Vietnam & Kambodja 15 dagar.

Vietnam & Kambodja 15 dagar.
Pris per person från: 27 500 kr

Kombinera två spännande länder i Sydostasien! Resan börjar i Vietnam där vi besöker landets pulserande huvudstad samt den vackra Halong Bay bukten med sina kalkstensklippor. Vi förflyttar oss sedan till mitten av landet för att utforska hantverkstaden Hoi An, njuter av utsikten från Marble mountains samt vandra runt i det vackra Hue. Vi fortsätter ytterligare söder ut och kommer till södra Vietnams gamla huvudstad Saigon eller Ho Chi Minh City som staden numera kallas. Här tittar vi på operahuset, det gamla presidentpalatset och Hotel de Ville. Vi besöker även de berömda Cu Chi tunnlarna, en relik från Vietnamkriget, samt kokosnötsfabrikerna längs Chet Say floden.
Därefter är det dags att förflytta sig till Kambodja, för ett besök till Phnom Penh och den berömda silver pagodan. Vi besöker Siem Reap med dess tempel och turen avslutas med det mest berömda av dem alla – Angkor Wat!

Detta ingår:
Internationellt flyg in till Hanoi och hem från Siem Reap.
Internationellt flyg från Ho Chi Minh – Phnom Penh.
Inrikesflyg från Hanoi – DaNang/Hue – Ho Chi Minh/Phnom Penh – Siem Reap i ekonomiklass.
Privat transfer i fordon med AC.
Privat båt på Perfume river och Mekong river.
13 nätter på standard klass hotell inkl. frukost. Möjlighet finns att köpa till comfort klass.
1 natt på båt i Halong Bay i deluxe rum.
Utflykter enligt program nedan. Entréavgifter ingår.
Engelsktalande guider.
Måltider enligt nedan.
2 flaskor mineral vatten per person per dag.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dag 1: Ankomst Hanoi
Vid ankomsten till Hanoi möts du upp av den lokala personalen och får transfer till ditt hotell. (ca 45 min) Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. På kvällen blir det en välkomst middag på en lokal restaurang med en traditionell Water Puppet show. (M)

Dag 2: Hanoi
Idag får vi en stadsrundtur i Hanoi. Vi tar bussen till det historiska Ba Dinh där vi besöker torget. Det var här Ho Chi Minh deklarerade Vietnam som en självständig stat i 1945 och vi ser hans mausoleum. Vi fortsätter sedan till One Pillar Pagoda bygd av buddisterna redan på 1000-talet. Vi ser även Tran Quoc Pagoda, Quan Thanh Temple och Van Mieu innan vi äter lunch på en lokal restaurang. På eftermiddagen besöker vi bla. Hoan Kiem Lake, Ngoc Son Temple och The Huc bridge samt tar en cykeltur runt Hanois gamla kvarter bestående av 36 gator. Vi återvänder till hotellet där vi spenderar natten. (F,L)
Tips! För den som önskar kan man på kvällen ta en ca 2-3 timmars tur till Hanois gamla kvarter och prova att äta som lokal befolkningen gör! Vi får se hur man lagar till berömda maträtter och smaka pärlor som Banh My Hanoi, Vietnamese Rice Wine och Egg Coffee. Turen kostar 18 dollar per person och måste bokas av minst 2 personer. Kontakta oss för mer information.

Dag 3: Hanoi – An Vi -Hanoi
Idag tar vi en heldagstur till byn An Vi. Vi hämtas vid 8 snåret på hotellet för att åka söderut till An Vi. (tar ca 1 timme) Vid ankomsten möts vi upp av vår lokala värd som visar oss till sitt hem. Vi blir inbjudna på fika och får lära oss om livet i byn. Vi tar sedan en cykeltur genom landskapet för att se olika odlingar, passera förbi katolska kyrkan, Gia Le Pagoda samt skolan. Vi kommer sedan till Đình Trung – en mötesplats för böner och den lokala marknaden där man säljer allt från frukt och boskap till kläder.

Vi återvänder till vår värds hus för en kall dryck innan vi får hjälpa till att förbereda lunchen. Vi äter en traditionell lunch ihop med familjen och får chans att prata med dem om deras vardag. Efter lunch ges tid till avkoppling och för den som vill kan man njuta av den vackra orkidéträdgården.
Vi går sedan på en rundtur i byn och besöker ett hushåll som gör Tofu samt det gamla huset byggt i äkta gammaldags arkitektur. Efter turen är det dags att ta farväl av vår värd och återvända med bil till Hanoi.
Kvällen är sedan fri att spendera på egen hand. (F,L)

Dag 4: Hanoi – Halong Bay
Efter frukost får vi transfer till Halong Bay (ca 3 timmar). Här skall vi ta en båtutflykt i bukten och njuta av det underbara landskapet. Under ca 5 timmar kryssar vi runt för att studera och förundras över de ca 3000 kalkstenarna som reser sig upp ur det klara smaragdfärgade vattnet. Här finns gott om grottor och stränder och man kan passa på att ta ett uppfriskande dopp. Vi sover över på vår båt. (F,L,M)

Dag 5: Halong bay – Hanoi – Da Nang – Hoi An.
Vi vaknar ombord på vår båt och äter frukost innan vi fortsätter vår kryssning med ett besök till Luon grottan. Vi äter sedan lunch innan vi beger oss tillbaka till hamnen. Vi får nu transfer till flygplatsen för att flyga söderut till Da Nang. Vid ankomsten möts vi upp av den lokala personalen och får transfer till Hoi An (ca 60 min) och vårt hotell. (F,L)

Dag 6: Hoi An.
Idag tar vi en stadsrundtur till fots i Hoi An och besöker bland annat Japanese covered bridge, Hantverksshopparna, Tan Ky old house, Fujian assembly hall samt Chuc Thanh Pagoda från 1400-talet. Vi äter lunch på en lokal restaurang, sedan är eftermiddagen fri att spendera på egen hand. Fortsätt utforska staden eller njut av stränderna. (F,L)
Tips! För den som önskar kan man boka följande tilläggstur:
Hoi An Countryside With “Xe Ôm” – Tour run daily 07h30 – 11h30
Vi färdas vägar som få tidigare färdas på tillsammans med våra Xe Om förare.
Vi blir hämtade på hotellet av Xe Om förarna. Xe Om är en sorts motorcykel/vespa som är populär bland lokalbefolkningen här. Vi stiger upp bakpå cyklarna och åker över en bro till Cam Kim Island där vi följer flodbanken ut på den vackra landsbygden. Vårt första stopp blir till Ancestral House of Mr. Huynh Ri. Vi träffar lokalbefolkningen och får lära oss hur de väver mattor, jordbrukstekniker, hur man gör en perfekt “Bánh Đập” samt hur man rostar kaffe.

Härnäst korsar vi den 300 meter långa bambubron för att komma till Binh Duong Hamlet. Se till att du sitter säkert på cykeln under överfarten! Vi kommer till Thu Bon floden och här utforskar vi Noi Rang marknaden och Duy Hai fiskmarknaden.

På vägen tillbaka till hotellet korsar vi Cua Dai Bron varifrån man har en vacker panoramautsikt över Hoi An. Turen avslutas vid ankomsten till hotellet.
Turen kostar 68 dollar per person och måste bokas av minst 2 personer. Bokar man mer än 3 personer tillsammans kan man få rabatt. Kontakta oss för mer information.

Inkluderat i turen: Motorcykel med erfaren förare. Dryck- vatten, kaffe eller soft drink, Banh Dap riskakor, entréavgifter till ancient house samt bambubron. Engelsktalande guide, hjälm, regnjacka, kallt mineralvatten.

Dag 7: Hoi An – DaNang – Hue.
Efter frukost förflyttar vi oss till Hue, vilket är ca 3 timmars körsträcka. Vi stannar på vägen vid Cham Muséet samt vid de vackra Marble mountains och Hai Van Pass varifrån man har en underbar utsikt över havet. Vid ankomsten till Hue checkar vi in på vårt hotell. (F,L)

Dag 8: Hue.
Idag skall vi utforska den vackra staden Hue. Vi börjar med att ta en båttur längs Perfume River för att besöka Thien Mu pagodan. Vi tar sedan bilen till Ming Mang kejsarens mausoleum. Efter lunch besöker vi Imperial Citadel, Flag Tower, Noon Gate, Nine Dynasty Urns, Nine Holy Cannons, Thai Hoa Palace. Dagen avslutas med en shoppingtur till Dong Ba marknaden. (F,L)

Dag 9: Hue – Ho Chi Minh City.
Vi checkar ut tidigt för att förflytta oss till flygplatsen och flyga söderut till Ho Chi Minh City eller Saigon som staden tidigare kallades. Vid ankomsten möts vi upp av den lokala personalen och får transfer till vårt hotell. Vi äter lunch på en lokal restaurang.

På eftermiddagen tar vi en stadsrundtur där vi ser bla. Operahuset, gamla Hotel de Ville (från 1901), Notre dame Cathedral, Central Post office och det gamla president palatset. Vi avslutar dagen med ett besök till War Remnants Museum. (F,L)

Dag 10: Saigon – Ben tre – Phong nam – Saigon.
Vi blir hämtade på hotellet vid 8 snåret för att ta en ca 2 timmars bilfärd till Ben Tre. Vid Phong Nẫm bron går vi ombord på vår båt för att färdas längs Chẹt Sậy river. Vi passerar lastbåtar och ser kokosnötsfabriker längs flodbankarna. Vi besöker en brickyard för att få se hur folk gör tegelstenar samt besöker en av fabrikerna för att se hur man utvinner kokosnötterna. På vägen till Cái Sơn canal kan vi avnjuta en kokosnötsvattendryck. Vid Cái Sơn ser vi lokala fiskare och besöker godisugnen för att smaka kokosnöts godis!
Vi äter lunch i byn Nhon Thanh och besöker Hung Voung Wharf innan vi återvänder till Ho Chi Minh City (Saigon) och vårt hotell. (F,L)

Dag 11: Ho Chi Minh City – Cu Chi – Phnom Penh.
På förmiddagen besöker vi de berömda Cu Chi tunnlarna. Tunnlarna är belägna ca 2 timmar norr om staden och grävdes ut 1948 under fransk Indokina kriget. Under Vietnamkriget, som här i landet kallas American War, utvidgades de till att skapa en hel stad under marken. Vi besöker tunnlarna och får en bättre förståelse för soldaternas liv och vardag under de långa krigsåren. Vi äter sedan lunch på en lokal restaurang, innan vi beger oss till flygplatsen för att fortsätta vår resa till Kambodja. Vid ankomsten till Phnom Penh möts vi upp av den lokala personalen och får transfer till vårt hotell. Kvällen är fri att spendera på egen hand. (F,L)

Dag 12: Phnom Penh.
Idag får vi en stadsrundtur i Phnom Penh där vi besöker Nationalmuseet – Musee des Beaux-Arts från 1917. Vi fortsätter till det kungliga palatset som öppnades 1870 och innefattar bla. the Royal Residence, the Throne Hall och the Silver Pagoda. The Silver Pagoda (Wat Preah Keo Morokat) är en av stadens mest besökta platser och här finns många historiska föremål. Vi äter lunch på en lokal restaurang innan vi besöker Toul Sleng Prison Museum och the Killing Fields of Choeung Ek. Detta är en påminnelse om Kambodjas dystra förflutna under Pol Pot regimen och en minnesplats över de millioner offer som gick åt mellan 1975-1979. Turen kan vara jobbig men är en viktig del av Kambodjas historia. (F,L)

Dag 13: Phnom Penh – Siem Reap.
På morgonen checkar vi ut från hotellet och får transfer till flygplatsen för att flyga till Siem Reap. Vid ankomsten möts vi upp av den lokala personalen och får transfer till vårt hotell. Vänligen observera att rummen kanske inte är klara förens på eftermiddagen och i väntan på detta tar vi ett besök till Prasat Kravan och templet Ta Prohm, som många anser är områdets vackraste. Under dagen besöker vi också Takeo, Chau Say Tevoda, Thommanon, Preah Khan templet samt fontänen Neak Pean och de kungliga baden vid Srah Srang. På kvällen äter vi middag på en lokal restaurang och njuter av en traditionell Apsara dance show. (F,L,M)

Dag 14: Siem Reap – Angkor Wat.
Nu har det blivit dags för att besöka Kambodjas mest berömda sevärdhet – det storslagna templet Angkor Wat. Staden Angkor var huvudstad för Khmer folket som levde mellan 802 till 1431 och många historiker anser att templet från 1100-talet är det bästa exemplet på deras storslagna kultur och arkitektur. Templets fem torn, som finns avbildade på Kambodjas flagga, symboliserar Meru’s fem toppar medan den närliggande väggen representerar bergen vi världens ände och vallgraven havet bakom.
Efter lunch besöker vi den gamla staden Angkor Thom, även denna från 1100-talet. Under turen besöker vi också de gamla ruinerna av South Gate of Angkor Thom, där man kan se ansikten urkarvade i stenen, Bayon Temple, the Royal Enclosure, Phimeanakas, the Elephant Terrace och the Terrace of the Leper King. På kvällen beger vi oss till Phnom Bakeng hill top för att vi vackert väder njuta av en underbar solnedgång. (F,L)
Vänligen notera att följande regler gäller för besökare till Ankot wat.
*Besökare skall bära respektfull klädsel och denna skall täcka axlar och knän. (Inga kortbyxor och minikjolar)
* Man får köa för att klättra upp till Bakan Tower vid Angkor Wat. Barn under 12 år tillåts inte att klättra upp här.
* 4 dagar i månaden, som är de Buddistiska sabbatsdagarna, är templet stängt.

Dag 15: Hemresa.
Dagen är fri att spendera på egen hand tills det är dags för hemresan. Beroende på dina flygtider blir ankomsten till Skandinavien samma eller nästkommande dag. (F)

Detta ingår ej:
Visum till Vietnam och Kambodja.
Måltider som inte nämns i programmet.
Dryck.
Tilläggstur i Hanoi och Hoi An.
Dricks.
Reseförsäkring.

Obs! Man kan få rabatt på turen om man bokar 3 resenärer eller fler i sällskap.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass. Vi reserverar oss för valutaförändringar.