Migrationen 4 dagar.

Migrationen safari 4 dagar.
Pris per person från: 22 500 kr.

Denna tur är en dröm för dig som alltid velat se stora hjordar av gnuer, zebror och gaseller förflytta sig över den afrikanska savannen, jagandes av lejon, hyenor och andra rovdjur. Den stora migrationen är ett skådespel man sent glömmer. Då vi tar flyget från Arusha kommer vi djupt in i nationalparken och hamnar rakt där migrationen är som störst. Vi möts upp av en lokal guide som är specialist på just Serengetis nationalpark. Guiden tar med oss på gamedrives där vi har möjlighet att se många olika sorters vilda djur i deras naturliga miljö. Vi sover över på en camp i parken med varma måltider och varm dusch. Vid turens slut flyger vi tillbaka till Arusha.
Tips! Förläng gärna din tur med en sol och badsemester på Zanzibar.
OBS! Migrationen pågår mest under juni-aug och nov-feb.

Detta ingår:
Transfer från Kilimanjaro till Arusha.
Flyg Arusha – Serengeti tur och retur.
3 nätter på Matawi Serengeti Camp eller liknande.  
Entréavgifter till nationalparken.
Gamedrive i en 4X4 land cruiser med engelsktalande guide.
1.5 liter mineralvatten per person per dag.
Måltider enligt program.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Kilimanjaro – Arusha – Serengeti.
Tidig morgon blir du hämtad av vår professionella guide vid flygplatsen eller vid ditt hotell. Guiden ger dig en kort introduktion om vår safaritur. Vi kör sedan till Arushas flygplats för att ta ett flyg med Coastal Aviation vid kvart i 8 på morgonen. Vi anländer till Kogatende ca kl 9. Där välkomnas vi av vår Serengeti guide som visar oss till vårt öppna fordon. Vi får ytterligare en kort genomgång innan det är dags att bege sig ut i nationalparken på vår första gamedrive. Vi fokuserar mycket på just den stora migrationen med att spana efter de tusentals gnuer, zebror och gaseller som är i rörelse i parken. Vi äter en picknicklunch i parken och njuter av skuggan under träden. På eftermiddagen beger vi oss till vårt camp där vi äter middag. (L,M)

Dag 2-3: Serengeti
Vi spenderar dagarna i parken med gamedrives då vi följer den stora migrationen. Vi följer Mara floden i hopp om att se djuren korsa över här. Det är under denna korsning som de blir extra utsatta för alla rovdjur som förföljer dem i deras vandring så som de hungriga krokodilerna. Detta är ett skådespel du sent kommer att glömma. Vi äter lunch i parken innan vi fortsätta spana efter alla vilda djur som har sin hemvist här. Sen eftermiddag återvänder vi till vårt camp. Nu finns tid att koppla av, ta en varm dusch och äta middag medan man njuter av den vackra solnedgången över den afrikanska savannen. (F,L,M)

Dag 4: Serengei till Arusha
Efter frukost får vi transfer till flygplatsen för att flyga tillbaka till Arusha. Vi ankommer Arusha vid lunchtid. För dem som önskar får man sedan transfer tillbaka till Kilimajaro. Alternativt kan man ta ett flyg från Arusha till Zanzibar för att förlänga sin tur med sol och bad. Se förslag på Zanzibar boende och utflykter under destination Zanzibar eller kontakta oss för mer information! (F)

Detta ingår ej:
Internationellt flyg och hotell i Kilimanjaro.
Visum till Tanzania.
Måltider som inte omnämns i programmet.
Alkoholhaltiga drycker och läskedrycker.
Dricks.
Reseförsäkring.  

Obs! Man kan få rabatt på turen om man bokar 3 resenärer eller fler i sällskap.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.