Det kulturella Indien 16 dagar.

Det kulturella Indien 16 dagar.
Pris per person från: 23 300 kr.

Indien är ett väldigt mångkulturellt land och här finns mycket att se och lära. Vår tur börjar i landets huvudstad Delhi där vi utforskar staden. Sedan fortsätter vi till Bhubaneswar och Sambalpur där vi besöker hantverksbyar och lär oss framför allt om de vackra textilerna och väverierna som finns i områdena. Runt Jeypore och Bastar besöker vi infödingsbyar och lär oss om de olika stammarnas liv och kultur. Detta är en resa som öppnar våra sinnen och ger oss en djupare förståelse för andras seder och bruk. Vi får även se en traditionell Dhemsa dans! Turen avslutas med ett besök till Kangers nationalpark , droppstensgrottorna vid Bora samt det vackra vattenfallet Chitrakote, vilket är ett av regionens största!

Detta ingår:
Internationellt flyg tur och retur till Delhi.
Inrikesflyg Delhi – Bhubaneswar / Vizag – Delhi.
15 nätter i standard dubbelrum på 3 * hotell inkl. frukost och middag. För den som önskar kan man köpa till 4 eller 5 * hotellstandard.
Privata transporter.
Engelsktalande guider på alla sevärdhetsturer.
Inträdesbiljetter till alla platser som vi besöker i enlighet med resplanen.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Ankomst till Delhi.
Vid ankomsten till Delhi möts du upp av den lokala personalen för att få transfer till ditt hotell. På eftermiddagen utforskar vi det gamla Delhi med det berömda Red Fort, Chandni Chowk, Raj Ghat– en lugn och vacker minnesplats till Mahatma Gandhi, Jama Masjid – en av Asiens största moskéer samt Shanti Vana.

Dag 2: Delhi – Bhubaneswar.
Idag får vi en stadsrundtur i det nya Delhi med ett besök till India Gate war memorial, minareten Qutub Minar från 1200 talet, det stora mausoleet som restes till Moghul kejsaren Humayuns ära samt Parliament building och Raj Bhavan – presidentpalatset. Vi får sedan transfer till flygplatsen för att flyga till Bhubaneswar. Staden kallas ofta för templen stad och vi tar en rundtur i staden för att utforska några av dessa. (F,M)           

Dag 3: Bhubaneswar – Konark – Puri – Bhubaneswar.
Efter frukost färdas vi till Konark och Puri för att besöka soltemplet och den heliga staden. På vägen tillbaka till Bhubaneswar besöker vi byn Raghurajpur där vi får se traditionella målningar av lokala konstnärer. (F,M)

Dag 4: Bhubaneswar – Dhenkanal.
Dagens första besök går till Nuapatna och Sadeiberuni där vi får se traditionell vävteknik. Vi besöker också byn Ghantra som blivit känd för dess Dokra casting. (Man skapar saker av metall och har gjort så i över 4000 år!) Vid ankomsten till Dhenkanal checkar vi in på vårt hotell och sedan är resten av dagen fri att spendera på egen hand. (F,M)

Dag 5: Dhenkanal – Sambalpur.
Idag förflyttar vi oss till Sambalpur, vilket tar ca 4 timmar. På vägen besöker vi den traditionella byn vid Bhimija. (F,M)

Dag 6: Sambalpur.
Vi besöker Barpali byn känd för sina exklusiva vävmönster i Ikkat stil. Resten av dagen är sedan fri att spendera på egen hand. (F,M)

Dag 7: Sambalpur – Sonepore.
Efter frukost åker vi till Sonepore med ett besök till Humma, det lutande templet på vägen. Templet är ett av tre lutande tempel i världen och restes till Hindu guden Lord Bimaleshwars ära. Vi hinner även med att besöka lokala byar kända för sina väverier under dagen. (F,M)

Dag 8: Sonepore – Baliguda.
Vi färdas till Baliguda för att besöka infödingsbyarna till Kutia Kondh stammen. Vi får bland annat se de traditionella hyddorna som de bor i. (F,M)

Dag 9: Baliguda – Rayagada.
Tidig morgon tar vi en vandringstur i området för att besöka olika byar och lära oss mer om det enkla sättet de lever på. Vi beger oss sedan till Kotgarh och är vi där en tisdag kan man besöka den lokala marknaden innan vi fortsätter till Rayagada. (F,M)

Dag 10: Rayagada – Jeypore.
Efter en tidig frukost beger vi oss till Chatikona. Här har man på onsdagar en marknad för Dongoriya och Desia stammarna. Vi fortsätter sedan till Jeypore och besöker Muniaka stammens byar på vägen. (F,M)

Dag 11: Jeypore.
Vi besöker Bonda-Gadba och Didayee stammarns byar idag. Dessa håller sina marknader vid Onkudeli på torsdagar. Vi äter en picknicklunch innan vi får besöka deras hyddor och får se den traditionella Dhemsa dansen! (F,L,M)

Dag 12: Jeypore – Jagdalpur – Bastar.
Idag besöker vi byn Kotpad känd för sina väverier samt utforskar området vid Bastar. Här finns ett av Indiens största distrikt för infödingsstammar och vi besöker några av dessa under dagen för att lära oss mer om deras liv. (F,M)

Dag 13: Bastar.
På förmiddagen besöker vi Bison Horn Marria byarna innan vi beger oss till Kangers nationalpark där vi ser Kotumbsar grottorna och Tirathgarh forsarna. Turen tar ca 5 timmar och sedan är resten av dagen fri att spendera på egen hand. (F,M)

Dag 14: Bastar
Idag utforskar vi skogen runt om vår resort och går till en närliggande by. På eftermiddagen besöker vi ett av regionens största vattenfall Chitrakote. Detta är mycket vackert att besöka just vid solnedgången! (F,M)

Dag 15: Bastar – Bora.
Efter frukost besöker vi grottorna vid Bora samt Arruku dalen. Grottorna är några av de största i Indien och här kan man se fina stalagmiter och stalaktiter. Grottorna är ca 80 meter djupa och består till stor del av kalksten. Resten av dagen är sedan fri att spendera på egen hand. (F,M)

Dag 16: Hemresa.
Vi får transfer till flygplatsen i Vizag för att påbörja vår hemresa. Vi flyger via Delhi. Beroende på dina flygtider anländer du till Skandinavien samma eller nästföljande dag.(F)

Detta ingår ej:
Avgifter för turistvisa till Indien.
Alla måltider som inte nämns i resplanen.
Alla personliga utgifter för dricks, tvätt, telefonsamtal, skatt, alkoholhaltiga drycker, avgifter för kameror och videokameror vid sevärdheter, kostnader för läkare eller medicin, skatt för att lämna flygplatsen etc.  
Reseförsäkring.

Var god att notera:
Vi checker in på hotellen efter kl. 12.00. Vi checkar ut innan kl. 12.00.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.