Det bästa av Bhutan 6 dagar

Det bästa av Bhutan 6 dagar
Pris per person från: 13 900 kr

Bhutan är ett rike som ligger inbäddat i Himalaya. På denna resa besöker vi staden Paro, ser drottningens alla vackra stupor samt en av de största Buddha statyerna i Asien. Vi besöker även Tigers nest som inte har med tigrar att göra utan är ett gammalt tempel som ligger vackert på en bergsklippa. Under resan lär vi oss om denna uråldriga kultur och dess rikedomar nationen innehar. Vi uppskattar också den underbara naturen och de ståtliga snötäckta topparna i Himalaya. 

Detta ingår:
Transfer vid ankomst och avresa.
All transfer under utflykter.
5 nätter på standardklasshotell.
Engelsktalande guide.
Utflykter enligt program nedan inkl. entréavgifter.
Måltider enligt program nedan.
Skatter, visa avgifter, tillstånd och turistavgift ingår.
2 flaskor mineralvatten per dag per person under transporter.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag) 

Dag 1: Ankomst Paro – Thimphu.
Vid ankomsten till Paro, som ligger inbäddat bland vackra bergstoppar i Himalaya, möts du upp och får transfer till Thimphu, som ligger ca 1 timme körväg därifrån. Thimphu är Bhutans moderna huvudstad och här blandas det moderna och det traditionella på ett utmärkt sätt. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand.

Om man har tid kan man på kvällen bege sig till Trashicho Dzong fästningen för att se vaktombytet samt halningen av den nationella flaggan. (ingår ej ca 27 dollar p/p) (M)

Dag 2: Thimphu dalen.
I staden Thimphu ligger Bhutans regering och här bor också den kungliga familjen. Idag skall vi besöka staden samt den närliggande dalen. Under dagen besöker vi Buddha Dordenma statyn ( en av de största i Asien), Gagyel Lhundrup Weaving Centre där vi kan se vävkonsten av Mr. Kesang som skapar alla möjliga monster. Fredsmoumentet Memorial Chorten som stod klart 1974, konstnärsskolan Zorig Chosum, National Library samt den traditionella pappersfabriken där man fortfarande gör papper för hand. Pappret skapas av black Daphne tree, och det tjockare pappret används som skrivpapper medan det tunnare används till presentpapper.

På kvällen kan man ta en promenad längst stadens huvudgata. (F,M)

Dag 3: Thimphu – Punakha.
Dagen börjar med en biltur över Dochu La Pass som ligger på 3,050 meter. Härifrån har man en underbar utsikt över de snötäckta närliggande bergstopparna. Passet utmärks av 108 stupor som byggts av drottningmodern. Vi färdas sedan nedåt i dalgången till staden Punakha. Här besöker vi Chhimi Lhakhang templet, som följs av en ca 30-40 minuters promenad genom byn och de frodiga fälten.

Vi besöker också Punakha Dzong fästningen som ligger i korsningen av Pho Chu (manliga) and Mo Chu (kvinnliga) floderna. Fästningen har skadats många gånger av jordbävningar och bränder men har idag återställts till sin forna glans. Punakha Dzong räknas idag som en av de vackraste fästningarna i Bhutan. (F,M)

Dag 4: Punakha – Paro.
Efter frukost återvänder vi till Paro. Tar ca 4 timmar med bil. Paro ligger i en vacker dalgång med rik kultur samt många myter och legender. Här ligger några av Bhutans äldsta tempel och kloster. Vi besöker Kichu Lhakhang templet som byggdes av den tibetanska kungen Songtsen Gampo redan på 600 talet. Genom att resa detta tempel infördes buddismen till Bhutan.
Därefter fortsätter vi till Bhutans nationalmuseum. Här kan vi se stora samlingar av konst, vapen, mynt, frimärken och en mindre samling av naturhistoriska föremål.
Dagen avslutas med ett besök till ett Farmhouse där vi delar en kopp traditionellt butter tea med familjen. (F,M)

Dag 5: Tigers nest.
Idag skall vi ta en vandringstur på ca 4-5 timmar till det berömda Tigers nest vilket är det mest berömda av alla Bhutans kloster. Klostret ligger vackert på en bergssida 900 meter över dalgången. Namnet Tigers nest kommer från en gammal legend vilken berättar om Guru Rinpoche som på 700 talet flög på ryggen av en tiger från östra Bhutan till detta ställe för att meditera i en grotta i 3 månader! Tempelbyggnaden som finns här idag har anor från 1600 talets slut. (F,M)

Dag 6: Hemresa.
Du får transfer till flygplatsen för ditt flyg hem. Bereonde på dina flygtider blir ankomsten till Skandinavien samma dag eller nästföljande. För dem som vill förlänga sin resa kan man besöka Indien eller ta några dagars badsemester på Maldiverna! (F)

Detta ingår ej:
Internationellt flyg tur och retur till Bhutan. (kan bokas genom oss eller på egen hand) 
Luncher.
Dryck under måltider.
Personliga utgifter.
Dricks.
Reseförsäkring.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.