Indien och Maldiverna 12 dagar.

Indien och Maldiverna 12 dagar.
Pris per person från: 25 900 kr.

Denna tur går till både den populära gyllene triangeln i Indien samt till sol och bad paradiset Maldiverna. Vi börjar i huvudstaden Delhi för att sedan flytta oss till Jaipur med Amer fort och elefantridning i mån av plats. Vår tur tar oss sedan med till Indiens mest berömda besöksmål det makalösa Taj Mahal. Vi tar sedan flyget till Maldiverna där vi bor på Fun Island resort och njuter av solen och det varma vattnet. Varför inte engagera sig i någon vattensport?

Tips! För den som önskar kan man köpa till 4 eller 5 * hotellstandard samt välja att uppgradera till en annan resort på Maldiverna. Vi har många resorter till förfogande. Kontakta oss så finner vi den som passar era önskemål bäst!

Detta ingår:
Internationellt flyg till Delhi och hem från Male.
Internationellt flyg mellan Delhi och Male.
6 nätter i Indien i standard dubbelrum på 3 * hotell inkl. frukostbuffé.
5 nätter på Fun Island på Maldiverna i en deluxe beach bungalow inkl. helpension.
Privata transporter i Indien.
Speedboat till och från Fun Island och huvudön Male.
Engelsktalande guider på alla sevärdhetsturer utom vid besöket till Abhaneri , som är på egen hand utan guide.
Inträdesbiljetter till alla platser som vi besöker i enlighet med resplanen.
Elefantridning i Jaipur i mån av plats.
Välkomstdrink på Maldiverna.
En vattenflaska per dag under vistelsen på Maldiverna.
Vatten ingår vid måltiderna på Maldiverna.
Te och kaffekokare på rummet på Maldiverna.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Ankomst till Delhi.
Vid ankomsten till Delhi möts du upp av den lokala personalen för att få transfer till ditt hotell. Resten av dagen är fri för att upptäcka Delhi på egen hand och för att vila upp sig efter nedresan.

Dag 2: Delhi.
Idag får vi en stadsrundtur i Delhi och lär känna stadens mest berömda sevärdheter. Vi börjar i det nya Delhi med ett besök till det stora mausoleet som restes till Moghul kejsaren Humayuns ära. Vi fortsätter sedan till minareten Qutub Minar från 1200 talet. Vi ser även India Gate war memorial, the Parliament building och Raj Bhavan – presidentpalatset.

Under eftermiddagen besöker vi gamla Delhi med Raj Ghat, en lugn och vacker minnesplats till Mahatma Gandhi. Vi fortsätter till en av Asiens största moskéer Jama Masjid, besöker gateway to Chandni Chowk innan vår tur avslutas med ett besök till den färgglada marknaden. (F)

Dag 3: Delhi – Jaipur.
Idag får vi transfer till Jaipur, vilket tar ca 5-6 timmar. Vid ankomsten till Jaipur checkar vi in på vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dag 4: Jaipur.
Efter frukost åker vi till Amer som en gång var huvudstaden i Rajput kungariket. Här ligger en av Indiens stora sevärdheter, det berömda Amer Fort. Fortet ligger i all sin prakt på en kulle i närheten av staden. Fortet omges av befästningar och har en fin utsikt över Moat sjön. Vi tar oss upp till fortet via jeep eller elefant och strosar runt bland dess många borggårdar och salar. På väg tillbaka till Jaipur stannar vi vid Hawa Mahal för fotografier. Här brukade hovdamerna sitta bakom murarna och studera livet på gatorna i staden nedanför. Vi stannar även vid Stadspalatset, där den gamla kungafamiljen fortfarande bor. Palatset ligger i gamla staden och har ett stort museum där man kan se smycken, färgglada kostymer, träkonst samt keramik. Eftermiddagen är fri för att utforska Jaipur på egen hand. Staden är extra känd för sina fina smycken och textiler så shopping kan stå på programmet idag! (F)

Dag 5: Jaipur –Fatehpur Sikri – Agra.
Idag tar vi en 6 timmars resa till Agra. På vägen besöker vi Abhaneri och Fatehpur Sikri. Byn Abhaneri ligger i norra Rajasthan och här finns en djup brunn som användes till vattenreservoar förr i tiden. Brunnen ligger mitt emot templet som dedikerats till Harshat Mata. Vi fortsätter sedan till Fatehpur Sikri. Den ödelagda staden är bygd i röd sandsten av the Great Mughal kjesaren Akbar på 1500 talet. På sin tid var staden större än London och hade många palats och moskéer inom dess väggar. Strosa runt och beundra de nästa intakta byggnaderna.

Vi kommer fram till Agra och checkar in på vårt hotell. (F)

Dag 6: Agra.
Idag skall vi besöka det magnifika Taj Mahal. Taj Mahal byggdes på 1500-talet av kejsaren Shah Jahan. Den är symmetriskt byggd i vit marmor och gör sig lika bra från alla vinklar. Denna byggnad är ett mästerverk som tog mer än två decennier att bygga och idag är byggnaden en symbol för en mans kärlek till sin hustru. Platsen får alla som tror att choklad och blommor är tillräckligt för att uttrycka sin kärlek att tänka igen. Vår tur tar oss sedan med till Agra Fort. Det röda fortet är byggt i en mängd olika stilar från 1100-talet till 1600-talet. Vi återvänder till Delhi dit vi anländer sen kväll. Vi checkar in på vårt hotell. (F)

Vänligen observera att Taj Mahal är stängt på fredagar.

Dag 7: Delhi – Maldiverna
Idag får vi transfer till flygplatsen för att flyga till ögruppen Maldiverna. Vid ankomsten får vi transfer till vår resort. Nu skall vi njuta! (F)

Dag 7-12: Maldiverna.
Fun Island resort ligger i södra Male atollen endast 45 minuter ifrån flygplatsen. Hit tar man sig enkelt med speedboat. På Fun Island bor vi i en Deluxe Beach bungalow som ligger direkt mot de vita sandstränderna. Resorten har två restauranger, eget gym och spa. Här finns många vattenaktiviteter att prova på så som vindsurfing, dykning, snorkling samt att paddla kanot. Man kan också engagera sig i en match beachvolleyboll eller varför inte bara koppla av och njuta! (F,L,M)

Dag 12: Hemresa.
Vi får transfer till flygplatsen för att påbörja vår hemresa. Beroende på dina flygtider anländer du till Skandinavien samma eller nästföljande dag.(F)

Detta ingår ej:
Avgifter för turistvisa till Indien.
Alla måltider som inte nämns i resplanen.
Alla personliga utgifter för dricks, tvätt, telefonsamtal, skatt, alkoholhaltiga drycker, avgifter för kameror och videokameror vid sevärdheter, kostnader för läkare eller medicin, skatt för att lämna flygplatsen etc.  
Reseförsäkring.

Var god att notera
Vi checker in på hotellen efter kl. 12.00. Vi checkar ut innan kl. 12.00.
Taj Mahal i Agra är stängt på fredagar.
Elefantridning vid besöket på Amer Fort i Jaipur erbjuds i mån av plats då regeringen har börjat att begränsa antalet ridturer. Kunder som vill rida på en elefant får själva stå i kö och se om de får möjlighet till elefantridning. Det finns inga garantier även om de köar att de får rida på en elefant om dagens kvot redan har uppfyllts. Om elefantridningen utgår så får våra kunder åka Jeep upp till fortet istället.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.