Klassiska Kambodja 10 dagar

Klassiska Kambodja 10 dagar.
Pris per person från: 20 400 kr

Upplev Kambodjas långa förflutna med mycket historia och tårar. Vi besöker Phnom Penh med dess nationalmuseum samt kungliga palats och silver pagoda. Vi tittar på templet Suryagiri från 1100talet och besöker marknaderna vid Sangker floden. Givetvis besöker vi också Kambodjas mest kända och klassiska sevärdhet. Det stora templet Angkor Wat som finns med på UNESCOs världsarvslista!

Detta ingår:
Internationellt flyg till Phnom Penh och hem från Siem Reap.
9 nätter på hotell inkl. frukost.
Privat transport i ett fordon med AC.
Engelsktalande guide.
Utflykter enligt program.
Entréavgifter.
Privat båt på Tonle Sap lake.
Måltider enligt program.
2 flaskor mineralvatten per person per dag.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag.)

Dag 1: Ankomst Phnom Penh.
Vid ankomsten till Phnom Penh möts du upp av den lokala personalen och får transfer till ditt hotell. (ca 35 min) Resten av dagen är fri att spendera på egen hand och vila upp sig efter resan.

Dag 2: Phnom Penh.
Idag får vi en stadsrundtur i Phnom Penh där vi besöker Nationalmuseet – Musee des Beaux-Arts från 1917. Vi fortsätter till det kungliga palatset som öppnades 1870 och innefattar bla. the Royal Residence, the Throne Hall och the Silver Pagoda. The Silver Pagoda (Wat Preah Keo Morokat) är en av stadens mest besökta platser och här finns många historiska föremål. Vi äter lunch på en lokal restaurang innan vi besöker Toul Sleng Prison Museum och the Killing Fields of Choeung Ek. Detta är en påminnelse om Kambodjas dystra förflutna under Pol Pot regimen och en minnesplats över de millioner offer som gick åt mellan 1975-1979. Turen kan vara jobbig men är en viktig del av Kambodjas historia. (F,L)

Dag 3: Phnom Penh.
Efter frukosten tar vi en utflykt till Phnom Chiso där vi besöker det för-angkorianska Brahmin templet Suryagiri. Templet är från 1100 talet och ligger på toppen av en kulle. Man kan klättra upp 503 steg till toppen för att njuta av en under utsikt över de närliggande slätterna. Vi fortsätter sedan till en traditionell by där man väver med silke innan vi vänder åter mot Phnom Penh. På vägen stannar vi i Prasat Neang Khmau och tittar på the temple of the Black Goddess samt Ta Promh och Yeay Pau. (F,L)

Dag 4: Phnom Penh – Battambang.
Vi får transfer i en privat bil till Battambang. (Tar ca 7 timmar) I denna stad finns många lämningar från de franska kolonisterna. På vägen besöker vi byn Kompong Loung. Vi checkar in på vårt hotell innan vi tar en tur längst med den pittoreska Sangker floden. Här kan vi se Wat Slaket Pagoda som var bostad åt provinsens buddistiska patriark. Vi äter lunch innan vi njuter av en biltur genom det vackra landskapet med sina små byar och risfält. Vi besöker en marknad där man kan se hur den berömda fiskpastan Prahoc görs samt ett ställe där man gör ris kokat i bambu kallad steam sticky rice. Vi återvänder sedan till Battambang. (F,L,M)

Dag 5: Battambang.
På morgonen kan man utforska denna pittoreska stad och studera den vackra franska arkitekturen. Efter lunch kör vi (ca 1 timme) till det gamla templet Phnom Banan som byggdes på 900 talet. Templet som ligger ca 30 km från staden på toppen av ett berg var ett hinduiskt tempel. Vi äter middag på en lokal restaurang. (F,L,M)

Dag 6: Battambang.
Idag tar vi en heldagstur till Pailin (ca 1 timmes körväg) som var ett fäste för Khmer Rouge folket och här finns gott om rubiner, safirer och andra ädelstenar. Vi tar en sightseeingtur i staden innan lunch. Vi återvänder till Battambang för middag. (F,L,M)

Dag 7: Battambang – Siem Reap – Tonle Sap Lake.
På morgonen checkar vi ut från hotellet och får transfer till Siem Reap (ca 4 timmars färd). Vid ankomsten äter vi lunch och checkar in på vårt hotell.
På eftermiddagen besöker vi den flytande by Chong Khneas. Vi tar en tur med en traditionell träbåt på Tonle Sap Lake som också kallas ”the great lake” och är en av de största sjöarna i Asien. Ute på öarna finns både skolor, restauranger och sjukhus. Vid återkomsten till Siem Reap är resten av dagen fri att spendera på egen hand. (F,L)

Dag 8: Siem Reap – Angkor Wat.
Nu har det blivit dags för att besöka Kambodjas mest berömda sevärdhet – det storslagna templet Angkor Wat. Staden Angkor var huvudstad för Khmer folket som levde mellan 802 till 1431 och många historiker anser att templet från 1100-talet är det bästa exemplet på deras storslagna kultur och arkitektur. Templets fem torn, som finns avbildade på Kambodjas flagga, symboliserar Meru’s fem toppar medan den närliggande väggen representerar bergen vi världens ände och vallgraven havet bakom.

Efter lunch besöker vi den gamla staden Angkor Thom, även denna från 1100-talet. Här kan man se Prasat Kravan med dess unika tegel skulpturer samt Ta Prohm som räknas som ett av områdes mest vackra och mystiska tempel. Templet ligger inbäddat i skogen och har till skillnad från de andra inte utforskas lika mycket, vilket gör att det än idag påminner om hur alla Angkors tempel såg ut när de europiska upptäcktsresandena snubblade på dem!
Under turen besöker vi också de gamla ruinerna av South Gate of Angkor Thom, där man kan se ansikten urkarvade i stenen, Bayon Temple, the Royal Enclosure, Phimeanakas, the Elephant Terrace och the Terrace of the Leper King. (F,L)

Vänligen notera att följande regler gäller för besökare till Ankot wat.
*Besökare skall bära respektfull klädsel och denna skall täcka axlar och knän. (Inga kortbyxor och minikjolar)
* Man får köa för att klättra upp till Bakan Tower vid Angkor Wat. Barn under 12 år tillåts inte att klättra upp här.
* 4 dagar i månaden, som är de Buddistiska sabbatdagarna, är templet stängt.

Dag 9: Siem Reap – Angkor.
Idag åker vi norr om staden till Angkors nationalpark för att besöka Cambodian Landmine Museum and Relief Facility. Vi besöker även Wat Thmey (Killing Fields) som användes av Khmer Rouge regimen. Vi återvänder sedan till staden för att besöka Angkor National Museum där vi kan lära oss mer om Angkor civilisationen. Middagen intas på en lokal restaurang med den traditionell Apsara dance show. (F,L,M)

Dag 10: Hemresa.
Vi får transfer till flygplatsen för att påbörja vår hemresa. (F)
Beroende på våra flygtider ankommer vi Skandinavien samma kväll eller nästkommande dag.

Detta ingår ej:
Visum till Kambodja.
Måltider som inte nämns i programmet.
Dryck.
Dricks.
Reseförsäkring.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.