge Trading Company där vi lär oss historien om den inhemska konsten och hantverket. Efteråt ges tid att utforska konstgallerierna och butikerna på egen hand. (F,L)

Dag 3: Black Hills.
Efter frukost besöker vi det berömda Mount Rushmore National Memorial där du har gott om tid att utforska området och ta bilder. Efter besöket här stiger vi på ett tåg från 1880-talet tillhörande Black Hills Central Railroad. Tågresan tar oss genom Black Hills national forest och tåget klättrar upp för några av de brantaste kullarna i Nordamerika.

Vårt nästa besök blir till Crazy Horse Monument. Detta kolossala minnesmärke över den berömda Sioux indiankrigaren började byggas för över 70 år sedan och är fortfarande inte färdigställt!

Vid återkomsten till Keystone besöker vi Rushmore Borglum Story Museum och lär oss mer om Gutzon Borglum som skapade det fantastiska monumentet. Därefter ges egen tid för vila och middag.
På kvällen återvänder vi till Mt. Rushmore för att vara med om The Evening Lighting Ceremony, ett utmärkt slut på en fullspäckad sightseeing dag i the Black Hills. (F,L)

Dag 4: Devil’s Tower – Deadwood.
Idag färdas vi nordväst till Wyoming för att beskåda nationens första Nationella minnesmärke – Devil’s Tower. Denna plats är helig för Amerikas urinvånare och vi får lära oss om historien, geologin och folktron i området. Vi tar en scenisk promenad runt detta magnifika monument. Vi återvänder sedan till South Dakota och den ökända västen staden Deadwood. Här kan man besöka Mount Moriah Cemetery, som är viloplats åt den berömda pistolmannen Wild Bill Hickok samt Calamity Jane! Tiden är fri att spendera på egen hand för att denna vilda stads affärer, restauranger och saloon! Vi återvänder sedan till Keystone och vårt hotell. (F)

Dag 5: Wind cave – Custer state park.
Dagen börjar med ett besök till Wind Caves nationalpark där vi tillsammans med en park ranger utforskar de berömda grottorna som är några av de längsta grottkomplexen i världen. I dessa grottor hittar man en unik formation kallad Boxwork som endast finns på några få ställen i världen. Efter besöket i grottorna tar vi en promenad i parken och letar efter bland annat Bison, Älg samt Pronghorn antiloper.

Efter lunch tar vi en Buffalo Jeep Safaritur genom Custer State Park. Har vi tur ser vi en stor mängd vilda djur, inte minst den berömda Buffeln, under vår safaritur. Vi återvänder till Keystone och vårt hotell för en gemensam avskedsmiddag. (F,M)

Dag 6: Hemresa.
Efter frukost får du transfer till Rapid City Airport för hemresa eller vidare färd. (F)

Detta ingår ej:
Internationellt flyg till Rapid City. (Vi kan gärna hjälpa till med att boka detta.)
Måltider som inte nämns i programmet.
Dryck.
Dricks.
Ev. lokala flygplatsskatter.
Reseförsäkring.

Denna turen har följande avgångsdatum under 2022:
Juni 6,13,20,27
Juli 4,11,18,25