Serengeti safari 3 dagar.

Serengeti safari 3 dagar.
Pris per person från: 16 500 kr.

Denna safaritur är utmärkt för den som inte har så mycket tid men ändå vill uppleva det bästa av Serengetis nationalpark. Turen börjar med ett flyg direkt in från Arusha till nationalparken. Där möts vi av en lokal guide som är specialist på just Serengetis nationalpark. Guiden tar med oss på gamedrives där vi har möjlighet att se många olika sorters vilda djur i deras naturliga miljö. Vi sover över på en camp i parken med varma måltider och varm dusch. Vid turens slut flyger vi tillbaka till Arusha. Tips! Förläng gärna din tur med en sol och badsemester på Zanzibar.

Detta ingår:
Transfer från Kilimanjaro till Arusha.
Flyg Arusha – Serengeti tur och retur.
2 nätter på Matawi Serengeti Camp eller liknande.
Entréavgifter till nationalparken.
Gamedrive i en 4X4 land cruiser med engelsktalande guide.
1.5 liter mineralvatten per person per dag.
Måltider enligt program.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Kilimanjaro – Arusha – Serengeti.
Tidig morgon blir du hämtad av vår professionella guide vid flygplatsen eller vid ditt hotell. Guiden ger dig en kort introduktion om vår safaritur. Vi kör sedan till Arushas flygplats för att ta ett flyg med Coastal Aviation vid kvart i 8 på morgonen. Vi anländer till Seronera ca kl 9. Där välkomnas vi av vår Serengeti guide som visar oss till vårt öppna fordon. Vi får ytterligare en kort genomgång innan det är dags att bege sig ut i nationalparken på vår första gamedrive- safaritur. Vi äter en picknicklunch i parken och njuter av skuggan under träden. På eftermiddagen fortsätter vår gamedrive. Vi checkar sedan in på vårt camp – Matawai Serengeti Camp där vi äter middag. (L,M)

Dag 2: Serengeti
Idag har vi en full dag i parken framför oss. Efter frukost ger vi oss ut på en gamedrive och spanar efter alla djurarter som har sin hemvist här. Vi återvänder till vårt camp för lunch och på eftermiddagen beger vi oss åter ut i parken för att fortsätta spana efter vilda djur. Vid kl. 5 kommer vi tillbaka till vår camp. Nu finns tid att koppla av, ta en varm dusch och äta middag medan man njuter av den vackra solnedgången över den afrikanska savannen. (F,L,M)

Dag 3: Serengei till Arusha
Efter frukost får vi transfer till flygplatsen för att flyga tillbaka till Arusha. Vi ankommer Arusha vid lunchtid. För dem som önskar får man sedan transfer tillbaka till Kilimajaro. Alternativt kan man ta ett flyg från Arusha till Zanzibar för att förlänga sin tur med sol och bad. Se förslag på Zanzibar boende och utflykter under destination Zanzibar eller kontakta oss för mer information! (F)

Detta ingår ej:
Internationellt flyg och hotell i Kilimanjaro.
Visum till Tanzania.
Måltider som inte omnämns i programmet.
Alkoholhaltiga drycker och läskedrycker.
Dricks.
Reseförsäkring.