Den gyllene triangeln 8 dagar.

Den gyllene triangeln 8 dagar.
Pris per person från: 11 900 kr.

Den gyllene triangeln är en av Indiens mest populära turer då den går från huvudstaden Delhi till Agra med det makalösa Taj Mahal som står med på det flesta måste lista för ett besök till Indien. Vi besöker även Jaipur med Amer fort och elefantridning i mån av plats. Denna resa ger en underbar smak av Indien.

Detta ingår:
Internationellt flyg tur och retur till Delhi.
7 nätter i dubbelrum inkl. frukostbuffé varje dag.
Transporter som har luftkonditionering.
Engelsktalande guider på alla sevärdhetsturer.
Inträdesbiljetter till alla platser som vi besöker i enlighet med resplanen.
Elefantridning i Jaipur i mån av plats.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:

Dag 1: Anländer till Delhi.
Vid ankomsten till Delhi möts du upp av den lokala personalen för att få transfer till ditt hotell. Resten av dagen är fri för att upptäcka Delhi på egen hand. Delhi är full av fin arkitektur och kontraster. En del av staden är mer utvecklad med höga hus, pulserande stadsliv, smakrika kulinariska upplevelser och modern konst. Medan den andra delen av staden är fylld av antik konst, vackert bevarad arkitektur och en rik historia. Det är fullt av folk överallt. På gatorna tutar bilarna för att ta sig fram bland svängande motorcyklar, cykeltaxis och tuc-tucs. Trafikkaoset och labyrinten av gator kan vara lite överväldigande. Men den här färgrika staden med dess fascinerande historia och samtida kultur har en atmosfär och energi som är unik. För Delhi liknar inte någon annan plats på jorden.

Dag 2: Delhi.
Idag får vi en stadsrundtur i Delhi och lär känna stadens mest berömda sevärdheter. Vi börjar i det nya Delhi där vi besöker Qutub Minar från det sena 1100 talet. Vi besöker även Humayun’s tomb som byggdes åt Mughal kjesaren och var en föregångare till det berömda Taj Mahal. Vi ser även India Gate, the Parliament building och Rastrapati Bhawan – presidentpalatset. Vi återvänder till hotellet och resten av dagen är fri för att utforska staden på egen hand.

Dag 3: Delhi.
På morgonen utforskar vi det gamla Delhi som är rikt på fantastiska historier från det förflutna. Vi besöker Raj Ghat, en minnesplats till Mahatma Gandhi, Red Fort och Jama Masjid, som är en av Asiens största moskeér bygd 1656. Moskeen har plats för 25 000 besökare. Vi besöker även Gurudwara Bangla Sahib, Sikhs mest heliga tempel. Eftermiddagen är fri att spendera på egen hand.

Dag 4: Delhi – Agra.
Efter frukost reser vi vidare mot staden med det magnifika Taj Mahal. Resan tar ca 4 timmar. På eftermiddagen besöker vi det berömda Taj Mahal . Taj Mahal byggdes på 1500-talet av kejsaren Shah Jahan. Den är symmetriskt byggd i vit marmor och gör sig lika bra från alla vinklar. Denna byggnad är ett mästerverk som tog mer än två decennier att bygga och idag är byggnaden en symbol för en mans kärlek till sin hustru. Platsen får alla som tror att choklad och blommor är tillräckligt för att uttrycka sin kärlek att tänka igen. Vår tur tar oss sedan med till Agra Fort. Det röda fortet är byggt i en mängd olika stilar från 1100-talet till 1600-talet. Vi besöker dess Hall of Public Audience och Royal Pavilion. Vänligen observera att Taj Mahal är stängt på fredagar.

Dag 5: Agra – Fatehpur Sikri – Jaipur.
Idag tar vi en 6 timmars resa till Jaipur. På vägen besöker vi Fatehpur Sikri. Den ödelagda staden är bygd i röd sandsten av the Great Mughal kjesaren Akbar på 1500 talet. På sin tid var staden större än London och hade många palats och moskéer inom dess väggar. Strosa runt och beundra de nästa intakta byggnaderna.

Vi fortsätter sedan till Jaipur som är huvudstaden i Rajasthan. Jaipur är en vacker stad som är fylld av rosa färger, Rajput kultur och gästvänlighet. Den grundades 1726 av Jai Singh II. Stadens tjusning ligger i dess blandning av historiska artefakt, livliga basarer och dess lokalbefolkning som ofta bär turbaner på huvudet.

Dag 6: Jaipur.
Efter frukost åker vi till Amer Fort, som ligger i all sin prakt på en kulle i närheten av staden. Fortet började byggas 1592 av Maharaha Mansingh, som var Mughal Kejsaren Akbar’s mest framgångsrika general. Fortet omges av befästningar och har en fin utsikt över Moat sjön. Vi tar oss upp till fortet via jeep eller elefant och strosar runt bland dess många borggårdar och salar. På väg tillbaka till staden stannar vi vid Hawa Mahal för fotografier. Här brukade hovdamerna sitta bakom murarna och studera livet på gatorna i staden nedanför. Vi kommer tillbaka ned till staden där vi tar en stadsrundtur.
Under vår rundtur ser vi några av de mest berömda sevärdheterna så som Stadspalatset, där den gamla kungafamiljen fortfarande bor, Jantar Mantar, det kungliga observatoriet. Vi vandrar även runt i vimlet på den lokala marknaden.

Dag 7: Jaipur – Delhi.
Idag får vi transfer tillbaka till Delhi. Tar ca 5-6 timmar. Vid ankomsten i Delhi checkar vi in på vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand.

Dag 8: Hemresa.
Vi får transfer till flygplatsen för att påbörja vår hemresa. Beroende på dina flygtider är ankomsten till Skandinavien samma dag eller nästföljande.
Tips! Vill man förlänga sin semester kan man ta några dagars sol och bad i södra Indien eller på Maldiverna. 

Detta ingår ej:
Avgifter för turistvisa till Indien.
Alla måltider som inte nämns i resplanen.
Alla personliga utgifter för dricks, tvätt, telefonsamtal, skatt, alkoholhaltiga drycker, avgifter för kameror och videokameror vid sevärdheter, kostnader för läkare eller medicin, skatt för att lämna flygplatsen etc.  
Reseförsäkring.

Var god att notera:
Vi checker in på hotellen efter kl. 12.00. Vi checkar ut innan kl. 12.00.
Taj Mahal i Agra är stängt på fredagar.
Elefantridning vid besöket på Amer Fort i Jaipur erbjuds i mån av plats då regeringen har börjat att begränsa antalet ridturer. Kunder som vill rida på en elefant får själva stå i kö och se om de får möjlighet till elefantridning. Det finns inga garantier även om de köar att de får rida på en elefant om dagens kvot redan har uppfyllts. Om elefantridningen utgår så får våra kunder åka Jeep upp till fortet istället.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.