Klassiska Indien 12 dagar.

Klassiska Indien 12 dagar.
Pris per person från: 16 300 kr.

Denna tur går till några av Indiens mest klassiska sevärdheter. Vi börjar i huvudstaden Delhi för att ta oss till Jaipur och Amer fort, där man kan rida elefant i mån av plats. Vi fortsätter till Agra med det makalösa Taj Mahal som står med på det flesta måste lista för ett besök till Indien. Vi fortsätter sedan mot Orchha och den spirituella huvudstaden Varanasi, som är helig för många Hinduer. Turen avslutas tillbaka i Delhi och vi har fått med oss det mest klassiska av Indien i bagaget!

Detta ingår:
Internationellt flyg tur och retur till Delhi.
11 nätter i dubbelrum inkl. frukostbuffé varje dag.
Transporter som har luftkonditionering.
Tågbiljett Agra – Jhansi i luftkonditionerad vagn.
Engelsktalande guider på alla sevärdhetsturer.
Inträdesbiljetter till alla platser som vi besöker i enlighet med resplanen.
Elefantridning i Jaipur i mån av plats.
Båttur på Ganges floden i Varanasi.
Rickshaw ride i Varanasi.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:

Dag 1: Anländer till Delhi.
Vid ankomsten till Delhi möts du upp av den lokala personalen för att få transfer till ditt hotell. Resten av dagen är fri för att upptäcka Delhi på egen hand. Delhi är full av fin arkitektur och kontraster. En del av staden är mer utvecklad med höga hus, pulserande stadsliv, smakrika kulinariska upplevelser och modern konst. Medan den andra delen av staden är fylld av antik konst, vackert bevarad arkitektur och en rik historia. Ta en promenad i folkvimlet men se upp för trafiken och de små taxibilarna Tuc-Tuc som verkar vara överallt!

Dag 2: Delhi.
Idag får vi en stadsrundtur i Delhi och lär känna stadens mest klassiska sevärdheter. Vi börjar i det gamla Delhi där vi besöker Qutub Minar från det sena 1100 talet. Vi besöker även Humayun’s tomb som byggdes åt Mughal kejsaren och var en föregångare till det berömda Taj Mahal. Vi ser även India Gate, the Parliament building och Rastrapati Bhawan – presidentpalatset.

På eftermiddagen utforskar vi det gamla Delhi som är rikt på fantastiska historier från det förflutna. Vi besöker Raj Ghat, en minnesplats till Mahatma Gandhi, Red Fort och Jama Masjid, som är en av Asiens största moskeér bygd 1656. Moskén har plats för 25 000 besökare. Vi besöker även Gurudwara Bangla Sahib, Sikhs mest heliga tempel. Eftermiddagen är fri att spendera på egen hand.

Dag 3: Delhi Jaipur.
Idag tar vi en 6-7 timmars resa till Jaipur. Vid ankomsten checkar vi in på vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. Jaipur är huvudstaden i Rajasthan och är en vacker stad som är fylld av rosa färger, Rajput kultur och gästvänlighet. Den grundades 1726 av Jai Singh II. Stadens tjusning ligger i dess blandning av historiska artefakt, livliga basarer och dess lokalbefolkning som ofta bär turbaner på huvudet.

Dag 4: Jaipur.
Efter frukost åker vi till Amer Fort, som ligger i all sin prakt på en kulle i närheten av staden. Fortet började byggas 1592 av Maharaha Mansingh, som var Mughal Kejsaren Akbar’s mest framgångsrika general. Fortet omges av befästningar och har en fin utsikt över Moat sjön. Vi tar oss upp till fortet via jeep eller elefant och strosar runt bland dess många borggårdar och salar. På väg tillbaka till staden stannar vi vid Hawa Mahal för fotografier. Här brukade hovdamerna sitta bakom murarna och studera livet på gatorna i staden nedanför. Vi kommer tillbaka ned till staden där vi tar en stadsrundtur.
Under vår rundtur ser vi några av de mest berömda sevärdheterna så som Stadspalatset, där den gamla kungafamiljen fortfarande bor, Jantar Mantar, det kungliga observatoriet. Vi vandrar även runt i vimlet på den lokala marknaden.

Dag 5: Jaipur – Agra.
Efter frukost får vi transfer till Agra, tar ca 6 timmar. På vägen besöker vi Fatehpur Sikri. Den ödelagda staden är bygd i röd sandsten av the Great Mughal kejsaren Akbar på 1500 talet. På sin tid var staden större än London och hade många palats och moskéer inom dess väggar. Strosa runt och beundra de nästa intakta byggnaderna.

Vi fortsätter sedan till Agra där vi checkar in på vårt hotell.

Dag 6: Agra.
Idag är det dags att besöka det berömda Taj Mahal . Taj Mahal byggdes på 1500-talet av kejsaren Shah Jahan. Den är symmetriskt byggd i vit marmor och gör sig lika bra från alla vinklar. Denna byggnad är ett mästerverk som tog mer än två decennier att bygga och idag är byggnaden en symbol för en mans kärlek till sin hustru. Platsen får alla som tror att choklad och blommor är tillräckligt för att uttrycka sin kärlek att tänka igen. Vår tur tar oss sedan med till Agra Fort. Det röda fortet är byggt i en mängd olika stilar från 1100-talet till 1600-talet. Vi besöker dess Hall of Public Audience och Royal Pavilion. Vänligen observera att Taj Mahal är stängt på fredagar.

Dag 7: Agra – Orchha.
Efter frukost får vi transfer till tågstationen för att ta tåget till Jhansi. Ca 2 ½ – 3 timmars resa. Vid ankomsten i Jhansi väntar en bil för att köra oss ca en halvtimme till Orchha. Vi checkar in på vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand.

 Dag 8: Orchha – Khajuraho.
Idag utforskar vi den lugna staden Orccha som ligger på gränsen mot Betwa floden. Staden har ett stort komplex av palats och tempel varav det mest imponerande templet är från 1600-talet och används fortfarande som en böneplats. De mest sevärda templen är Ram Raja templet och Lakshmi Narayan templet som har välbevarade väggmålningar. Vi besöker även kejsaren Jahangirs palats från 1600-talet.

Efter besöket i Orchha kör vi till Khajuraho ca 4 timmar. Vi ankomsten checkar vi in på vårt hotell. Kvällen är fri att spendera på egen hand.

 Dag 9: Khajuraho till Varanasi
På morgonen tar en guide med oss till de berömda Western Group of Temples i Khajuraho. Vi utforskar Hindu templen från medeltiden som är kända för sin specifika arkitektur. Då de ligger inbäddade i landet klarade de sig ifrån den muslimska invasionen och är fortfarande i mycket gott skick. Templen byggdes under Chandela dynastin på 1000 talet. Vi besöker Kandariya Mahadeva, the Chatrabhuj, Parswanath and Ghantai Templen.
På eftermiddagen tar vi en transfer till flygplatsen för att ta flyget till den spirituella huvudstaden i Indien, Varanasi. Vid ankomsten checkar vi in på vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. På kvällen kan man se Aarti på floden Ganges. 

Dag 10: Varanasi
Tidigt på morgonen tar vi en båttur på floden för att se på de underbara färgerna av soluppgången medan vi flyter fram längst med den heliga Ganges floden. Som en del av deras pilgrimsritualer så promenerar de troende nedför trapporna på flodbankarna för att utföra sina religiösa ritualer där de tvättar sig rena från sina synder. Att se människorna som dyrkar floden från trapporna som kallas ”Ghats” är en speciell upplevelse. Det kan hända att man även får bevittna att de eldar upp ett begravningsspjäll i floden som är en viktig del av den Hinduiska begravningsceremonin.  

Efter frukost besöker vi Kashi-Vishwanath Templet som är tillägnat Lord Shiva samt
Bharat Mata Mandir
som invigdes av Mahatma Gandhi och är dedikerat till moder Indien. I detta kan man se en karta över Indien urkarvad i marmor.
På eftermiddagen tar vi oss till Sarnath, hjortparken där Gautama Buddha undervisade Dharma och där den buddiska Sangha uppstod genom Kondanna. 

Dag 11: Varanasi – Delhi.
Idag tar vi flyget tillbaka till Delhi. Vid ankomsten i Delhi checkar vi in på vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. Passa på att göra lite sista minuten shopping inför hemresan.

Dag 12: Hemresa.
Vi får transfer till flygplatsen för att påbörja vår hemresa. Beroende på dina flygtider är ankomsten till Skandinavien samma dag eller nästföljande.

Detta ingår ej:
Avgifter för turistvisa till Indien.
Alla måltider som inte nämns i resplanen.
Alla personliga utgifter för dricks, tvätt, telefonsamtal, skatt, alkoholhaltiga drycker, avgifter för kameror och videokameror vid sevärdheter, kostnader för läkare eller medicin, skatt för att lämna flygplatsen etc.  
Reseförsäkring.

Var god att notera:
Vi checker in på hotellen efter kl. 12.00. Vi checkar ut innan kl. 12.00.
Taj Mahal i Agra är stängt på fredagar.
Elefantridning vid besöket på Amer Fort i Jaipur erbjuds i mån av plats då regeringen har börjat att begränsa antalet ridturer. Kunder som vill rida på en elefant får själva stå i kö och se om de får möjlighet till elefantridning. Det finns inga garantier även om de köar att de får rida på en elefant om dagens kvot redan har uppfyllts. Om elefantridningen utgår så får våra kunder åka Jeep upp till fortet istället.

Obs! Man kan få rabatt på turen om man bokar 3 resenärer eller fler i sällskap.

 Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.