Klassiska Sri Lanka 10 dagar.

Klassiska Sri Lanka 10 dagar
Pris per person från: 15 900 kr

Vår klassiska Sri Lanka tur tar dig med till några av Sri Lankas mest berömda besöksmål. Många av dem finns också med på UNESCO:s världsarvslista och har både kulturellt och historiskt värde. Vi börjar turen i Kandy där vi besöker Elefantfristaden och tittar på en traditionell dansuppvisning. Vi besöker även Nuwara eliya kallad ”det lilla England” samt det berömda Fortress in the sky byggt på en hög klippa. Vi förflyttar oss till Bentota där vi utforskar Madu floden och ser sköldpaddor kläckas i Kosgoda. Turen avslutas med avkoppling vid stränderna vid Bentota. Välkommen till det klassiska Sri Lanka.

Detta ingår:
Internationellt flyg – tur och retur till Sri Lanka.
All transfer.
Ankomst service på flygplatsen.
9 nätter på hotell inkl. frukost och middag.
Utflykter enligt program. Entréavgifter ingår till alla besöksmål.
Engelsktalande guide/chaufför.
2 st. vattenflaskor per gäst.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet. 

Dagspresentation:
F= Frukost, L= Lunch, M= Middag

Dag 1: Ankomst till Sri Lanka
Vid ankomsten till Sri Lanka möts du upp av en representant och får transfer till hotellet som är beläget i Kandy. (ca 3 timmars bilresa)
Resten av dagen är sedan fri att spendera på egen hand. (M)

Dag 2: Kandy – Rambukkana – Kandy
Idag besöker vi Millennium Elephant Foundation beläget i Rambukkana (ca 1 ½ timmes bilresa) Denna frivilliga organisation grundades 1999 och här ger man en fristad till elefanter. Här kommer vi riktigt nära dessa snälla jättar och får lära oss mer om dem och deras liv.

Vi återvänder sedan till Kandy för att besöka Temple of the Tooth som finns med på världsarvslistan. Här låg singalesernas sista fäste och platsen anses helig av buddisterna. I närheten ligger även ruinerna av det kungliga palatset Maha Wasala. På kvällen får vi vara med om en dansuppvisning och se många av de olika folkdanserna som finns på Sir Lanka. (F,M)

Dag 3: Kandy – Nuwara Eliya – Kandy
Efter frukost åker vi till staden Nuwara eliya (tar ca 2 ½ timme.) På vägen besöker vi ett teplantage där man får vara med och plocka te. Vid ankomsten till Nuwara Eliya får vi en stadsrundtur i staden som kallas “det lilla England.” Här syns tydligt att Sri Lanka varit en brittisk koloni då man kan se brittisk arkitektur lite här och var. I Victoria parken har man chans att få se manga olika fågelarter.

Vi återvänder till vårt hotell i Kandy. (F,M)

Dag 4: Kandy – Sigiriya – Matale – Kandy
Idag beger vi oss till Sigiritya (ca 2 ½ timmes bilresa) för att besöka dess klippfästning som finns med på UNESCO:s världsarvslista. ”The fortess in the sky” byggdes resan på 400 talet och räknas som en av Sri Lankas största sevärdheter. Klättra upp på toppen och besök det kungliga palatset samt vakthuset, eller vandra runt i omgivningarna och se de vackra trädgårdarna och grottorna.

På vägen tillbaka till Kandy besöker vi kryddgården i Matale och lär oss om att odla kryddor. För dem som vill kan man köpa med sig några. Kvällen är fri att spendera på egen hand. (F,M)

Dag 5: Kandy – Bentota.
Vi får transfer från Kandy till Bentota. Tar ca 4 ½ timme. Vid ankomsten checker vi in på vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (F,M)

Dag 6: Bentota- Madu – Galle – Bentota.
Efter frukost får vi transfer till Balapitiya för att ta en båtsafari längst Madu floden. Floden är hemvist för över 300 olika sorters växter samt runt 250 olika djurarter. Här finns en av Sri Lankas sista pristine mangroveskogar. Vi fortsätter till Kosgoda för att besöka en sköldpaddsfristad. Här finns fem olika sorters sköldpaddor – Green Turtles (Chelonia mydas), Hawksbill Turtle (Eretmochelys imbricata), Loggerhead Turtle (Caretta caretta), Leatherback Turtle (Dermochelys coriacea) och Olive Ridley Turtle (Lepidochelys olivacea). Ägg samlas in av byborna och fiskarna och tas med hit där djuren får kläckas och växa upp i frid. På så sätt hoppas man kunna bevara dessa utrotningshotade djur.

Vi fortsätter till Galle där vi går en stadsrundtur och besöker det gamla fortet som var portugisernas och holländarnas landmärke under deras kolonial tid. Efter en fullspäckad dag återvänder vi till vårt hotell i Bentota för middag. (F,M)

Dag: 7–9 Bentota
Dagarna är fria att spendera på egen hand för att koppla av och njuta av stränderna och lugnet innan det är dags för hemresa. (F,M)

Dag: 10 Hemresa
Vi får transfer till flygplatsen för att påbörja vår hemresa. (Ca 2 ½ timmes bilresa) (F)

Detta ingår ej:
Reseförsäkring.
Visa kostnader.
Dricks.
Tillstånd för att använda kamera och video.
Luncher.
Dryck vid måltider.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.