Östra Sri Lanka 8 dagar.

Östra Sri Lanka 8 dagar.
Pris per person från: 15 900 kr

Utforska den östra sidan av Sri Lanka! Vår tur börjar i fiskebyn Negombo med dess lokala marknad och härliga stränder. Vi förflyttar oss sedan till Passikudah där tid finns att koppla av på egen hand. Vi utforskar staden Polonnaruwa som är en blandning mellan hinduism och buddhism. Vi hinner även med ett besök till världsarvsplatsen vid Sigiriya, med det berömda Fortress in the sky!

Detta ingår:
Internationellt flyg – tur och retur till Sri Lanka.
All transfer.
Ankomst service på flygplatsen.
7 nätter på standardklasshotell inkl. frukost. Möjlighet finns att köpa till comfortklass.
Utflykter enligt program. Entréavgifter ingår till alla besöksmål.
Engelsktalande guide/chaufför.
2 st. vattenflaskor per gäst.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag )

Dag 1: Ankomst till Sri Lanka.
Vid ankomsten till Sri Lanka möts du upp av en representant och får transfer till ditt hotell som ligger i fiskebyn Negombo. (ca 30 minuters bilresa.)

Resten av dagen är sedan fri att spendera på egen hand. Passa på att njuta av stränderna eller besök fiskmarknaden. För den som vill kan man boka en guidad rundtur av byn. (obs kostar extra!)

Dag 2: Negombo – Passikudah.
Efter frukost får vi transfer till Passikudah. Resan tar ca 8 timmar. Vid ankomsten checkar vi in på vårt hotell, sedan är resten av dagen fri att spendera på egen hand. (För den söm önskar kan man ta ett flyg istället. Kontakta oss för mer information.) (F)

Dag 3 – 4: Passikudah.
Dagarna är fria att spendera på egen hand. För den som vill göra en utflykt i närområdet finns en bil och chaufför till förfogande. (F)

Dag 5: Passikudah – Polonnaruwa – Sigiriya.
Efter frukost får vi transfer till Polonnaruwa. (tar ca 2 timmar). Vid ankomsten får vi en stadsrundtur i staden. Polonnaruwas storhetstid var mellan 1000-1200 talet och här finns en stor blandning av buddism och hinduism. Här finns många ruiner från kungen Parakramabahus tid. Staden användes som bakgrund av bandet Duran, Duran i deras musikvideo ”Save a Prayer” i 1982.

Vi fortsätter sedan ca 2 timmar till Sigiriya där vi spenderar natten. (F)

Dag 6: Sigiriya.
Idag skall vi besöka Sigiriyas klippfästning som finns med på UNESCO:s världsarvslista. ”The fortess in the sky” byggdes redan på 400 talet och räknas som en av Sri Lankas största sevärdheter. Klättra upp på toppen och besök det kungliga palatset samt vakthuset, eller vandra runt i omgivningarna och se de vackra trädgårdarna och grottorna. Det är ca 1200 trappsteg upp till toppen och lika många ned igen!

Efter besöket hit återvänder vi till hotellet för vila.
För dem som önskar kan man boka till ett besök till en traditionell Habarana by och avnjuta en typisk Sri Lankan lunch. (F)

Dag 7: Sigiriya – Colombo.
Vi får transfer till Colombo, tar ca 5 timmar. Vid ankomsten checkar vi in på vårt hotell. För dem som vill kan man ta en stadsrundtur med tuk tuk taxi under eftermiddagen. Besök gärna Galle Face Green varifrån man har en underbar utsikt över Indiska oceanen. (F)

Dag 8: Hemresa.
Vi får transfer till flygplatsen för att påbörja vår hemresa. Beroende på dina flygtider blir ankomsten till Skandinavien samma eller nästföljande dag.

Tips! Kombinera gärna denna resa med några dagars sol och bad på Maldiverna. Vi har ett stort utbud av resorter här. Kontakta oss för mer information.

Detta ingår ej:
Visa kostnader.
Dricks.
Tillstånd för att använda kamera och video.
Måltider som inte omnämns i programmet.
Dryck vid måltider.
Tidig check in och sen check out.
Reseförsäkring.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.