Indien och Nepals höjdpunkter 18 dagar.

  • DU ÄR HÄR:
  • Hem
  • Asien
  • Nepal
  • Indien och Nepals höjdpunkter 18 dagar.

Indien och Nepals höjdpunkter 18 dagar.
Pris per person från: 29 500 kr

Det här är en klassisk resa från Indiens slätter till bergsriket Nepal. Från Jaipurs fort och palats till det makalösa Taj Mahal i Agra. Förundras över templen i Khajuraho och observera en helig ceremoni från Ganges flodbankar innan resan slutar i Himalayabergens rike. Där vi besöker huvudstaden Kathmandu, staden Pokhara samt byn Nagarkot. Den här resan är det perfekta valet för resenärer som vill uppleva det bästa dessa magiska länder har att erbjuda.

Detta ingår:
Internationellt flyg tur och retur till Delhi.
Lokalt flyg Varanasi – Kathmandu/ Kathmandu – Delhi.
17 nätter i dubbelrum inkl. frukostbuffé varje dag.
Transporter som har luftkonditionering.
Engelsktalande guider på alla sevärdhetsturer.
Inträdesbiljetter till alla platser som vi besöker i enlighet med resplanen.
Elefantridning i Jaipur i mån av plats.
Båttur på floden Ganges i Varanasi.
1 Rickshaw tur i Varanasi.
1 Rickshaw tur i Kathmandu.
1 båttur på Phewa sjön i Nepal.
Tågresa från Agra till Jhansi i en luftkonditionerad vagn som delas med andra resenärer.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation: 

Dag 1: Anländer till Delhi.
Vid ankomsten till Delhi möts du upp av den lokala personalen för att få transfer till ditt hotell. Resten av dagen är fri för att upptäcka Delhi på egen hand. Delhi är full av fin arkitektur och kontraster. En del av staden är mer utvecklad med höga hus, pulserande stadsliv, smakrika kulinariska upplevelser och modern konst. Medan den andra delen av staden är fylld av antik konst, vackert bevarad arkitektur och en rik historia. Det är fullt av folk överallt. På gatorna tutar bilarna för att ta sig fram bland svängande motorcyklar, cykeltaxis och tuc-tucs. Trafikkaoset och labyrinten av gator kan vara lite överväldigande. Men den här färgrika staden med dess fascinerande historia och samtida kultur har en atmosfär och energi som är unik. För Delhi liknar inte någon annan plats på jorden. 

Dag 2: Delhi.
Idag får vi en stadsrundtur i Delhi och lär känna stadens mest berömda sevärdheter. Vi börjar i det gamla Delhi där vi besöker Qutub Minar från det sena 1100 talet. Vi besöker även Humayun’s tomb som byggdes åt Mughal kejsaren och var en föregångare till det berömda Taj Mahal. Vi ser även India Gate, the Parliament building och Rastrapati Bhawan – presidentpalatset.

På eftermiddagen utforskar vi det gamla Delhi som är rikt på fantastiska historier från det förflutna. Vi besöker Raj Ghat, en minnesplats till Mahatma Gandhi, Red Fort och Jama Masjid, som är en av Asiens största moskéer bygd 1656. Moskén har plats för 25 000 besökare. 

Dag 3: Delhi -Jaipur.
Vi reser västerut till den pittoreska huvudstaden i Rajasthan. Resan tar ca 7 timmar. Jaipur är en vacker stad som är fylld av rosa färger, Rajput kultur och gästvänlighet. Den grundades 1726 av Jai Singh II. Stadens tjusning ligger i dess blandning av historiska artefakt, livliga basarer och dess lokalbefolkning som ofta bär turbaner på huvudet.

Vi kommer fram till Jaipur runt lunchtid och resten av dagen är fri att spendera på egen hand. 

Dag 4: Jaipur.
Efter frukost åker vi till Amer Fort, som ligger i all sin prakt på en kulle i närheten av staden. Fortet började byggas 1592 av Maharaha Mansingh, som var Mughal Kejsaren Akbar’s mest framgångsrika general. Fortet omges av befästningar och har en fin utsikt över Moat sjön. Vi tar oss upp till fortet via jeep eller elefant och strosar runt bland dess många borggårdar och salar. På väg tillbaka till staden stannar vi vid Hawa Mahal för fotografier.
Under vår rundtur i staden ser vi några av de mest berömda sevärdheterna så som Stadspalatset, där den gamla kungafamiljen fortfarande bor, Jantar Mantar, det kungliga observatoriet och Vindarnas palats med dess många fönster som är där för att skåda torghandeln utanför palatset. Vi vandrar även runt i vimlet på torghandeln. 

Dag 5: Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra.
Vi reser vidare mot staden med det magnifika Taj Mahal. Resan tar ca 6 timmar och på vägen besöker vi Fatehpur Sikri. Det är en övergiven röd sandstad som var huvudstad under den stora Mughal kejsaren Akbar. Hans palats härstammar från sent 1500-tal. Vi fortsätter vidare längst med grusvägar där lastbilar, kameler och bilar plötsligt får stanna för att släppa fram kor som går över vägen. Korna tycks vara överallt, till vänster, höger och mitt i vägen och de har förtur.

Vi kommer fram till Agra i skymningen. Agra är en fantastisk stad som har många sevärdheter på FN:s världsarvslista. Det finns bara några få städer i världen med lika många platser med på listan. Mest imponerande av alla är så klart Taj Mahal, som gör sig bra mot den blåa himmeln. Taj Mahal byggdes på 1500-talet av kejsaren Shah Jahan. Den är symmetriskt byggd i vit marmor och gör sig lika bra från alla vinklar. När skymningen fallit över staden är det en bra tid för att möta lokalbefolkningen för te. Månens ljus över staden är magisk och staden är otroligt vacker. 

Dag 6: Agra.
Vi går upp tidigt för att se Taj Mahal i gryningen. Byggnaden är otroligt vacker när de första solstrålarna avspeglar sig i den vita marmorn och det är en oförglömlig syn. Denna byggnad är ett mästerverk som tog mer än två decennier att bygga och idag är byggnaden en symbol för en mans kärlek till sin hustru. Platsen får alla som tror att choklad och blommor är tillräckligt för att uttrycka sin kärlek att tänka igen. Agra har även en hel del andra sevärdheter som är värda att besöka. Mest imponerande bortsett från Taj Mahal är det röda fortet kallad Agra Fort som är byggd i en mängd olika stilar från 1100-talet till 1600-talet. Vi besöker dess Hall of Public Audience och Royal Pavilion. Vänligen observera att Taj Mahal är stängt på fredagar. 

Dag 7: Agra – Orchha.
Efter frukosten tar en transfer med oss till tågstationen där vi går ombord på ett tåg till Jhansi. Från tågfönstret kan vi se hur livet på landsbygden ter sig tidigt på morgonen. Vår chaufför möter oss i Jhansi och kör oss till Orchha. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. 

Dag 8: Orchha – Khajuraho.
På förmiddagen upplever vi den lugna staden Orchha som ligger på gränsen till floden Betwa. I staden finns många tempel från 1600 talet och det mest berömda är Ram Raja templet samt Lakshmi Narayan. Man kan även besöka palatset som byggdes av kejsaren Jahangir samt Rajmahal och Rai Parveen Mahal.

Vi tar sedan en biltur till Khajuraho, ca 4 timmars färd. Njut av det växlande landskapet under turen med flodens slätter, skogsklädda kullar och diverse palats, tempel, fästningar och gravmonument. Vid ankomsten till Khajuraho checkar vi in på vårt hotell. 

Dag 9: Khajuraho till Varanasi
På morgonen tar en guide med oss till de berömda Western Group of Temples i Khajuraho. Vi utforskar Hindu templen från medeltiden som är kända för sin specifika arkitektur. Då de ligger inbäddade i landet klarade de sig ifrån den muslimska invasionen och är fortfarande i mycket gott skick. Templen byggdes under Chandela dynastin på 1000 talet. Vi besöker Kandariya Mahadeva, the Chatrabhuj, Parswanath and Ghantai Templen.
På eftermiddagen tar vi en transfer till flygplatsen för att ta flyget till den spirituella huvudstaden i Indien, Varanasi. Vid ankomsten checkar vi in på vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. På kvällen kan man se Aarti på floden Ganges. 

Dag 10: Varanasi
Tidigt på morgonen tar vi en båttur på floden för att se på de underbara färgerna av soluppgången medan vi flyter fram längst med den heliga Ganges floden. Som en del av deras pilgrimsritualer så promenerar de troende nedför trapporna på flodbankarna för att utföra sina religiösa ritualer där de tvättar sig rena från sina synder. Att se människorna som dyrkar floden från trapporna som kallas ”Ghats” är en speciell upplevelse. Det kan hända att man även får bevittna att de eldar upp ett begravningsspjäll i floden som är en viktig del av den Hinduiska begravningsceremonin.  

Efter frukost besöker vi Kashi-Vishwanath Templet som är tillägnat Lord Shiva samt
Bharat Mata Mandir
som invigdes av Mahatma Gandhi och är dedikerat till moder Indien. I detta kan man se en karta över Indien urkarvad i marmor.
På eftermiddagen tar vi oss till Sarnath, hjortparken där Gautama Buddha undervisade Dharma och där den buddiska Sangha uppstod genom Kondanna. 

Dag 11: Varanasi – Kathmandu.
Vi reser hela dagen tills vi kommer fram till Kathmandu i Nepal. Kathmandu är Nepals huvudstad och är också den största kommunen i landet. Kathmandu ligger i hjärtat av Kathmandudalen och ingår i ett storstadsområde som även omfattar förorterna Lalitpur, Kirtipur, Madhyapur Thimi och Bhaktapur. Det bor cirka 2,5 miljoner människor i området.
Vi checkar in på hotellet där vi kommer att bo i tre nätter. Var god att observera tidsskillnaden, Nepal är 15 minuter före Indien. 

Dag 12: Kathmandu – Pokhara.
Efter en tidig frukost kör vi till Pokhara ca 6 timmar. Vid ankomsten checkar vi in på vårt hotell. Pokhara är Nepals tredje största stad och startpunkt för många av de vandringar som görs i Annapurna området. Staden omges av en vacker natur med många sjöar och fantastiska vyer över Himalayabergen. Floden Seti Gandaki flyter genom staden och delar denna i två halvor. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. 

Dag 13: Pokhara.
Tidigt på morgonen beger vi oss till Sarangkot för att se soluppgången. Härifrån har man en underbar utsikt över Pokhara dalen och dess omliggande berg. Vi färdas ca 45 minuter med bil för att sedan vandra ca en timme upp till utsiktsplatsen. Sarangkot ligger på en höjd av 1,600 meter. Vi återvänder till Pokhara för frukost.

Efter frukost tar vi en stadsrundtur i Pokhara där man kan se det vackra vattenfallet Davi’s fall, kalkstensgrottan Gupteswor Cave och Seti floden med dess dalgångar och vackra natur. Vi besöker sedan International Mountain Museum där vi lär oss om bergens utveckling och förändring under århundradena. Vi kan också besöka hallen dedikerad till folket som bor i detta området och lära oss om deras kultur, tradition och arv.

Eftermiddagen spenderar vi med en båtutflykt på Phewa sjön där man kan se bland annat Tal Barahi templet. Vi kan välja att åka med motorbåt eller trampbåt på sjön. 

Dag 14: Pokhara – Kathmandu.
Idag färdas vi tillbaka till Kathmandu. Man kan besöka en antik kupa Boudhanath på vägen. Kupan är en av de största i Nepal och finns med på UNESCO:s världsarvslista. Kupan är en populär plats för turister att besöka och för det tibetanska folket att be vid. 

Dag 15: Kathmandu.
Idag utforskar vi Kathmandu, Swayambhunath och Patan. Vår tur börjar vid Kathmandu Durbar Square där vi kan se tempel, palats och borggårdar där Nepals kungar brukade residera. Torget kallas idag för Hanuman Dhoka efter en staty av Hanuman framför palatsets entré och finns med på världsarvslistan.

Vi tar sedan en Rickshaw tur från torget till Thamel. På vägen passerar vi de traditionella marknaderna. Vår tur fortsätter till Swoyambhunath, ett tempel som ligger på västra sidan av Kathmandu varifrån man har en underbar utsikt över staden och dalgången. Denna buddistiska stupa är viktig både för buddisterna och hinduerna och här kan man uppleva lugn och harmoni.
Dagen avslutas med ett besök till Patan som är en av tre kungliga byar som finns i dalen. Byn är ett kulturellt center och här kan man se många religiösa symboler, tempel samt kloster. Ett av de mest sevärda monumenten i staden är ett tempel från 1600 talet som tillägnas hinduguden Krishna. Här finns målningar från eposen Ramayana och Mahabharata.

Dag 16: Kathmandu – Nagarkot.
Efter frukost tar vi en bilfärd på ca 2 ½ timme till byn Nagarkot. På vägen besöker vi Bhaktapur. Staden är känd som kulturens stad och räknas av många som ett öppet museum. Här finns de världsberömda 55 Window palace, golden Gate, BigBell, Siddhi Laxmi Temple samt Shiva Temple. Vid ankomsten till Nagarkot checkar vi in på vårt hotell. Byn ligger vackert inbäddad i Himalaya bergen och här känner man sig verkligen nära naturen. 

Dag 17: Nagarkot – Kathmandu – Delhi.
Tidig morgon ser vi på soluppgången, om vädret tillåter. Sedan beger vi oss till Katamandu och flygplatsen. (ca 2 ½ timmes färdväg). Vi tar flyget tillbaka till Delhi. Vid ankomsten möts vi upp av den lokala personalen och får transfer till vårt hotell. 

Dag 18: Hemresa.
Vi får transfer till flygplatsen för att påbörja vår hemresa. Beroende på dina flygtider är ankomsten till Skandinavien samma dag eller nästföljande.

Detta ingår ej:
Avgifter för turistvisa till Indien och Nepal.
Alla måltider som inte nämns i resplanen.
Alla personliga utgifter för dricks, tvätt, telefonsamtal, skatt, alkoholhaltiga drycker, avgifter för kameror och videokameror vid sevärdheter, kostnader för läkare eller medicin, skatt för att lämna flygplatsen etc.  
Reseförsäkring.

Var god att notera:
Vi checker in på hotellen efter kl. 12.00. Vi checkar ut innan kl. 12.00.
Taj Mahal i Agra and Sarnath i Varanasi är stängt på fredagar.
Elefantridning vid besöket på Amer Fort i Jaipur erbjuds i mån av plats då regeringen har börjat att begränsa antalet ridturer. Kunder som vill rida på en elefant får själva stå i kö och se om de får möjlighet till elefantridning. Det finns inga garantier även om de köar att de får rida på en elefant om dagens kvot redan har uppfyllts. Om elefantridningen utgår så får våra kunder åka Jeep upp till fortet istället.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.